FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC VASLUI, AZI, 20:30, ANTENA 1, DOLCESPORT ŞI GSP.RO

EXCLUSIV Ambuscadă în Ghencea! » Planul secret al fotbaliştilor vasluieni pentru duelul cu Steaua

Articol de , - Publicat vineri, 11 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 11 aprilie 2014 15:38

Telenovela de la Vaslui pare să se fi încheiat cu mai puţin de 12 ore înaintea partidei cu Steaua, care va fi în direct pe Antena 1, Dolce şi liveTEXT pe GSP.RO de la 20:30. Jucătorii de la prima echipă au luat decizia să participe la confruntarea cu roş-albaştrii de diseară.

UPDATE 14:55 / După ce au fost informaţi de către oficialii LPF că pot pierde meciul cu 3-0 dacă vor ieşi de pe teren în timpul partidei, jucătorii Vasluiui se gîndesc să întîrziere începerea partidei din Ghencea. Astfel, ei nu vor risca nimic din partea conducerii Ligii Profesioniste de Fotbal.

STEAUA
Aşezare: 4-2-3-1
12. Tătăruşanu - 33. Varela, 4. Szukala, 6. Gardoş, 14. Latovlevici - 5. Pintilii, 11. Prepeliţă - 77. Ad. Popa, 23. N. Stanciu, 10. Cr. Tănase - 7. Chipciu
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Rezerve: 1. Niţă, 8. L. Filip, 22. Pîrvulescu, 25. Piovaccari, 28. Keşeru, 30. M. Răduţ, 80. G. Iancu
Absenţi: Sînmărtean (suspendat), Cojocaru, Georgievski, G. Matei (accidentaţi)

FC VASLUI
Aşezare: 4-2-3-1
12. Cerniauskas - 2. Ortiz, 30. I. Balaur, 70. Prahici, 20. Muşat - 28. Madson, 25. Razzotti - 16. Viveiros, 29. Pătulea, 8. L. Antal - 19. Temwanjera
Antrenor: Liviu Ciobotariu
Rezerve: 89. Straton, 4. Cordoş, 7. Cuero, 11. Gil Bahia, 17. Sg. Popovici, 38. Albelairas, 40. Buziuc
Absenţi: Enescu (suspendat), Manole (accidentat), Celeban (contract reziliat)

UPDATE 14:40 / Autocarul cu jucătorii echipei vasluiene a ajuns la hotelul unde erau cazaţi restul juniorilor, care au ajuns în Capitală ieri seară. Echipa s-a cazat la un hotel de lîngă Bucureşti, la Snagov.

UPDATE 11:00 / Fotbaliştii de la Vaslui au un plan secret pentru partida cu Steaua de diseară! S-au hotărît să joace împotriva campioanei, dar vor protesta în timpul partidei pentru restanţele financiare. Jucătorii au stabilit să se oprească în timpul partidei şi să nu joace timp de 15 minute, iar mai apoi să reia jocul.

S-a mai întîmplat o singură dată la un meci din Liga 1, ca jucătorii unei echipe să iasă de pe teren în semn de protest! Au făcut-o jucătorii celor de la Rapid într-un meci cu Astra care s-a jucat la Giurgiu, în ultimul an în care giuleştenii erau în Liga 1. În minutul 36 al partidei, portarul Pecanha a simulat o accidentare moment în care toţi jucătorii echipei giuleştene au ieşit de pe teren, au mers la galerie, unde fanii scandau împotriva conducerii din Grant. După cîteva minute bune, fotbaliştii Rapidului au revenit pe teren.

UPDATE 10:20 / Antal şi compania s-au răzgîndit şi vor juca împotriva campioanei României. Jucătorii de la prima echipă au plecat la ora 10:15 de la Vaslui cu autocarul clubului, convinşi într-un final de antrenorul Liviu Ciobotariu.

Aseară, la 20:30, autocarul a plecat la Bucureşti cu juniorii, iar în această dimineaţă s-a întors la Vaslui pentru a-i prelua şi pe componenţii primei echipe.

**********

Meciul de azi trebuia să fie un adevărat derby, dar din cauza problemelor financiare jucătorii vasluieni au refuzat să vină la Bucureşti # Oficialii moldoveni au adunat de prin judeţ juniorii echipei cu care aseară tîrziu trebuiau să ajungă în Capitală.

Jucătorii Vasluiului au refuzat ieri să facă deplasarea la Bucureşti pentru meciul din această seară cu Steaua! Totul a început în jurul prînzului, cînd titularii, nemulţumiţi de faptul că nu au mai fost plătiţi de luni bune, au lansat un ultimatum: "Mergem să jucăm doar dacă plecăm în ziua meciului, ne aşteaptă autocarul la ora 12 la hotel şi ne aduce acasă imediat după meci. În plus, vrem şi o parte din banii pe care îi avem de primit".

Iniţial, conducerea a fost de acord, dar după doar o oră s-a "sucit": "Antrenorul şi stafful au făcut un program. Plecăm joi seară spre Bucureşti, să stăm în noaptea dinaintea meciului acolo". Jucătorii au luat foc: "Avem de primit o grămadă de bani din partea conducerii. Fiecare ne pasează de la unul la altul, nimeni nu ne bagă în seamă, toată lumea ne minte şi ne ia la mişto! Chiar vă bateţi joc de noi! Dacă vă convine să plecăm în ziua meciului, bine, dacă nu, la revedere! Sîntem în grevă, nu facem nici o deplasare".

Străinii au întors românii
În tot acest timp, o altă parte a staffului lui Ciobotariu negocia cu jucătorii români, încercînd să-i convingă să plece din Vaslui spre Bucureşti. Însă "stranierii" au reuşit să-i convingă pe români să boicoteze jocul contra campioanei. "Bă, voi sînteţi mai fraieri? Unii aveţi salarii restante de peste 8 luni şi vă rupeţi picioarele doar ca să nu se facă ei de rîs? Nu plecaţi, rămîneţi aici, faceţi grevă!", au sunat mesajele străinilor. După ce şi românii au anunţat că vor rămîne la Vaslui, Cătălin Popa, directorul sportiv al clubului, a decis să plece spre Capitală, ieri seară în jurul orei 20, cu un lot format doar din juniori!

Au sunat la şcoală
După ce au decis să se bazeze la meciul din această seară doar pe copii de 15 şi 16 ani, vasluienii au mai întîmpinat o problemă: în oraş erau doar patru juniori, restul fiind împrumutaţi la alte echipe din judeţ: "De la Vaslui vor pleca doar patru juniori, pe restul trebuie să-i luăm de pe traseu. Să fie cu bagajul la uşă! Unii sînt pe la Focşani, alţii în Bîrlad. Îi găsim noi, să fie gata cînd ajungem!".

În momentul cînd au fost sunaţi să se pregătească să vină la Bucureşti pentru a juca împotriva Stelei, copiii au sunat la şcoală pentru a se învoi vineri. "Doamna dirigintă, nu pot să vin vineri la şcoală, m-a sunat domnul antrenor că trebuie să plec la Bucureşti să joc cu Steaua! Ştiu că avem acţiune cu «Şcoala altfel», dar Steaua-i Steaua!", a povestit un oficial al Vasluiului discuţia unui puşti cu profesoara sa. Din lotul de juniori pe care-l vor deplasa la Bucureşti, nu va lipsi Rareş Lazăr, 15 ani, junior la LPS Vaslui care a fost convocat în mai multe rînduri la echipa naţională Under 14.


"Dacă nu sînt mercenari, jucătorii să vină şi cu elicopterul. Nu mă interesează! Dacă au calitate de sportivi, vin, dacă au calitate de mercenari, să stea acasă!"
Adrian Porumboiu

"Am încercat toate modalităţile posibile şi imposibile să-i convingem să joace, dar nu vor! Venim la Bucureşti cu juniorii ca să nu luăm în derîdere competiţia, sponsorii şi televiziunile"
Cătălin Popa, director sportiv Vaslui

"Este o situaţie incredibilă la Vaslui. Sincer, eu îi înţeleg şi pe jucători. Pentru mine ar fi o victorie să ajungem la Bucureşti şi să intrăm pe teren contra Stelei"
Liviu Ciobotariu, antrenor Vaslui

10 ani zbuciumaţi la FC Vaslui
- 2003: Adrian Porumboiu preia echipa, cu care promovează din Divizia C în B
- 2005: după două sezoane de Divizia B, ajunge cu echipa în Liga 1
- 2012: cea mai bună clasare din Liga 1. Termină campionatul pe locul 2, pierzînd titlul în faţa celor de la CFR Cluj
- iunie 2013: după 10 ani la cîrma echipei fără vreun trofeu cîştigat, Porumboiu anunţă că se retrage
- iulie 2013: formaţia este preluată de Ciprian Damian, care era preşedintele Consiliului de Administraţie şi finul lui Porumboiu
- decembrie 2013: în urma unui control amănunţit se găsesc datorii mari către stat, iar Damian îl dă în judecată pe Porumboiu
- aprilie 2014: neplătiţi de luni bune, jucătorii refuză să mai vorbească cu Damian despre contracte şi îl cheamă pe Porumboiu la negocieri


Ce riscau dacă nu se prezentau
Conform regulamentului de organizare, în cazul în care o echipă nu se prezintă la meci, aceasta este obligată să ramburseze echipei gazdă toate cheltuielile efectuate pentru organizarea jocului, în termen de 10 zile. În caz contrar, nu va fi programată la jocurile următoare. La cea de-a doua neprezentare în aceeaşi ediţie de campionat, echipa respectivă va fi retrogradată în ultima categorie competiţională! Mai mult, clubul trebuie să achite arbitrilor şi observatorilor toate cheltuielile privind cazarea, masa şi rambursarea cheltuielilor de transport, mai puţin baremurile pentru meci.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (141)
andrei.f
andrei.f  •  11 Aprilie 2014, 18:43

Ţăranii din Ţărănoaia, fac şmecherii de doi bani !

solomon_i
solomon_i  •  11 Aprilie 2014, 18:39
Postat de pexibaniaz pe 11 Aprilie 2014, 18:18

Ce diferenta de atitudine. La Rapid cand nu aveau bani nici de motorina la autocare, acestia jucau cu sufletul pentru echipa. La Vaslui cand au salariile intarziate, acestia fac mare protest. Niste mercenari, in frunte cu Antal, Straton sau Cordos. Jucatorii straini sunt de acord sa joace, iar romanii nostri care ar trebui sa joace cu sufletul pentru echipa, nu o fac. Straton la Vaslui era salariat cu 500 euro pe luna, iar acum are 9.000 pe luna. A luat in 3 luni salariu cat pentru 2 ani, iar acum e capul protestului.

Da...si eu ma mir cat de nesimtiti sunt acesti jucatori ! Sa-si ceara ei drepturile lor...! Cand menirea lor este sa aduca faima si renume unui club care-si bate joc de ei...!

pexibaniaz
pexibaniaz  •  11 Aprilie 2014, 18:18

Ce diferenta de atitudine. La Rapid cand nu aveau bani nici de motorina la autocare, acestia jucau cu sufletul pentru echipa. La Vaslui cand au salariile intarziate, acestia fac mare protest. Niste mercenari, in frunte cu Antal, Straton sau Cordos. Jucatorii straini sunt de acord sa joace, iar romanii nostri care ar trebui sa joace cu sufletul pentru echipa, nu o fac. Straton la Vaslui era salariat cu 500 euro pe luna, iar acum are 9.000 pe luna. A luat in 3 luni salariu cat pentru 2 ani, iar acum e capul protestului.

Vezi toate comentariile (141)
Comentează