FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - STEAUA, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Egalează ultima superechipă » Reghecampf poate să atingă astăzi o performanţă importantă pe banca Stelei

Întors din străinătate, Lăcătuş a continuat să cîştige o mulţime de trofee cu Steaua
Întors din străinătate, Lăcătuş a continuat să cîştige o mulţime de trofee cu Steaua

Articol de - Publicat duminica, 12 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 11 august 2012 22:10

Reghecampf are ocazia să obţină deja o performanţă importantă pe banca Stelei: poate fi prima dată din 1995 cînd roş-albaştrii cîştigă primele patru etape din campionat.

O victorie la Mediaş ar face ca startul sezonului să fie unul perfect pentru Steaua. Calificată în play-off-ul Europa League şi mare favorită să meargă în grupe, fiindcă adversarul, Ekranas, e foarte slab, trupa din Ghencea e aproape de un record şi în campionat.

Poate obţine punctaj maxim din primele patru runde ale Ligii 1, un fapt nemaiîntîlnit din 1995! Acum 17 ani, formaţia pregătită de Ţiţi Dumitriu făcuse 12 puncte după patru etape şi avea golaveraj 14-4. Steaua a şi luat campionatul în acea stagiune, cu 11 puncte peste a doua clasată, FC Naţional, pe care a bătut-o în etapa a patra cu 5-1 în Ghencea.

Anterior, fuseseră învinse Poli Iaşi, Poli Timişoara şi SC Bacău. Distribuţia de atunci era una senzaţională, cu multe nume tari: Stelea, Doboş, Prodan, Filipescu, Gîlcă, Militaru, Lăcătuş, Vlădoiu, Adrian Ilie. "Militarii" au cucerit în acea perioadă şase titluri la rînd! A fost ultima perioadă în care Steaua a mai dominat clar campionatul României.

A început tare şi cu Chiajna
Debutul bun de sezon al Stelei confirmă felul în care Reghecampf a început şi mandatul pe care l-a avut la Concordia. Pe banca ilfovenilor, aproape retrogradaţi cînd i-a preluat el, a cîştigat trei dintre primele patru jocuri pe care le-a disputat: 1-0 acasă cu Oţelul, tot 1-0 cu Rapid, 4-3 la Ploieşti cu Petrolul. Între aceste succese, 0-4 la Vaslui.

4-0 e scorul cu care trebuie să cîştige Steaua la Mediaş ca să egaleze golaverajul pe care-l avea în 1995 după patru etape

10 etape a rămas neînvinsă Steaua în sezonul 1995-1996. Ea a înregistrat primul eşec în runda a 11-a, la Braşov, 0-1

512273-medias-steaua.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"S-au terminat banii fix la mine?!"
Patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, a anunţat că nu-l va lăsa pe Costin Curelea la Steaua în condiţiile pe care le doreşte Becali, adică împrumut gratis pe un an, cu opţiune de cumpărare: "Curelea are 84 de goluri marcate, să-mi spună şi mie cineva dacă Steaua are un jucător cu astfel de cifre în lot. Dacă în martie 2013, Curelea se accidentează, eu cu ce mă aleg? Pe 6 luni accept să-l împrumut, e o situaţie pe care o poţi controla, pe un an nu. Apoi, Gigi a aruncat cu milioane pe tot felul de jucători, s-au terminat banii fix cînd vine vorba de mine şi de Sportul?!".

Gigi confirmă tăcerea lui Duckadam
După ce Gazeta a dezvăluit faptul că lui Helmuth Duckadam i s-a interzis să mai vorbească despre echipă şi despre jucători după ce Reghecampf s-a arătat deranjat de unele declaraţii ale fostului portar, Gigi Becali a confirmat informaţia. "Eu, unul, nu i-am interzis nimic lui Helmuth pentru că e un om de prea mare caracter, însă şi jucătorii au spus că le ajunge că îi critic eu, să nu mai fie şi altcineva care să se ia de ei. Duckadam a zis că preferă să nu mai dea declaraţii decît să se uite urît jucătorii la el", a explicat Becali la GSP TV.

"A călcat în noroc cînd era mic"
Dumitru Dragomir a comentat şi tragerea la sorţi din Europa League extrem de favorabilă Stelei. "E clar că Gigi Becali are noroc cu carul. Are noroc şi la table, are noroc şi la fotbal, şi în viaţă, peste tot. Ce să-i faci, a călcat în noroc cînd era mic", a declarat preşedintele LPF după ce a aflat că Steaua o va întîlni pe Ekranas în play-off.

Reghe s-a liniştit, Stoichiţă la Sheriff
Unul dintre foştii antrenori ai Stelei cu care actualul "principal" din Ghencea a intrat în polemici, Mihai Stoichiţă, şi-a găsit angajament. A semnat cu Sherif Tiraspol, după ce Milan Milanovici a fost demis în urma eliminării în turul 3 al Champions League de către Dinamo Zagreb. Stoichiţă va debuta în forţă pe banca celor din Tiraspol, pe 23 şi 30 august urmînd a disputa "dubla" din play-off-ul Europa League împotriva francezilor de la Olympique Marseille. Stoichiţă (58 de ani) a mai fost la Sheriff în sezonul 2001-2002, cînd a reuşit eventul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
bogdanelibm
bogdanelibm  •  12 August 2012, 23:18

MUIEEEEEEEEEEE TANASE

robotzel
robotzel  •  12 August 2012, 21:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

sa ne sugi pe toti stelistii de pula daca nu esti in stare sa demonstrezi blatul. Mereu sunteti la fel, niste frustrati.

buratinos
buratinos  •  12 August 2012, 16:53

Daa......este tare asa cam ca si ....fularul, mai vorbim cat de curand.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează