FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, AZI, 20:30, DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Edi Iordănescu despre evoluţiile modeste ale lui M. Costea: ”Trebuie învăţat să joace vîrf”

Iordănescu junior e primul care explică situaţia în care se află Mihai Costea altfel decît pomenind-o pe Daniela Crudu
Iordănescu junior e primul care explică situaţia în care se află Mihai Costea altfel decît pomenind-o pe Daniela Crudu

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 decembrie 2011 09:21

Antrenorul secund al Stelei vorbeşte despre problemele adevărate pe care le are fotbalistul Costea: acesta nu poate evolua ca mijlocaş, dar nimeni nu l-a învăţat încă jocul de atacant

Mihai Costea a devenit jucătorul-problemă al Stelei. Patronul vorbeşte zilnic despre el la TV şi repetă că relaţia cu Daniela Crudu îl distruge pe fotbalistul pentru care el a plătit 1,4 milioane de euro. Ultima decizie pe care a luat-o Gigi a fost să-i închidă pe toţi steliştii în cantonament de sîmbătă, deci cu trei zile înaintea derby-ului, doar de teama exceselor pe care le-ar face "Nilă": "Daniela l-ar fi făcut piftie dacă-l lăsam liber!". Antrenorii însă cred că au descoperit adevăratele motive pentru care Mihai n-a dat randamentul pe care lumea îl aştepta.

"Să se facă vîrf, altfel e greu!"
Eduard Iordănescu, secundul lui Ilie Stan, îi ia apărarea fotbalistului: "Mihai Costea e foarte talentat, numai că de la talent la valoare e cale lungă. El are de remediat cîteva carenţe care sînt reglabile, dar pentru asta are nevoie de muncă, de antrenamente individuale. Trebuie să-şi îmbunătăţească jocul semnificativ!".

Cea mai mare problemă a lui Costea II e, după Edi, că olteanul trebuie să înveţe să joace ca vîrf: "Jocul cu spatele la poartă şi jocul de cap sînt priorităţi pentru Mihai. Să se pună la punct cu astea, fiindcă în acel moment va avea o eficienţă mai mare ca atacant central! Altfel îi va fi greu în viitor! Ar însemna să poată juca numai la anumite echipe care practică un sistem în care el să-şi găsească locul favorit din bandă. Pentru că Mihai nu poate fi reprofilat ca mijlocaş lateral clasic!". Iordănescu a şi discutat cu jucătorul despre toate aceste minusuri ale lui: "A înţeles şi îşi doreşte să progreseze, dar mai are nevoie şi de răbdare din partea tuturor".

"Jucătorii mai trebuie să fie şi apăraţi, nu doar criticaţi. Iar dacă sînt critici, ele să fie constructive, nu aşa, să ne aflăm în treabă, cum fac unii!" (Eduard Iordănescu, antrenor secund Steaua)

"Eu joc oriunde, dar recunosc că îmi place cel mai mult să fiu atacant, pe partea stîngă. Şi sînt conştient că nu prea fac faza de apărare" (Mihai Costea, atacant Steaua)

"Eu l-am urmărit pe Mihai contra lui Schalke şi pentru prima oară mi-a devenit clar că el nu este un marcator, nu e capabil să dea multe goluri" (Gigi Becali, patron Steaua)

Pe ce posturi a jucat Mihai Costea în meciurile pe care le-a început ca titular la Steaua:
Atacant - 17 partide
Extremă dreapta - 2
Atacant retras - 1

4 goluri şi două pase de gol a dat Mihai Costea pentru Steaua, în toate competiţiile. Mai eficienţi ca el sînt doar doi jucători: Rusescu, cu 5 goluri şi două pase, şi Tănase, cu 5 goluri înscrise

17 goluri are Mihai (23 de ani) în 95 de meciuri disputate în Liga 1. A jucat doar pentru U Craiova şi pentru Steaua

Protejat la Craiova
Mihai Costea şi fratele lui, Florin, au beneficiat la Craiova de susţinerea patronului Mititelu, care le-a impus antrenorilor pe care i-a avut acelaşi sistem, 4-3-3, considerat cel mai potrivit pentru cei doi Costea. Cînd se aflau împreună pe teren, Florin juca în stînga atacului, iar Mihai în dreapta. Pe stînga, unde le place amîndurora, la Steaua mai există şi Cristi Tănase, care preferă şi el să joace în aceeaşi poziţie!

I-a speriat la plecare!
Dacă antrenorii caută să-l transforme pe Costea într-un fotbalist util, care să-şi poată găsi un loc pe teren, Becali insistă pe problemele extrasportive pe care le are olteanul: "Cînd echipa a plecat în Germania, miercuri dimineaţă, Mihai s-a întins pe două scaune din avion şi a dormit neîntors tot drumul! Vă daţi seama cît de obosit era? Credeţi c-o fi dormit vreun pic cu o noapte înaintea plecării?".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ioanemanuel
ioanemanuel  •  05 Decembrie 2011, 10:00

1 gol la patru partide , cam putin .

stelbz
stelbz  •  05 Decembrie 2011, 09:52

Ha, ha, ha ! Ca stelist ma apuca rasu`-plansu` de ceea ce aflu aici ! Auzi, Steaua a dat 1,4 mil pe un jucator care inca nu stie sa joace fotbal si ca trebuie de acum incolo sa.....invete !!! Am vazut ca in timpul jocului colegii de echipa au inceput sa nu-i mai dea mingea deoarece fie ca O PIERDE REPEDE, fie ca O STRICA !

adra
adra  •  05 Decembrie 2011, 08:46

da... mihaita este un junior de 13-14 ani foarte talentat care are timp pana la 17-18 ani sa-si imbunatateasca jocul ca varf de atac.... si cand te gandesti ca hagi la 20 de ani era capitan la nationala

Vezi toate comentariile (6)
Comentează