FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Eric de Oliveira a fost coleg la Karpatî Lvov cu noul portar al Stelei, Martin Bogatinov: "Steaua nu s-a înşelat"

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 12 ianuarie 2014 12:13

"Mi-l amintesc, e un portar bun, atunci, cît timp am fost eu la echipă, apăra meci de meci. Dacă va ajunge la Steaua ar fi un plus pentru echipă. Calitatea lui numărul 1 e la reflexe, unde cred că era printre cei mai buni din Ucraina. În plus, e şi băiat bun, un tip de caracter şi de echipă. Nu e un jucător conflictual, se antrena bine, n-a făcut deloc probleme în vestiar", spune Eric.

Mijlocaşul brazilian susţine că Martin Bogatinov e un portar de reflexe, care stăpîneşte perfect limba engleză şi nu e petrecăreţ. Totuşi, goalkeeper-ul care a semnat azi cu roş-albaştrii nu ar putea juca titular în Ghencea, în faţa lui Tătăruşanu

Între noiembrie 2011 şi aprilie 2012, adică timp de o jumătate de an, Eric, fostul mijlocaş al celor de la Pandurii Tg. Jiu, a fost coechipier cu Martin Bogatinov, goalkeeper-ul de 27 de ani care va semna azi cu Steaua. Portarul a venit aseară în România, a făcu vizita medicală,  a semnat contractul şi va pleca în primul cantonament cu Steaua. Brazilianul a acceptat să-i facă o caracterizare macedoneanului.

"Din păcate pentru el, n-are un joc de picior bun. În schimb, ca atu, vorbeşte foarte bine limba engleză, comunică tot timpul cu cei din defensivă. Apoi, e un băiat liniştit , nu-i place viaţa de noapte, ceea ce e de apreciat. Sincer, cît timp am stat acolo nu-mi aduc aminte să fi făcut gafe. Aşa, că mai greşea, asta se întîmpla la orice portar, dar nu-mi amintesc un meci în care s-o comită rău", a adăugat Eric.

În final, brazilianul atrage însă atenţia că Bogatinov nu poate emite pretenţii să fie titular în acest retur. "Tătăruşanu este cel mai bun portar din România la ora actuală, nu e nimeni peste valoarea lui! N-are cum să-i ia locul. Oricum, ca rezervă a lui Tătăruşanu este foarte bun pentru Steaua şi poate creşte mult în următoarea perioadă", a încheiat Eric.

Al cincilea străin din poarta Stelei
În istoria ei, Steaua n-a avut foarte mulţi străini pe postul de portar. Primul şi poate cel mai valoros a fost Hamutovski, adus la solicitarea lui Victor Piţurcă. Goalkeeper-ul din Belarus a fost urmat de Carlos, cu care Steaua a jucat o semifinală de Cupa UEFA şi a ajuns în grupele Champions League, Andrey, un fiasco total, dar şi de Zapata, columbianul alternînd prestaţiile bune cu gafele.

Vasili Hamutovski, 2003-2006
- 73 de meciuri
- a cîştigat două titluri

Carlos Fernandes, 2006-2007
- 36 de meciuri
- un titlu, o Supercupă şi o semifinală de Cupa UEFA

Andrey Nazario, 2007
- 6 meciuri
- nici un trofeu

Robinson Zapata, 2007-2010
- 110 meciuri
- nici un trofeu

Trei străini în primii 5 portari din Liga 1
Nu mai puţin de 8 echipe dintre cele 18 din campionatul României au ca titular între buturi un străin. Mai mult, conform cifrelor InStat, în topul primilor 5 portari din actualul campionat, doar doi sînt români.

Top 5 portari în acest sezon, conform InStat
Portar Index InStat
1. Tătăruşanu (Steaua) 215
2. Pecanha (Petrolul) 210
3-4. Felgueiras (CFR) 204
S. Lung jr. (Astra) 204
5. Cerniauskas (Vaslui) 200

"Primii doi ani şi jumătate în Ucraina au fost foarte buni pentru el, dar pentru că n-a semnat prelungirea l-au trimis la echipa a doua şi de-asta n-a mai jucat în ultimele 7-8 luni" (Eric de Oliveira)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
plischi
plischi  •  13 Ianuarie 2014, 07:45

daca stapaneste limba engleza, desi germana ar fi fost de preferat (!), nu vor fi probleme. pe banca la steaua se vorbeste si engleza...

14mai1948
14mai1948  •  12 Ianuarie 2014, 12:05
Postat de florin8225 pe 12 Ianuarie 2014, 11:38

Sunt cifre InStat,nu este unul care face un clasament dupa simpatii sau altceva,si nu sunt nici paraleli cu sportul cei care fac aceste statistici,daca nu vrei (vreti)sa vedeti care este realitatea.....somn usor.

deaia apara coman la astra si vama cu nicolae la atentionat de N ori pe silvica ca ca zbura de la echipa .? aceste clasamente nu sint relevante daca silvica ingroapa echipa cind au nevoie de puncte si apara cind astra cistiga cu 4-0 ,felgheiras la fel .. cind ai o defensiva buna si atacantii nu ajung la poarta normal ca oechanca o sa fie considerat bun .. nu detaliez ..se poate spune ca e ca si transfermarket care dau nisye peturi dar adevarul din piata e cu totul altul ... poate m-am fcaut inteles ...balgradean e dupa tataruseanu incontestabil

glorie
glorie  •  12 Ianuarie 2014, 11:41
Postat de cosmonel pe 12 Ianuarie 2014, 09:26

de ce nu cumpara si Steaua un portar de perspectiva? nu am nimic impotriva macedoneanului..dar se putea achizitiona altceva. se bucura ca il iau liber si probabil nici mari pretentii financiare nu are ! Totusi, bafta multa din sezonul viitor !

Asta am zis si eu, un portar tanar, de perspectiva. Tot pe langa Cojocaru. Un portar de 22-23 de ani. Sau chiar Branescu.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează