FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV AFAN reacționează după bătaia încasată de Golofca » Ce sfaturi primește jucătorul + Amintiri de coșmar: "Eu și Cătălin Munteanu am fost bătuți"

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2017 14:32

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN), s-a arătat vizibil deranjat de cele întâmplate aseară la meciul dintre Astra și FC Botoșani, scor 3-0, când antrenorul Leo Grozavu l-a luat la bătaie pe Cătălin Golofca.

- Domnule Hulubei, cum comentați bătaia primită de Golofca?
- Nu suntem de acord cu astfel de comportamente. În primul rând face rău imaginii fotbalului românesc și în al doilea rând are un impact emoțional puternic asupra jucătorului. Știu ce înseamnă să fii bătut pentru că la copii și juniori eu și Cătălin Munteanu (n.r. Prim-vicepreședinte AFAN) am avut un antrenor care ne-a bătut. O perioadă destul de lungă am visat că sunt bătut. Sunt în total dezacord cu astfel de practici.

- AFAN îl va ajuta în vreun fel pe jucător?
- Am vorbit deja cu jucătorul. Dacă ne va solicita ajutorul îl vom acorda. El a zis că se va ocupa impresarul.

- Aveți vreun plan pentru a evita pe viitor astfel de practici?
- Vom avea o ședință mâine și vom vedea ce vom pune pe ordinea de zi la următorul Comitet Executiv pentru că nu-i normal ce se întâmplă. Pentru a evita astfel de practici trebuie să facem o solicitare către FRF, către Școala de Antrenori care dă avizele de antrenori, să fie un control mai riguros și din punct de vedere psihologic.

- Ce l-ați sfătui pe Golofca să facă acum?
- E o situație delicată. Cât timp va rămâne în continuare același antrenor, atunci jucătorul va fi marginalizat dacă va face vreo acțiune. Dar nici să lase situația așa nu e normal. Cred că cel mai bine e să aibă o discuție cu conducerea și cu antrenorul și să rezolve problema amiabil. Cel puțin din punctul nostru de vedere ar fi frumos ca domnul antrenor să-și ceară scuze public față de jucător. Dar am văzut că a spus că nu l-a lovit, în fine...

- Credeți că cei doi ar mai putea lucra împreună?
- Sunt convins că nu mai poate lucra cu acest antrenor care l-a bătut. Mai ales când știi că există posibilitatea în viitor să se întâmple același lucru.

- Ce sancțiune ar trebui să primească Leo Grozavu?
- Există regulament disciplinar, există regulament de interior al clubului. Să fie sancționat conform regulamentului interior și disciplinar al FRF.

- Ați mai întâmpinat astfel de cazuri de când sunteți președintele AFAN?
- Chiar n-am avut astfel de cazuri până acum. Discutam astăzi cu colegii mei, că am avut cercetarea aceea care s-a făcut la nivel mondial legat de activitatea fotbalistică legat de tot ce înseamnă contracte neplătite și alte probleme. O întrebare în chestionar era dacă jucătorii au fost agresați de persoane din cadrul clubului, iar procentul era foarte, foarte mic. În România nu erau probleme de acest fel și uite că acum întâmpinăm și astfel de probleme.

- Își cunosc jucătorii drepturile pe care le au?
- Consider că jucătorii au niște drepturi pe care nu le știu foarte bine și unii nu vor să le utilizeze. Nu sunt sclavi! Au o grămadă de drepturi, iar dacă ar apela la ele și-ar face viața mai ușoară ca individ, dar viața mai grea ca fotbalist în cadrul clubului respectiv. Sclavi nu sunt pentru că am rezolvat problema cu legea insolvenței. Această problemă chiar putea duce spre sclavagism, dar am rezolvat-o.

Conform surselor GSP.ro, în dimineața zilei de mâine Leo Grozavu va susține o conferință de presă pentru a lămuri această problemă. Tot mâine va exista o ședință în care vor fi băgați atât antrenorul, cât și jucătorul Cătălin Golofca.

"Nu am văzut gestul, dar dacă spui că a aruncat cu tricoul jos înseamnă că l-a provocat pe antrenor, asta e grav. Înseamnă că nu respectă clubul, nu respectă antrenorul" Ioan Andone

Citește și: Jucătorul bătut de Grozavu reacționează: "Ori plec eu, ori pleacă el" + Cum arată Golofca după lovitură

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
503166673404226
Emanuel Victor Georgescu  •  07 Martie 2017, 18:38

Acest antrenor n-a fost un jucator tehnic.El suplinea prin angajament fizic dus putin peste limita.Daca jucătorul a facut un gest deliberat si necuviincios putea sa primeasca o pedeapsa administrativă nu o corecție fizica golănească,avand in vedere fătul ca antrenorul are si menirea de a-i educa pe jucatori.Sa-i fie rusine ca a procedat in acest fel si sa fie pedepsit exemplar nu cu duhul blândeții.

392276464314349
Alin Grigore  •  07 Martie 2017, 16:06
Postat de maryan72 pe 07 Martie 2017, 15:35

anul trecut a mai fost prezentat un caz la tv parca era un antrenor la juniori .

Da, de fapt, se întâmpla la finalul anului 2015. Antrenorul juniorilor de la CSMS Iași, Liviu Petrache, a bătut un puști de 16 ani la un meci cu Sport Team, disputat la Domnești. Gazeta a prezentat atunci în premieră incidentul.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  07 Martie 2017, 16:03

In noiembrie 2011, Leo Grozavu, pe vremea aceea manager la Politehnica Iasi, l-a lovit la cantina in plina figura pe fotbalistul Narcis Badic. Incidentul a fost puternic mediatizat si, cu toate ca s-a incercat rezolvarea conflictului pe cale amiabila, dupa o luna, Grozavu a trebuit sa-si incheie contractul pe cale amiabila cu clubul. Referitor la ceea ce a spus "maryan 72", incidentul a avut loc tot la Iasi, iar antrenorul se numeste Liviu Petrache. Liviu Petrache, de l

Vezi toate comentariile (4)
Comentează