FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Actul care îi sperie pe steliști! Cum poate pierde FCSB procesul la TAS: "S-ar putea judeca așa"

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2017 12:46

FCSB este decisă să mergă la TAS pentru a cere să fie desemnată campioană, dar ar putea pierde procesul la Tribunalul Sportiv

Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv, a povestit că Valeriu Argăseală a votat pentru ca departajarea să se facă în funcțiile de meciurile din play-off, în cazul în care două echipe termină la egalitate de puncte sezonul. Vezi detalii.

Un membru din Comitetul Executiv al FRF a dezvăluit pentru GSP.RO cum FCSB poate pierde procesul la TAS.

"Normal că celor de la FCSB nu le convine că Brașoveanu a adus în spațiul public discuția despre acea ședință în care s-a hotărât că punctele care contează în ierarhia de la finalul sezonului sunt cele obținute în play-off și play-out. FCSB este extrem de nemulțumită, mai ales că același Brașoveanu a cerut să fie scoasă la iveală stenograma acelui Comitet Executiv.

La TAS, cazul s-ar putea judeca pe baza regulamentului, dar și pe baza stenogramei acelui Comitet Executiv în care s-au decis acele lucruri.

Nu este clar de ce modificările din 2014 nu au fost clar redate în regulamente, dar TAS ar putea să o judece și ca pe o eroare materială, să țină cont de acea ședință a Comitetului Executiv", au dezvăluit sursele GSP.RO.

Aceeași sursă susține un alt punct de vedere: "Dacă ar fi cum zice FCSB, să se țină cont de punctele din tot campionatul, Viitorul a acumulat în sezonul regulat și în play-off 69 de puncte, iar FCSB doar 67".

Viitorul a obținut 51 de puncte în sezonul regulat și 18 în play-off, iar FCSB a avut 47 în sezonul regulat și 20 în play-off. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (140)
1745flo
1745flo  •  15 Mai 2017, 21:34

Gigi mai are o sansa totusi... daca trimite la timp valiza la TAS!

andrei.f
andrei.f  •  15 Mai 2017, 20:38

De fapt, LPF a încercat să modifice ROAF pe ascuns, înainte de ultima etapă. Această tentativă de fals dovedeşte , o dată-n plus că, FCSB este noua campioană. Nu se va judeca la TAS după stenograme ci după ROAF în vigoare la începutul campionatului, regulamentele nu acţionează retroactiv, la fel ca legile !

mixmax
mixmax  •  15 Mai 2017, 20:37
Postat de corsair83 pe 15 Mai 2017, 18:59

Becali 2 ..asta esti. Pai daca tot o cotesti cum vrei, hai sa se puna meciurile directe 4 la numar dar sa se ia punctele intregi fara injumatatire...Viitorul e campioana

bai talmaciule...lpf-ul o abureste cu 2 competitii diferite. Deci daca sunt 2 competitii diferite atunci Viitorul e campioana sezonului regulat si Steaua e campioana play-off-lui. Atata vreme cat nu se scrie in mod explicit in regulament ca departajarea se face doar in baza meciurilor din play-off e firesc sa se duca cu cazul la TAS ca sa se lamureasca odata pt totdeauna cum trebuie talmacit regulamentul. Nu castiga nimeni nimic daca regulamentul e ambiguu si se ramane la latitudinea CEx sa decida campioana sau echipele participante in cupele europene.

Vezi toate comentariile (140)
Comentează