FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

După FRF, urmează LFP » Noul vicepreşedinte al Ligii este amicul fraţilor Becali! Giovanni: "Îl ştiu de cînd era mic"

Robert Pongracz (stînga) a fost validat ieri de Adunarea Generală a LPF pentru postul de vicepreședinte
Robert Pongracz (stînga) a fost validat ieri de Adunarea Generală a LPF pentru postul de vicepreședinte

Articol de , - Publicat marti, 21 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 22:32

An de an, Giovanni îşi face controalele medicale la cabinetul părinţilor româno-germanului care a lucrat la Liga Profesionistă spaniolă: "A avut de ales între Federaţia Germană şi LPF!"


Necunoscut pentru fotbalul românesc pînă ieri, cînd a fost numit ca vicepreşedinte la LPF, Robert Pongracz, 32 ani, nu are secrete pentru Giovanni.

- Domnule Becali, îl cunoaşteţi pe Pongracz?
- Sigur, de cînd era mic! Eu am stat 17 ani în Germania. Eram vecin cu părinţii lui la Frankfurt. Ei sînt doctori renumiţi, pe la 60 de ani. Au un "praxis", un cabinet în Offenbach. Iar băiatul a copilărit alături de fata mea! Am ţinut legătura cu tatăl lui, Eugen, şi după ce am plecat de acolo. În fiecare an, îmi fac controalele medicale la cabinetul lor personal. E foarte cunoscut în zonă, mii de pacienţi!

"L-am adus la Dinamo pe la 16-17 ani"
- Ştim că are origini în România, la Sibiu.
- Da! Bine, familia are multe rădăcini. Mama este unguroaică, tatăl are şi origini ebraice. Uite, încă o legătură cu Dinamo. L-am adus la echipă pe cînd era junior, cum ar veni Dinamo II. Asta pe la finalul anilor '90, cînd avea 16-17 ani. Însă şi-a dat seama că nu e un viitor pentru el. S-a apucat de facultăţi.

- Aţi vorbit cu el şi în ultima vreme?
- Nu prea. Mult timp, chiar n-am mai ştiut de el nimic! După care a devenit delegat UEFA, calitate în care ne-am mai întîlnit. Ultimul telefon a venit acum două luni. Îmi spunea că l-a contactat Gino Iorgulescu. Însă nu ştia dacă să aleagă Liga din România sau Federaţia din Germania!

"Sora lui Robert, Elinor, este o cîntăreaţă foarte cunoscută în Germania"
Ioan Becali, impresar

CV Robert Pongracz
Născut la 1 iulie 1981
Studii: licenţiat în administrarea afacerilor, master în drept sportiv
Funcţii: şef al departamentului de relaţii internaţionale la Liga Profesionistă spaniolă (2007-'13), şeful biroului executiv al preşedintelui Ligii profesioniste spaniole (2013), director UEFA (responsabil de stadioane - din 2009)
La LPF se va ocupa, printre altele, de marketing şi relaţii internaţionale
Vorbeşte 6 limbi (română, germană, spaniolă, engleză, italiană, franceză)
Urmează un curs de master în sport european şi conducerea instituţiilor sportive în Franţa

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
brancusi
brancusi  •  21 Ianuarie 2014, 11:44

P.S.Tinand cont de standardul parintilor sai(cu certitudine multimilionari in euro),n-as eclude varianta ca tanarul sa fie mai "poet" si nu vreun ahtiat dupa bani.

gabriv
gabriv  •  21 Ianuarie 2014, 10:43

Funcţii: şef al departamentului de relaţii internaţionale la Liga Profesionistă spaniolă (2007-'13), şeful biroului executiv al preşedintelui Ligii profesioniste spaniole (2013), director UEFA La LPF se va ocupa, printre altele (care altele??????), de marketing şi relaţii internaţionale!!!! Nu pare deloc un progres in cariera lui, financiar nu stiu daca e mai bine, poate vrea doar sa ajute niste romani! E surprinzatoare decizia lui, dar, sa-i dam credit deocamdata!

gilos
gilos  •  21 Ianuarie 2014, 10:17

Clanul Becali isi intinde tentaculele... Fotbalul romanesc subjugat total intereselor albanezilor... Doar o pedeapsa cu EXECUTARE ne mai poate scapa de acest flagel !!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează