FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

După Anglia, Sougou e dorit şi în Franţa » Se vede Marseille?

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 18:02

Vedeta clujenilor spune că e concentrat sută la sută la antrenamentele din cantonamentul spaniol, dar lasă o portiţă deschisă pentru un transfer în ianuarie

E greu să găseşti un meci prost făcut de senegalezul Modou Sougou (28 de ani) în tricoul feroviarilor. CFR l-a transferat liber de contract în vara lui 2011, după o muncă de convingere ce s-a întins pe durata unui an. A fost una dintre cele mai bune afaceri făcute de feroviari de cînd Paszkany a preluat clubul. Jucătorul de bandă s-a adaptat rapid la Cluj, fiind titular incontestabil în mandatele lui Jorge Costa, Ioan Andone şi Paulo Sergio.

Preţul tranzacţiei
Prestaţiile lui Sougou din Champions League au epuizat superlativele în media de specialitate. Site-ul UEFA a alocat spaţii largi pentru victoriile nescontate ale clujenilor. Senegalezul a fost mereu în prim-plan. În play-off, Sougou a pulverizat campioana Elveţiei, cu o "dublă" la Basel, iar în grupe, senegalezul s-a pus în slujba echipei, cu 4 assist-uri. Şefii lui CFR au fixat o sumă de transfer de 4,5 milioane de euro, mai multe echipe din Premier League cerînd referinţe despre jucător. Afacerea ar fi excelentă şi oportună pentru CFR, mai ales că Sougou a împlinit în decembrie 28 de ani. Pentru Paulo Sergio şi vestiarul clujenilor pierderea ar fi una uriaşă, în condiţiile în care vişiniii au renunţat deja la Bastos. "Felgueiras şi Sougou sînt doi jucători extrem de importanţi pentru noi. Am primit oferte pentru ei, dar deocamdată nu le găsim satisfăcătoare", a declarat preşedintele Iuliu Mureşan.

Şanse mici pentru Milano
Cererea s-ar putea întîlni cu oferta înainte de "dubla" cu Inter. O spune şi jucătorul, o recunosc şi oficialii clujeni, care au pregătită o variantă din Portugalia pentru a suplini plecarea lui Sougou. Între timp, senegalezul nu pare preocupat în cantonamentul din Spania. Sougou nu a încercat să joace tare în relaţia cu conducerea, pentru a-şi grăbi plecarea. "Sînt profesionist, am un contract de respectat. Clujul e un club mare, joc deja pentru un club mare. Cum altfel s-ar putea numi o echipă care-ţi oferă posibilitatea să te baţi pentru trofee şi să joci în UCL?", e răspunsul jucătorului de bandă cînd e întrebat de oferte.

Nici raportul cu colegii săi nu s-a schimbat. Sougou e mereu disponibil, fie că e vorba de căpitanul Cadu, fie de tînărul Sulley Sariki Muniru (18 ani), aflat în probe la CFR Cluj, pe care îl ajută să înţeleagă indicaţiile lui Paulo Sergio. La interviuri, nici măcar o reacţie de iritare, nimic care să trădeze o notă de impacienţă. Ieri, Olympique Marseille a intrat în licitaţia pentru jucător. Modou e de mic suporterul francezilor. Andre Villas Boas i-a cumpărat bilete la un meci Benfica - OM pe vremea în care portughezul era antrenorul lui Sougou la Academica. Va rezista Sougou tentaţiei?

300.000 de euro a fost prima de instalare pe care a primit-o Sougou cînd a semnat cu CFR

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
cfrclujole
cfrclujole  •  20 Ianuarie 2013, 07:26
Postat de gerula666 pe 19 Ianuarie 2013, 19:21

Mama ce pregatri pe capul celor de la CFR pentru dubla cu INTER, amazing, uluitor!!! Vinde patronu TOT!! Bravo, o sa ii speriati rau pe italieni, ne mai stiind impotriva cui va juca, din moment ce 'vedetele' lui CFR pleaca ;))

pai ce conteaza? speriati-i voi pe Ajax! sa nu fie invers!:))))))))))))))

gerula666
gerula666  •  19 Ianuarie 2013, 19:21

Mama ce pregatri pe capul celor de la CFR pentru dubla cu INTER, amazing, uluitor!!! Vinde patronu TOT!! Bravo, o sa ii speriati rau pe italieni, ne mai stiind impotriva cui va juca, din moment ce 'vedetele' lui CFR pleaca ;))

teodor.muresan
teodor.muresan  •  19 Ianuarie 2013, 16:32
Postat de saviola2_8 pe 19 Ianuarie 2013, 15:14

cfr-ul cand vine vorba de transferuri are cel mai bun managemtn, cei mai bunu scouteri, cel putin in ultimii ani a demonstrat-o pe delpin, nu putem nega asta! ca nu e asa fabulos cum zic unii , si ca altii mai exagereaza? si asta e drept! cfr a luat si multe tepe dar per total e mult pe plus! pe arpy ca pe orice alt creditor din fotbal il intereseasa in prmu rand sa fac banii si asta face! ei nu-s o echipa care sa se autofinanteze din vanzari de bilete iar in europa participa un an da unu nu, vanzarile jucatorilor este o sursa de venit exceltna pentru cfr.Cat despre sougu? pai sougu si kape mi s-au parut baza cfr-ului, e clar ca fara el vor fi chiar mai slabi decat sunt acum.

Kape a ramas, au mai venit doi, plus ca revin accidentatii. Si tot o sa aiba lot de peste treizeci. Eu zic ca se vor descurca.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează