FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

E cea mai bogată din Europa League! » Steaua va avea încasări record în urma calificării în grupe

Steaua va depăși în acest sezon recordul de încasări al unei echipe din România care nu participă în Liga Campionilor
Steaua va depăși în acest sezon recordul de încasări al unei echipe din România care nu participă în Liga Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 07 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 septembrie 2012 20:02

Clubul lui Becali face cea mai bună afacere din istoria participărilor româneşti în cea de-a doua competiţie europeană intercluburi: ia doar din cota de marketing alocată de UEFA cît a cîştigat, per total, în tot sezonul trecut.

Steaua are parte de o consolare: e a patra oară consecutiv cînd ea lipseşte din Champions League, dar încasează bani mulţi şi din Europa League. Minimum 8 milioane de euro va lua clubul din Ghencea în urma parcursului european din acest sezon.

E record absolut de încasări pentru o formaţie din România participantă în a doua competiţie europeană intercluburi! Anul trecut, tot Steaua a luat cei mai mulţi bani, 4,5 milioane de euro în total.

Premii mai mari
Creşterea uriaşă e generată mai ales de faptul că roş-albaştrii sînt singuri, de data asta, în faza grupelor şi nu mai împart suma provenită din market pool. În stagiunea trecută, Rapid şi Vaslui au jucat şi ele în grupe şi au încasat împreună 1,3 milioane de euro, în vreme ce Stelei, care a mers în primăvara europeană şi a fost eliminată de Twente, i-au revenit puţin peste 1,5 milioane de euro.

UEFA i-a anunţat acum pe roş-albaştri că suma alocată din market pool pentru reprezentanta României în stagiunea în curs e de 4,5 milioane de euro, deci cît a strîns Steaua în sezonul trecut în total, din premii acordate de forul european, cota din marketing plus bilete!

Record şi fără calificare!
Calificarea în grupe e răsplătită cu 1,3 milioane de euro şi fiecare egal mai aduce 100.000 de euro, în timp ce o victorie valorează 200.000 de euro. Din biletele vîndute pentru cele trei meciuri pe care le va disputa pe teren propriu, pe Naţional Arena, gruparea din Ghencea mai poate face în jur de 1,5 milioane de euro. Adversarele sînt Stuttgart, Copenhaga şi Molde.

Totalul veniturilor poate să depăşească 8 milioane de euro chiar şi dacă sezonul european s-ar încheia pentru "militari" în faza grupelor. Calificarea ar aduce bani în plus: cîştigătoarea grupei ia 400.000 de euro, în timp ce ocupanta locului secund se alege cu 200.000 de euro.

Propulsată de televizuni
Steaua cîştigă enorm şi graţie contribuţiei televiziunilor. UEFA stabileşte cota din market pool pe care o împarte cluburilor participante în funcţie de sumele pe care se vînd drepturile TV în fiecare ţară în parte. Criteriul e valabil şi în Champions League, şi în Europa League. Fapt care duce la diferenţe surprinzătoare: BATE Borisov a fost în Liga Campionilor anul trecut, dar a primit 220.000 de euro din market pool, iar Porto şi Benfica au încasat împreună 5,6 milioane de euro. Reprezentanta României, Oţelul, a încasat doar din market pool 11,3 milioane!

Printre cel mai bine plătite
Steaua a beneficiat şi anul trecut de faptul că România a avut alocată o sumă mare din market pool. Roş-albaştrii s-au ales cu 1,5 milioane de euro. Dintre cele 48 de cluburi care au luat startul în faza grupelor, doar opt au fost peste Steaua la acest capitol. Maccabi Haifa şi AEK Larnaca, grupările pe care bucureştenii le-au eliminat din grupă, au primit, împreună, numai 300.000 de euro!

"Cu 8 milioane de euro din grupă, dacă ne-am mai califica şi în primăvara europeană, de unde am mai lua alţi bani, cam ăsta ar fi bugetul clubului! Eu mai dau doar pentru transferuri" ( Gigi Becali, patron Steaua)

"CFR va încasa, în acest sezon, din Liga Campionilor peste 25 de milioane de euro. Iar Steaua va lua în jur de 40 de milioane de euro dacă va reuşi să participe la anul" (Gigi Becali, patron Steaua)

4,5 milioane de euro va primi Steaua din market pool, adică întreaga sumă alocată României, nemaiexistînd altă formaţie din Liga 1 calificată în grupe

1,3 milioane de euro valorează calificarea în grupele Europa League, unde fiecare victorie se plăteşte cu 400.000 de euro, iar egalul cu 200.000 de euro

1,5 milioane de euro e suma aproximativă pe care Steaua o va strînge din vînzarea biletelor pentru jocurile cu Stuttgart, cu Copenhaga şi cu Molde

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (115)
gerula666
gerula666  •  30 Octombrie 2012, 21:32

:))) Legat de comentarii, aici pe GSP, fiecare da cu "PARU" celui de inainte lui. Daca in lume cele mai multe si mai nasoale produse au ca eticheta MADE IN CHINA, atunci prostia si aroganta au ca eticheta cuvantul MADE IN ROMANIA.

simohayha
simohayha  •  15 Octombrie 2012, 12:09
Postat de botizan pe 07 Septembrie 2012, 02:37

Ba tu ti-ai pus poza cu Romania mare? ...scoate-o dreacului , cine vrea saraciile alea de dincolo de Prut ? ... nu ii avem destul pe astia dintr Prut si Siret ?

Mai croncane, saraciile alea fac parte din istoria noastra, parintii lor au luptat pentru Romania si multi sunt in pamant, cazuti la datorie. Sezi bland, nu le dai din painea ta, sunteti si voi de-a dreptul niste scapatati...

mingro
mingro  •  15 Septembrie 2012, 02:51
Postat de mosh_vishiniu pe 08 Septembrie 2012, 00:59

PTIU DRACE!ma pregateam sa-i iau apararea limbricului asta batran,cand vad ca el tine cu dd,cretinul natiunii!bai molie,ai imbatranit degeaba.dd nu stie nici el cu cine tine,ba e impotriva lui bashina dimineata,ba seara il pupa in cur.model tipic de prostie,din manual.daca esti suporterul lui dd,inseamna ca nu ai nimic in cap.am vazut ca a racolat numai cretini in partidul asta.de-alde doua clase sau mai rar, doctori din aia care nu au operat niciodata si au facut si gradinita la ff.probabil ai si functie,oi fi sef de cuib la hunedoara.cate gospodine ne...consolate ai racolat pt partid?daca dd intra in parlament eu ma apuc de impuscat babe si mosi ca tine,si-l las fara electorat pe vadim2

limbricului "astuia" batran, bai ciocoflendere agramat, dar chipurile combativ! Invata naibii intai sa te exprimi romaneste si apoi fa-o pe desteptul! Altfel, nu faci decat sa te faci de cacao!

Vezi toate comentariile (115)
Comentează