FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN FOTBAL

Drepturile TV la control » DNA extinde cercetările după descoperirea împrumutului de 400.000€ Liza Sandu - Jean Pădureanu

Articol de , - Publicat duminica, 20 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2011 21:41

Procurorii au cerut de la LPF documentele de plată prin care au fost virate în ultimii trei ani către cluburi milioanele de euro de la televiziuni, pentru a afla dacă s-au mai făcut operaţiuni dubioase


Dosarul "Soţia preşedintelui" ar putea lua o amploare şi mai mare în perioada imediat următoare. DNA a început extinderea cercetărilor după ce a descoperit acte prin care Elisabeta Sandu, soţia şefului FRF, Mircea Sandu, l-a împrumutat cu 400.000 de euro pe preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, în 2009, şi şi-a recuperat banii direct în cont de la LPF din drepturile TV ale ardelenilor.
Procurorii anticorupţie au ridicat de la LPF toate documentele de plată emise de forul condus de Dumitru Dragomir în ultimii trei ani referitoare la drepturile TV. "Există informaţii că operaţiuni financiare dubioase de genul Liza Sandu-Jean Pădureanu-Gloria Bistriţa-LPF-Liza Sandu sînt la ordinea zilei în fotbalul românesc. DNA vrea să verifice dacă într-adevăr s-au mai făcut şi alte manevre de acest fel", au explicat pentru GSP surse judiciare.

Dragomir: "Păi ce, o dată s-a întîmplat?"
Şeful Ligii, Dumitru Dragomir, a confirmat la Dolce Sport suspiciunile procurilor: "Chestia asta cu împrumutul pentru Bistriţa de la Mircea Sandu... Păi ce, o dată s-a întîmplat? Există legea împrumutului, cedarea de creanţe, a fost totul legal, apare în contabilitatea clubului". Dragomir a mai explicat: "Noi nu l-am reclamat pe Mititelu că a luat banii cu certificat fals. O Universitatea Craiova a fost afiliată, cealaltă nu, dar nici asta nu era marea nenorocire, ci faptul că Mititelu a depus la FRF şi LPF un tabel cu banii datoraţi jucătorilor şi antrenorilor, iar LPF i-a dat banii în loc să-i trimită la fisc. Banii au ajuns la nevasta lui Mititelu, nu la jucători şi la antrenori! Bistriţa nu avea conturile blocate. Este totul legal sută la sută ce s-a întîmplat cu acest împrumut dat de Mircea Sandu".


"Totul a fost 100% corect, legal şi moral. Actele făcute la vremea respectivă au fost bune. Sînt foarte liniştit din punctul ăsta de vedere. Adevărul va ieşi la iveală!"
Jean Pădureanu, preşedinte Gloria Bistriţa


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
1745flo
1745flo  •  20 Noiembrie 2011, 20:01

pe cand si puscaria pt mafioti?

robotzel
robotzel  •  20 Noiembrie 2011, 19:07

Daca Becali, Copos sau Borcea ar fi imprumutat pe Padureanu acum oricare dintre aceste echipe erau retrogradate pentru ca regulamentul FRF spune ca imprumuturile intre oameni de fotbal este considerat coruptie. Acum Sandu spune ca este legal.

cata_buc
cata_buc  •  20 Noiembrie 2011, 19:04
Postat de ipsilante pe 20 Noiembrie 2011, 12:10

Sa inceapa cercetarea drepturilor TV, de pe vremea cind Mitica solicita plata lor, in Cipru si in nu stiu ce insule, paradis fiscal... Dupa primirea milioanelor acolo, incepea, tot de acolo, transferul sumelor stabilite de EI, spre cluburi... Sint curios, cit era DIJMA pentru el si Sandu? Bani neimpozitati, nu? Dar Mitica si Sandu sint LINISTITI, domnule, pentru ca sint CORECTI, de-i doare-n palarie!.....Dar! Cum urmeaza alegerile anul viitor, mi-e teama ca DNA-ul va primi "indicatii pretioase" de la STAPIN si totul se va ispravi cu o mare batista pe tzambal... Amin!

gresesti , pdl-ul e in cadere libera , la meciul cu Franta imnul a fost stalcit intentionat , iar basescu era fiert , inculparea celor doi borfasi si curatarea fotbalului de lichele va fi o lovitura de imagine puternica care va aduce voturi , nu cred ca mai scapa DNA-ul a pornit ancheta acum tocmai pt ca la anul sa se spuna ca lupta contra coruptiei da roade si e o chestiune care va avea efect si afara , chiar daca intr-un final ,poate dupa alegeri se va lasa cu ,condamnari cu suspendare sau pedepse simbolice ..

Vezi toate comentariile (31)
Comentează