FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ, MÎINE, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Duşmanul din istoria Stelei! » Andone: "Noi jucăm o finală, Steaua nu!"

Ioan Andone a fost mereu un coşmar pentru Steaua.
Ioan Andone a fost mereu un coşmar pentru Steaua.

Articol de - Publicat sambata, 06 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 06 octombrie 2012 11:57

Andone a obţinut cele mai tari performanţe din cariera lui tocmai în dauna roş-albaştrilor. Ca antrenor le-a luat titluri, iar ca jucător a contribuit la întreruperea unui record incredibil pe care îl realizase trupa din Ghencea.

Ioan Andone e rivalul Stelei de 29 de ani! El a debutat în 1983 în tricoul lui Dinamo, adversara tradiţională a roş-albaştrilor, şi a continuat să lupte împotriva formaţiei din Ghencea şi după ce s-a lăsat de jucat şi a devenit antrenor.

Ca tehnician, Andone a luat trei titluri de campion în România, toate cucerite după sezoane în care a avut-o pe Steaua drept contracandidată importantă: o dată cu Dinamo, în 2004, şi de două ori cu CFR Cluj, în 2008 şi în 2012.

Tot pe Steaua a învins-o şi cînd a pus mîna pe singura Supercupă din cariera lui, cea din 2005, luată după o finală în care Dinamo condusă de Andone a trecut de trupa lui Oleg Protasov cu 3-2. Alt rezultat important al antrenorului aflat acum pe banca lui CFR Cluj: în urmă cu doi ani el pregătea Rapidul şi a bătut-o pe Steaua în Giuleşti cu 5-1, una dintre cele mai urîte înfrîngeri din întreaga istorie a "militarilor".

Ando a continuat ca tehnician duelurile importante pe care le avusese cu roş-albaştrii pe vremea cînd juca. Dinamo, al cărei căpitan era el, a bătut-o pe Steaua cu 3-0 în deplasare în 1989, un succes care a întrerupt o serie incredibilă pe care o realizaseră cei din Ghencea: 104 meciuri la rînd fără înfrîngere în competiţia internă!

Coşmar în 2011
Andone a suferit una dintre cele mai mari dezamăgiri în 2011. Fusese un sezon cu trei meciuri directe împotriva Stelei, ca antrenor al lui Dinamo, dintre care "cîinii" cîştigaseră două, ambele cu 2-1 în campionat. Dar au pierdut cu acelaşi scor finala Cupei şi Steaua s-a ales pînă la urmă cu un trofeu la finalul stagiunii, în vreme ce roş-albii n-au luat nimic şi abia au prins un loc de Europa League.

6 victorii, 6 egaluri şi 14 înfrîngeri a înregistrat Andone ca antrenor contra Stelei în Liga 1. Echipele pregătite de el: Sportul, U Cluj, Petrolul, Farul, Dinamo, Rapid, CFR

4 victorii, 3 egaluri şi 5 înfrîngeri are Andone în duelurile cu Steaua pe banca echipelor mari din cariera lui, adică Dinamo, Rapid şi CFR Cluj

INTERVIU: ”Noi jucăm o finală, Steaua nu!”

Ioan Andone nu concepe să piardă duelul campionatului de pe Naţional Arena şi anunţă relansarea sezonului.

- Domnule Andone, steliştii susţin că duelul de duminică nu e o finală pentru ei. Cum e pentru CFR?
- Asta e părerea lor, pentru că sînt în fruntea clasamentului. Dar să fie clar, pentru noi e o finală! Sînt convins că vom disputa cea mai importantă partidă a sezonului şi chiar dacă avem probleme, am încredere că toţi jucătorii care vor intra vor da totul din ei şi vom cîştiga acest meci capital.

- Credeţi că dacă Steaua va învinge va scăpa în cîştigătoare?
- Nu, atît timp cît avem şanse, nu putem spune că renunţăm la titlu. Totuşi, ar fi 12 puncte, un avantaj considerabil şi atunci am avea o misiune mai grea. Însă sper să nu se întîmple aşa ceva!

- Kapetanos e dorit din nou în Ghencea. Are vreo şansă să revină?
- Nici vorbă, Kapetanos nu va pleca de la CFR Cluj la o altă echipă din campionatul intern. Pantelis e cel mai valoros atacant la ora actuală din Liga 1.

- Nu sînteţi îngrijorat că aveţi cea mai slabă posesie?
- Nu mă interesează posesia, atît timp cît cifrele vorbesc de altceva. Să fie clar pentru toată lumea, lotul lui CFR nu a fost construit pentru a avea posesie, ci pentru viteză! Iar viteză obţii prin atacuri poziţionale şi contraatac. Aşa a fost concepţia despre această echipă şi dacă vă veţi uita pe cifrele din Liga 1 veţi vedea că avem cele mai multe atacuri la poarta adversă şi viteză superioară tuturor echipelor din prima ligă.

- Ce a avut Steaua în plus faţă de CFR în startul de campionat?
- Constanţa în rezultate. Nu mai comentez cum au făcut ei punctele, însă e drept că au şi o organizare defensivă extrem de bine pusă la punct.

"Steliştii spun că ar fi cîştigat meciul cu Manchester? Astea-s poveşti din Liga 1, ar fi bine să vorbim mai mult despre fotbal" (Ioan Andone)

"Victoria cu Copenhaga nu a fost una norocoasă în ciuda scorului şi a golului. Nikolici e cel mai periculos om pentru că a adus două victorii în ultimele două partide" (Ioan Andone)

527126-caseta-steaua-cfr.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
mannecken
mannecken  •  06 Octombrie 2012, 20:32

Mi-ati sters mesajul. Doar pentru ca am corectat faptul ca Steaua a fost învinsa de Corvinul nu de Dinamo. Si asta dupa 92 de meciuri,nu 104, în care nu a fost învinsa în campionat.Cum au reusit asta doar ei stiu,arbitrii si cei care au aranjat meciuri cu ei.Lasati prin sita toate insultele între români dar un lucru simplu si corect îl stergeti.Totusi gluma despre Dukadam este tare. Degeaba te superi. Chiar daca esti stelist trebuie sa fi impartial în articolele tale...vedeti rezumatul partidei pe ....Corvinul- Steaua 3-1

alpin
alpin  •  06 Octombrie 2012, 11:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Valahul-maroniu intra intr-o carciuma. Se aseaza la o masa si striga chelnerului: - Un rom! - Te-am vazut cand ai intrat, raspunde chelnerul. Cu ce sa te servesc?

alpin
alpin  •  06 Octombrie 2012, 11:10
Postat de steaua.2 pe 06 Octombrie 2012, 11:08

Ceangăul cu sute de conturi este ipocrizia în carne și oase!

Puradelul valahului maroniu - suferind de prost-tata - discuta cu sor-sa: - Stii ca esti mai bun la pat ca tata?, zice fata. - Stiu. Ca mi-o spus si mama, raspunde puradelul!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează