FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREŞ - STEAUA, AZI, 20:00, LOOK TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Duelul campionilor » Steaua înfruntă astăzi adversarul din Liga 1 cu cei mai titraţi jucători

Articol de - Publicat duminica, 26 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 25 octombrie 2014 20:04

După Steaua, formaţie care a cîştigat ultimele două ediţii ale Ligii 1, ASA Tîrgu Mureş e echipa care are în lot cei mai mulţi fotbalişti care au titlul în palmares


Roş-albaştrii vor întîlni azi adversarul din Liga 1 cu cei mai titraţi fotbalişti. După campania de achiziţii din vară, ASA Tîrgu Mureş a ajuns să fie formaţia din campionat unde sînt legitimaţi cei mai mult jucători care au triumfat măcar o dată în Liga 1.

Şapte din cei 25 de fotbalişti din lotul lui Cristi Pustai au cucerit cel puţin un titlu în România. Stăncioiu, Sepsi, Gabi Mureşan şi Hora au cîştigat campionatul cu CFR Cluj, primii doi reuşind acest lucru chiar de trei ori. Sălăgeanu şi Ibeh au terminat pe primul loc cu Oţelul Galaţi, iar Zicu are în palmares două titluri, ambele cu Dinamo, în 2002 şi 2004.

Din lotul roş-albaştrilor, doar Papp, Luchin şi Toşca n-au ridicat niciodată trofeul Ligii 1, toţi trei sosind în Ghencea, în vară. În schimb, cel mai titrat stelist este Cornel Rîpă. Pe lîngă cele două titluri cucerite în tricoul Stelei, fundaşul dreapta a triumfat şi la Galaţi, cu Oţelul.


24 de trofee interne, titluri, Cupe ale României şi Supercupe, au cîştigat în total jucătorii legitimaţi la ASA Tîrgu Mureş, în schimb, steliştii au strîns 59

Pustai, 200 de meciuri, Gâlcă, 11
Antrenorul de la Tîrgu Mureş, Cristi Pustai, a atins în etapa trecută cota 200 de meciuri în Liga 1. În cariera lui, tehnicianul le-a mai pregătit pe Gaz Metan şi pe Pandurii. În schimb, Costel Gâlcă se află la sezonul de debut pe prima scenă a fotbalului românesc, bifînd pînă acum doar 11 partide ca antrenor în Liga 1. "Chiar dacă sînt profesor de matematică, nu îmi ţin contabilitatea la numărul meciurilor. Nu ştiam, dar simt o bucurie cînd ştiu că am ajuns la o cifră importantă în cariera mea", a spus Pustai.

Top antrenori în Liga 1
1. Florin Marin (Ceahlăul) 386
2. Petre Grigoraş (Pandurii) 339
3. Gheorghe Mulţescu (Petrolul) 242
4. Cristi Pustai (ASA Tîrgu Mureş) 200
5. Marius Şumudică (Concordia Chiajna) 104
* au fost luate în calcul inclusiv meciurile din această etapă

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Octombrie 2014, 10:36

interesanta si statistica de mai sus, dar pe teren joaca doua echipe disproportionate valoric, orice s-ar spune.

drughi009
drughi009  •  26 Octombrie 2014, 09:58

o sa fie prapad din partea cuplului bozz[goresc istvan covaci -miclos nagy ..........complotul bozzgoresc cfr cluj ,meciul la tg mures unde colcaie multi mongoli din panonia si patritiu abrudan cu delegarile de la cluj ....................jaf pe fata se anunta

bukkosibarna
bukkosibarna  •  26 Octombrie 2014, 09:15

FORTA ASA HAI MURESUL

Vezi toate comentariile (5)
Comentează