FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Energie cît două cafele! » Secretul steliştilor stă în sticluţe de energizant aduse din Cehia

În timpul meciului cu Severin, steliştii au primit de mai multe ori o băutură la pungă. +1   FOTO
În timpul meciului cu Severin, steliştii au primit de mai multe ori o băutură la pungă.

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 20 noiembrie 2012 09:21

Roş-albaştrii consumă la meciuri shoturi de Isostar, o băutură cu grad ridicat de cofeină.

Steliştii au surprins pe toată lumea în timpul meciului cu Severin din Ghencea. "Uite-te la ăştia! Ce-or bea din pungile alea? Sigur se dopează cu ceva", se amuzau spectatorii prezenţi în Ghencea. Dacă Chipciu a spus că bea după fiecare antrenament acea substanţă, Tătăruşanu nici nu ştia ce conţin pungile respective. Mai mult, managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost ironic în declaraţii.

"Noi ne dopăm la punguţe. Chiar şi staff-ul are astfel de pungi şi muşcăm din ele. Băieţii joacă doar remmy online, nu mai aleargă deloc la antrenamente, punguţele îşi fac treaba singure. E o nebunie în ele", a spus MM la GSP TV.

Energizant cu gust de căpşune
La finalul partidei, reporterul Gazetei a recuperat de pe gazonul din Ghencea cîteva astfel de punguţe din care au băut Tănase, Gardoş şi restul, dar şi mai multe flacoane de energizant rămase aruncate pe banca de rezerve. Pe respectivele sticluţe scrie "Isostar energy shot", fiind produse în capitala Cehiei, Praga.

Cîţiva doctori consultaţi de Gazetă au apreciat că această băutură energizantă oferă un ritm exploziv imediat după ce a fost consumată, obiectivul principal fiind creşterea instantanee a energiei. Lichidul găsit în recipienţii de 60 de mililitri este lipicios, de culoare galbenă, cu gust de căpşune şi seamănă izbitor de mult cu cel pe care Rusescu şi compania l-au băut în timpul partidei.

Guarana şi Ginseng
Fotbaliştii au primit întăritoarele în minutul 27, dar şi în minutul 72, ceea ce înseamnă că pungile respective au ajuns la ei puţin după jumătatea fiecărei reprize. Specialiştii spun că această băutură energizantă consumată de stelişti conţine foarte multă cofeină, echivalentul a două ceşti de cafea!

În plus, sticluţele respective conţin seminţe de guarana, care stimulează organismul, alungă senzaţia de somnolenţă şi susţine sistemul muscular, dar şi pe cel nevos. În compoziţia energizantului se mai găsesc şi rădăcini de ginseng, care măresc viteza de reacţie a organismului, fiind utilizate mai ales în timpul unui efort fizic prelungit.

Reghecampf: "Nu sînt medicamente, nu sînt vitamine, e o băutură!"

- Domnule Reghecampf, toată lumea e curioasă ce e cu pungile din care au băut jucătorii.
- Peste tot în lume jucătorii beau din pungi în timpul meciurilor. Noi sîntem prea primitivi! Sînt nişte pungi speciale pe care jucătorii le pot primi în timpul meciurilor.

- Dar ce e cu ele?
- O să vedeţi la meciul de joi cu Stuttgart. Atunci o să vină nişte persoane din Germania şi o să vă convingeţi că nu e nimic dubios. Cei de la Stuttgart folosesc aceste băuturi, produse de o firmă mare. Nu sînt medicamente, nu sînt vitamine, e o băutură.

- De unde le luaţi?
- Le luăm gratis de la acea firmă, printr-o sponsorizare. Nu dăm nici un ban pe ce beau jucătorii.

- E o băutură sau sînt medicamente?
- Nu există nici un medicament în pungilea alea. Singurile medicamente pe care le-am văzut la jucătorii mei sînt pastile de Omega 3, pe care le poate lua orice om. Inclusiv copilul meu.

"E o băutură pe care o bem în fiecare zi la antrenamente, cred că s-a făcut prea mare tam-tam cu băutura aceasta. E o simplă băutură energizantă, cum cred că majoritatea echipelor au" (Alex Chipciu, mijlocaş Steaua)

"UEFA interzice plimbarea pungilor în timpul meciurilor pe teren! Eu nu sînt bătut în cap şi ştiu regulamentul" ( Ion Crăciunescu, fost preşedinte CCA)

Ce conţine un tub de energizant folosit de stelişti
- valoare energetică: 298 calorii
- proteine: 0,2 g
- carbohidraţi: 17,3 g
- zaharuri: 15,3 g
- vitamina C: 108 miligrame (135%)
- vitamina B1: 0,1 miligrame (0,9%)
- cofeină: 99 miligrame

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (173)
jonquil
jonquil  •  21 Noiembrie 2012, 19:11

ziaristi lui peste prajit...trebuie sa stie ei tot...

luciano86
luciano86  •  21 Noiembrie 2012, 00:40

"seamănă izbitor de mult cu cel pe care Rusescu şi compania" ori seamana ori chiar asta e...? oricum mi se pare penibil subiectu :))

rechin
rechin  •  20 Noiembrie 2012, 23:26

Daca e ce ziceti voi, inseamna ca se cheama Isostar Energy Gel. Se gaseste si la Decathlon si nu are cofeina.

Vezi toate comentariile (173)
Comentează