FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Elvir Koljic, despre cel mai mai greu moment din carieră: „În câteva zile mi s-a schimbat viața" + promite că aduce titlul la Craiova

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat joi, 23 februarie 2023 17:28 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 18:22

Elvir Koljic, atacantul de 27 de ani de la CS Universitatea Craiova, a mărturisit că a revenit mai puternic după accidentare și vrea să marcheze multe goluri, ca să aducă titlul în Bănie.

Elvir Koljic, 27 de ani, a revenit pe gazon după o nouă accidentare teribilă. Bosniacul alb-albaștrilor a fost măcinat de probleme medicale de când a sosit în Bănie, în august 2018.

Ultima oară, a stat pe tușă șase luni. În toamna lui 2020, după o intrare dură a lui Ovidiu Mihalache, la un meci cu Poli Iași, a suferit o fractură de peroneu. A pierdut aproximativ un an. Și, mai important, a irosit transferul vieții, la Dinamo Kiev, club ce acceptase să plătească 10 milioane de euro pe bosniac, conform declarațiilor conducătorilor oltenilor. Koljic a revenit pe gazon, a influențat golul egalizator cu FCSB (1-1), acum este gata să spargă gheața și să dea gol în premieră în acest sezon!

Sorin Cârțu, dezvăluiri tulburătoare în interviul acordat Gazetei: „E o boală perversă! Am descoperit-o întâmplător”
INTERVIU
Sorin Cârțu, dezvăluiri tulburătoare în interviul acordat Gazetei: „E o boală perversă! Am descoperit-o întâmplător”

- Elvir, ce șanse estimezi că are Universitatea să câștige titlul?
 - Sunt de patru ani și ceva aici, cred că avem o ocazie mare să ne batem la titlu. Multe echipe se luptă, oricine din play-off are șanse. Dar am încredere în noi, avem lot bun. Cred că reușim anul acesta! Eu asta cred. 

- Există o favorită certă?
 - Farul e echipă foarte bună, CFR Cluj are cinci la rând, dacă nu greșesc, noi avem echipă foarte bună... Cred că CFR Cluj e favorită totuși, are experiența necesară în asemenea bătălii.

CFR Cluj a fost, și este, cel mai dificil adversar din Liga 1 pe care l-am întâlnit. Ca jucător, mi-a fost greu să joc contra lui Marius Constantin. Am fost cel mai fericit când l-am adus coechipier la Universitatea Craiova. Și Planici a fost un adversar redutabil 

- Elvir Koljic

2 assist-uria reușit bosniacul în această ediție în 17 meciuri, nebifând vreo partidă ca integralist

Elvir Koljic: „În câteva zile mi s-a schimbat viața" 

- De ce anume ați mai avea nevoie ca să ajungeți pe locul 1? 
- Am pierdut multe puncte în deplasare, trebuie să fim mai atenți acolo și să nu mai cedăm. Lupta în play-off se va duce în cele mai mici detalii. Trebuie să începem să legăm victoriile și să avem un joc constant bun. 

- Cine te-a „controlat" cel mai mult la glezne? 
- (râde) Mihalache... Nu a fost cineva anume, doar că s-a întâmplat atunci și m-am accidentat teribil, ăsta e fotbalul, se mai întâmplă. Important e că m-am întors pe teren. 

- Cât de mult te-a afectat acel incident, mai ales că ai și ratat un transfer în străinătate?
 - Da, s-a vorbit de acel transfer, am vorbit și eu cu clubul respectiv. Dinamo Kiev a fost în discuție. Trebuia să semnăm contractul în week-end, dar am avut meci vineri, după aceea a trebuit să plec la națională și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. S-a schimbat viața. Nu stau să mă gândesc la ceea ce ar fi putut fi, merg înainte, curajos și optimist.

România e pe gustul meu. Și mâncarea, și tot. De fapt, aici e asemănător cu Bosnia. Eram mai mulți jucători din Balcani, am învățat împreună românește cu Martici, cu Kelici, cu prietena. Și mi-am făcut prieteni în România. Am învățat românește și din filme

 - Elvir Koljic

33de goluri și 14 assist-uri a adunat Koljici pentru Craiova în 106 partide în ultimii patru ani și jumătate

Elvir Koljic e categoric: „Nu m-am gândit niciodată să joc la rivalele Craiovei"

- Cum te încurajezi înaintea partidelor? 
- Eu știu de unde am plecat, de la fotbalul mic, mă bucur să joc, iubesc meseria mea. Ar fi bine să câștig un trofeu cu Craiova și, dacă se va putea, să plec într-un campionat mai tare ar fi perfect. 

- Ai putea juca la vreuna dintre rivalele istorice ale Craiovei? Mă refer la echipele din București. 
- Nu, nu m-am gândit la asta niciodată. În fotbal nu se știe niciodată, dar sunt cu mintea doar la Craiova, vreau să joc bine aici și să câștig trofee. 

- Ce simți când dai un gol important? Ai reușit cu toți granzii României. 
- E ceva frumos, te simți fericit, dar, așa cum am gândit mereu, important e să câștige echipa. Victorii, trofee. Am marcat multe goluri, dar nu mereu a câștigat Universitatea. Pentru un atacant este măgulitor să dea goluri, aceasta e meseria lui, dar trebuie să câștige trofee ca să fie împlinit. 

- Câte goluri vei marca până la finalul sezonului? 
- Multe sper! Am nevoie și eu, și echipa. Avem trei atacanți, oricine joacă are calitate, trebuie să muncim toți ca să facem puncte multe pentru titlu. 

- Un mesaj pentru suporterii olteni?
 - Aveți încredere în noi, stați alături de noi, veniți cât mai mulți la stadion, că ne vom bate la campionat!

Avem cel mai frumos autocar din România. Avem și cerul înstelat pe plafon. Trepidează când câștigăm! Mă gândesc ce va fi dacă luăm titlul... Mi-a plăcut să merg și cu trenul, uneori venim la București cu trenul.

Am încercat și sarmale, și mămăligă, și ciorbe. Pe unele le știam din Bosnia. Se gătește bine și în România, și la mine acasă. Mâncarea din Balcani e cea mai bună 

- Elvir Koljic

1,1 milioane de euroeste cota lui Elvir pe transfermarkt

Citește și: 

Sorin Cârțu, despre scandalul de la Craiova: „Mangia? Se făceau glume, vrăjeli... Abia apoi am aflat"

O figură importantă din fotbalul românesc reclamă: „Sunt slăbit de la vaccin!” » Crede în teoria conspirației: „Totul a fost premeditat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dakesis
dakesis  •  24 Februarie 2023, 17:50

Bravo, Koljic! Bine ai revenit, leule! Prea mult bun simt la baiatul asta. Bine ca ati facut voi cumva sa dati ascuns articolasul asta. Il gasesti numai cu lupa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează