FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ACS POLI TIMIŞOARA 3-0

Europa a furat suporterii! De ce Steaua atrage mai puţini oameni la meciurile din Liga 1 pe măsură ce domină mai clar campionatul

Articol de GSP - Publicat luni, 30 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 29 septembrie 2013 23:11

La partida cu Poli au asistat doar 5.000 de spectatori, cei mai puţini la un joc din acest sezon, exceptînd întîlnirea cu Bîrsana, din Cupă, organizată pe o arenă de doar 2.700 de locuri


Trupa lui Reghecampf controlează Liga 1 fără probleme şi îşi concentrează emoţiile pe meciurile din grupele Champions. Vestea proastă pentru stelişti e că suporterii procedează şi ei la fel. Meciul cu Timişoara a strîns pe Naţional Arena numai 5.000 de oameni, adică nici măcar un scaun din zece nu a fost ocupat, în medie!

O situaţie cu care Steaua s-a întîlnit rar în ultima vreme. S-a mai întîmplat ca roş-albaştrii să joace cu tribunele aproape goale pe finalul stagiunii precedente, într-o vreme în care echipa îşi adjudecase deja titlul şi jocurile nu mai aveau miză. Eşecul cu Viitorul a fost urmărit în Ghencea de 4.000 de oameni, cu o mie mai puţini decît cei care au ţinut să se deplaseze pe Naţional Arena pentru a vedea duelul cu formaţia lui Velcea. Dar Steaua e lider, deşi ea a jucat doar 7 etape din cele 9 programate pînă în prezent şi a pierdut doar două puncte de cînd a luat startul campionatul. Deci ce motive ar avea fanii să lipsească de la meciurile favoriţilor?

1. Atracţia Champions
Suporterii s-au grăbit să-şi ia tichete pentru partida cu Chelsea. Mihai Stoica a estimat că, după ritmul în care a decurs comercializarea biletelor, vor fi în jur de 50.000 de oameni pe stadion, cîţi au venit şi în primăvară, cînd roş-albaştrii au trecut de londonezi în Europa League cu 1-0. Jocul cu englezii e abia primul acasă în acest sezon european, vor mai urma minimum două, cu Basel şi cu Schalke, iar fanii sînt mai atraşi de întîlniri cu Mourinho, cu Lampard şi cu Boateng decît de obişnuitele partide de campionat cu Timişoara, o nou-promovată care nu mai păstrează rivalitatea pe care Poli o crease cu Steaua în ultimii ani. Naţional Arena va fi plină marţi, deşi cel mai ieftin bilet costă 90 de lei, cu 75 de lei peste cît a fost un tichet la peluză la jocul cu bănăţenii!

2. Lipsa suspansului în Liga 1
Steaua a atras suporterii în sezonul trecut, cînd s-a implicat din start în lupta pentru titlu după 7 ani în care nu mai cîştigase campionatul. Au venit 15.000 de oameni pentru un meci cu Chiajna, 35.000 cu CFR şi 42.000 contra Rapidului. Acum, roş-albaştrii sînt deţinătorii titlului şi inclusiv ultraşii adversarelor ar fi tentaţi să parieze că formaţia lui Reghe îşi va apăra trofeul. Ea e lider deşi mai are de jucat două restanţe, una cu Astra şi una cu Chiajna, şi cîştigă inclusiv atunci cînd menajează jucători pentru partidele din Europa. Rivalele tradiţionale din ultimii ani, Dinamo, CFR Cluj şi Rapid, nu mai sînt implicate în lupta pentru cîştigarea campionatului şi urmăritoarele principale, Astra Giurgiu şi Petrolul, nu au anvergura unor pretendente obişnuite la titlu.


7.542 de persoane au asistat la meciul Steaua-Năvodari (5-0), asistenţa minimă înaintea serii de sîmbătă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
dynamovist
dynamovist  •  01 Octombrie 2013, 05:28

Du-te ba la gara! Cu Poli au fost 74 de mii de stelisti dar pentru ca nu aveau cu totii loc pe stadion, au cazut de comun acord sa nu intre pe stadion. Lipseste suspansul? de cand? Parca spuneau ca e tare campionatul dar sunt ei super-echipa?

minosu
minosu  •  30 Septembrie 2013, 19:21

e simplu oameni vin sa o vada pe chelsea(aici punem si provincia) in rest in campionat astia sunt suporteri stelei

iulian_78
iulian_78  •  30 Septembrie 2013, 14:17
Postat de gabisp pe 30 Septembrie 2013, 14:01

Stelistii strang bani sa poata vedea ceva fotbal , nu-si pot permite sa mearga la toate meciurile ... Pretul pentru meciurile din CL sunt NESIMTITE , oricum ... Cum sa dai o treime de salariu minim pe un bilet cu loc bun cu Chelsea ? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in "on-line" sunt scoase la vanzare cele mai PROASTE LOCURI !!! Cele mai bune tot la BISNITARI ajung ...!!! Cu concursul oficialilor de la Steaua ...

Salariile sunt nesimtite, nu preturile. La 10, 20 lei biletul cu Chelsea cam cate cereri de bilete ar fi fost? Ce capacitate ar fi trebuit sa aiba National Arena? Cu bisnitarii, ai dreptate, din pacate, asa se intampla si la meciurile nationalei.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează