FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR

EXCLUSIV Altă castană fierbinte în mâna FRF&LPF: are sau nu Nicușor Bancu drept de joc mâine? Ce solicitare a făcut Craiova

Articol de , , - Publicat duminica, 02 august 2020 17:41 / Actualizat duminica, 02 august 2020 17:52

Craiova nu știe dacă Bancu e sau nu suspendat pentru meciul cu CFR, fiindcă trebuia să-și ispășească sancțiunea cu Astra, meci care nu mai poate fi programat, speță care nu e prinsă în regulamentul FRF

  • CS Universitatea Craiova și CFR Cluj, primele două clasate din Liga 1, se întâlnesc luni, de la ora 20:30, în meciul care va decide campioana! 
  • Craiova – CFR Cluj va fi liveTEXT și VIDEO pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Digi Sport și Look Plus
  • Dacă Universitatea Craiova va câștiga meciul cu Astra la „masa verde”, oltenii sunt campioni și cu un egal cu CFR, în derbyul de luni seară;
  • Dacă meciul cu Astra se va juca, iar Craiova scoate cel mult un egal la Giurgiu, CFR va fi campioană în caz că ia măcar un punct în meciul cu CSU.

Regulamentele FRF continuă să provoace haos total în fotbalul românesc. După cazurile Andrei Vlad și Istvan Fulop, din Cupa României, există o altă dilemă majoră în privința eligibilității unui fotbalist care ar putea să joace în ceea ce va fi finala campionatului, Universitatea Craiova - CFR Cluj. E vorba despre Nicușor Bancu, căpitanul Științei, pe care șefii din Bănie nu știu exact dacă îl pot sau nu folosi împotriva CFR-ului.

De unde pleacă dilema? Bancu era suspendat meciul Astra - U Craiova, din cauza cumului de cartonașe galbene. Partida nu s-a jucat, dar nici nu a fost amânată, iar LPF a anunțat că nu mai poate fi reprogramată. În acest caz, regulamentul nu prevede în mod clar ce se întâmplă cu un fotbalist aflat în situația în care se regăsește Bancu.

În Regulamentul Disciplinar, la articolul 41, "Executarea sancțiunilor", sunt prevăzute foarte multe situații speciale, unele dintre ele extrem de apropiate de speța în cauză. De exemplu litera i din acest articol spune că "în caz de neprezentare la joc a echipei adverse, sau de pierdere a jocului prin forfait de către aceasta, suspendarea se consideră executată la acel joc".

Tocmai pentru că regulamentul nu prevede exact situația de față, Universitatea Craiova s-a adresat în scris către organizatorul competiției, LPF, așa cum a procedat Sepsi în cazul lui Fulop, care a sesizat FRF. Până în acest moment, Liga nu a răspuns adresei oltenilor.

Cazul ar putea fi limpezit în cazul în care Comitetul Executiv, care va avea loc astăzi, ar decide ca Astra să piardă la masa verde, scor 3-0, situație în care Bancu s-ar încadra perfect în articolul 41, litera i. S-ar considera că și-a ispășit suspendarea, chiar dacă meciul nu s-a jucat și atunci ar avea drept de joc cu CFR.

Cel mai probabil, dacă nu se va decide la masa verde rezultatul meciului Astra - Craiova, șefii din Bănie vor lua decizia de a nu-l folosi pe Bancu, chiar și dacă răspunsul LPF le-ar fi favorabil. N-ar dori să se expună în fața unui litigiu iminent, fiindcă dacă Bancu ar evolua, CFR i-ar contesta dreptul de joc, iar cazul ar fi judecat de către comisiile FRF.

În cazul Fulop, Burleanu și-a recunoscut vina!

Mijlocașul lui Sepsi n-a putut evolua în finala Cupei fiindcă FRF a refuzat să răspundă întrebării celor din Sf. Gheorghe, dacă jucătorul are sau nu drept de joc. El încasase două cartonașe galbene, în fazele de dinaintea finalei, iar punctele de regulament din ROAF cu cele din regulamentul disciplinar nu prevedeau același lucru.

"Eroarea este a noastră, a FRF, fiindcă există două regulamente diferite", a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF, însă el a fost contract dur chiar de Fulop: "Nu mă încălzește cu nimic ce a spus, trebuia să răspundă înainte de meci, nu după. Înaintea finalei chiar am mers la el și l-am întrebat de ce n-am primit nici un răspuns".

CITEȘTE ȘI:

UEFA a răspuns! Ce se întâmplă cu Astra - Craiova și când trebuie anunțată campioana

Suma enormă pentru care Astra trage cu dinții să bată Universitatea Craiova! Planul lui Ioan Niculae

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
pittt
pittt  •  03 August 2020, 00:21
Postat de Dino Alex pe 02 August 2020, 21:19

Vor si meci castigat la comisii cu astra si bancu in meci cu cfr? Vadim ar zice: dar o... cupa nu vrei tu? Pai regulamentul e clar: urmatorul meci jucat. Si daca o sa aveti 3-0 la masa verde cu astra jocul tot nu s-a disputat. Daca ve-o da lpf si pe asta: e clar . O intreceti pe fcsb la echipa dospretuita in romania

Mai citeste odata ce zice regulamentul. Daca se da 3-0 la masa verde Bancu are drept de joc, meciul se considera jucat si sanctiunea se consuma acolo. Daca nu se considera castigat la masa verde nu are drept de joc.

leutoltean
leutoltean  •  03 August 2020, 00:05

Nu este nimic in dubiu, Bancu nu are drept de joc. Punct.

lionforever
lionforever  •  02 August 2020, 23:19
Postat de mosierul pe 02 August 2020, 22:42

....tu nu ești de acord cu nimic, tu ești deasupra tuturor....probabil nu ești de acord nici cu Trianonul, precum Viktor Orban...... totuși ești român?!?!

Cu ce nu sunt eu de acord?

Vezi toate comentariile (44)
Comentează