FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Antrenorul cu portarii de la Steaua reacţionează: "MM dă în mine, dă în Tătăruşanu!"

Costică Dumitru îi ia apărarea lui Tătăruşanu şi a afirmat că îl susţine în continuare.
Costică Dumitru îi ia apărarea lui Tătăruşanu şi a afirmat că îl susţine în continuare.

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 19:05

Costică Dumitru, cel care antrenează goalkeeperii Stelei, susţine că acuzele fostului manager la adresa lui înseamnă automat şi o critică îndreptată spre elevul său, despre care susţine că îl va propune să fie titular în continuare.

Costică Dumitru e persoana din staff-ul Stelei care a fost cea mai arătată cu degetul în ultimul timp din cauza gafelor produse de Tătăruşanu. A fost adus la echipă de Ilie Stan şi l-a înlocuit pe Eugen Nae, cel care era colaboratorul lui Ronny Levy. "Cine e Dumitru Costică? Iertaţi-mi ignoranţa, dar eu n-am auzit de el, cum poate el să-l antreneze pe Tătăruşanu, care e jucător de echipă naţională? Am auzit că a fost pe la Metalul şi pe la Brăila", a spus MM.

După erorile lui Tătăruşanu din "dubla" cu Twente, Costică Dumitru a fost din nou pus la zid. Ieri, a acceptat un dialog cu Gazeta Sporturilor, a vorbit în premieră despre cel pe care îl pregăteşte zi de zi, a dezvăluit replica incredibilă pe care Tătăruşanu a avut-o înaintea meciului retur din Olanda, i-a răspuns lui MM şi a anunţat care va fi răspunsul lui cînd Ilie Stan îl va întreba dacă Tătăruşanu trebuie sau nu să mai fie titular în continuare.

- Domnule Costică Dumitru, multă lume vă critică şi aduce numele dumneavoastră în discuţie ca argument pentru a explica gafele lui Tătăruşanu...
- Asta e o prostie, o mare prostie. Cei care gîndesc obiectiv îşi dau seama că nu e vorba de lipsă de antrenamente în ceea ce s-a întîmplat cu Ciprian la Enschede.

"La tur n-a greşit, la retur a fost ghinion"

- Deci antrenamentele cu portarii la Steaua nu sînt o problemă.
- Cum să fie lipsă de pregătire o eroare, de fapt un ghinion teribil pe care l-a avut Tătăruşanu. I-a fugit piciorul, asta s-a întîmplat şi, gata, unii abia aşteptau să arunce cu noroi şi să susţină că el nu e pregătit, că nu e antrenat. Nişte aberaţii.

- Bun, dar Dumitru Moraru a spus că stînd toată ziua pe la Mogoşoaia a văzut mare parte din antrenamente şi că Tătăruşanu nu face pregătire ca lumea.
- Şi eu vă spun că m-am întîlnit cu Ţeţe Moraru şi l-am întrebat, iar el mi-a explicat că n-a zis niciodată aşa ceva şi că presa i-a interpretat greşit vorbele. Deci, pe cine să mai crezi?

- OK, la Enschede a fost vorba de ghinion, dar la meciul tur a fost sau n-a fost vorba despre o eroare de portar?
- Nici aia n-a fost eroare. În poziţia în care se afla era imposibil de scos mingea. Ola John a avut o execuţie fantastică. Poate ar fi reuşit să facă ceva dacă s-ar fi aflat ceva mai în spate, numai că aşa cum s-a desfăşurat faza, în dinamica ei, la cît de rapidă a fost, el ieşise să închidă unghiul, chiar n-a greşit.

Tătăruşanu, la Enschede: "Simt că fac un meci mare"

- L-aţi simţit afectat în ultima perioadă după tot ce s-a discutat despre el?
- Nu, dimpotrivă. O să vă dezvălui ce mi-a zis chiar înainte de a intra pe teren pentru meciul retur. Tocmai terminase încălzirea şi ne aflam pe tunel, a venit lîngă mine şi mi-a spus: «Mă simt fantastic de bine, sînt foarte motivat. Sînt în formă, simt că va fi seara mea şi că voi face un meci mare». Oricum, a demonstrat în acest meci că ce ţine de valoarea lui s-a ridicat la un nivel înalt.

- Adică?
- Adică, aduceţi-vă aminte că în repriza a doua a avut de rezolvat două momente extrem de grele, unul dintre ele în faţa lui De Jong, şi la ambele s-a achitat perfect. Acolo s-a văzut valoarea lui, mai ales că din minutul 30 a jucat sub presiunea a ceea ce se întîmplase la golul lui Twente. Deci a demonstrat că e un caracter adevărat şi nu s-a prăbuşit psihic, din contră.

- Dar el ce a vrut să facă la acea fază, să degajeze mingea sau că o preia?
- A vrut să şi-o preia scurt şi apoi să degajeze, însă piciorul i-a fugit, a alunecat, s-a dezechilibrat şi de aici... Ghinionul a continuat pentru că balonul a sărit fix la un adversar, care cu cîteva secunde mai devreme era în marcajul lui Chiricheş, dar care l-a scăpat pentru că a crezut că Tătăruşanu va degaja.

"Tătăruşanu nu e maşinărie, eu voi susţine să fie titular în continuare"

- Tătăruşanu îşi reproşează ceva?
- Îşi reproşează, normal, pentru că el vrea să fie mereu numărul 1, să intervină mereu decisiv, să ajute echipa.

- După meciul tur s-a pus problema ca el să fie scos din poartă?
- Nu, nici vorbă. Dacă un portar are 10 intervenţii bune, după care urmează o execuţie fantastică a lui Ola John, ce facem, ştergem tot cu buretele şi dă-l la o parte?

- Dacă mîine Ilie Stan vă întreabă pe cine să bage în poartă ca titular la Mioveni, duminică, dumneavoastră ce o să-i răspundeţi?
- Că Tătăruşanu trebuie să joace în continuare.

- Serios?
- Da. E tînăr, are calităţi, iar cea mai bună dovadă că el trebuie să apere e faptul că Victor Piţurcă l-a chemat la echipa naţională. Să fim serioşi, Tătăruşanu e om, nu e maşinărie, care să meargă perfect.

"Persoanele care vorbesc fără să gîndească nu vor să avem rezultate"

- MM s-a întrebat cine e Costică Dumitru să ajungă el să-l antreneze pe Tătăruşanu. V-au deranjat declaraţiile lui?
- Da, m-au deranjat şi ştiţi de ce? Pentru că am avut încredere în nişte oameni, a căror faţă adevărată o descopăr abia acum. Aceste persoane vorbesc fără să gîndească şi oare nu realizează că vorbele lor îl pot afecta pe Tătăruşanu?

- Da, numai că MM a avut critici la adresa dumneavoastră, iar pe Tătăruşanu l-a apărat.
- Dacă MM dă în mine, atunci dă şi în Tătăruşanu. La o echipă de fotbal şi mai ales la Steaua, unde sîntem uniţi şi formăm o adevărată familie, sînt de părere, şi chiar aşa şi e aici, că toţi trebuie să suferim pentru unul şi unul pentru toţi. Deci, dacă îl critici pe unul, suferă absolut toţi, de la antrenori la jucători. În plus, dacă Tătăruşanu spune chiar el că se simte extrem de bine pregătit, cum să susţină cineva că el nu e antrenat? Bine, s-ar putea să fie altceva la mijloc în acest caz.

- Ce anume?
- Păi, eu nu pot să înţeleg altfel răutăţile astea, care nu au nici cea mai mică legătură cu profesionalismul şi care nu fac altceva decît să arunce cu noroi peste o muncă totală, decît că are cineva interes să nu avem rezultate, ca acest staff, care se află acum la Steaua, să nu aibă performanţe.

Comparaţie Tătăruşanu-Stanca
Costică Dumitru a acceptat să vorbească despre modul în care Stanca poate să accepte statutul de rezervă. "Eu cred că ei sînt de valori apropiate, numai că avantajul lui Tătăruşanu e că e mult mai tînăr şi e şi jucător de echipa naţională. Totuşi, Stanca e un portar care ne-a demonstrat că e jucător de echipă, de grup şi că ne putem baza pe el în orice moment", a declarat Costică Dumitru. Tătăruşanu are 26 de ani, iar Stanca e cu 6 ani mai în vîrstă.

"Altă tîmpenie pe care am auzit-o e că Tătăruşanu n-ar fi avut crampoane corespunzătoare. A avut crampoane pe filet, chiar şi el se mira că a putut să alunece, iar în repriza a doua, cînd a apărat de nota 10, a intrat cu aceleaşi ghete" (Dumitru Costică, antrenor cu portarii Steaua)

"Tătăruşanu nu trebuie pus la zid, nu trebuie acuzat pentru că au fost faze mult mai grave ca ale lui în care au fost implicaţi portari cu nume mare şi acei goalkeeperi n-au păţit nimic. Tătăruşanu va fi în continuare jucător de bază pentru Steaua" (Dumitru Costică, antrenor cu portarii Steaua)

"Tătăruşanu are un psihic puternic, a trecut bine peste tot ce s-a întîmplat, însă şi cei mai puternici oameni pot ascunde sensibilităţi. Deci, cred că trebuie să avem mare grijă de el în continuare" (Dumitru Costică, antrenor cu portarii Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
putregaiu
putregaiu  •  27 Februarie 2012, 12:06

"Eu cred că ei sînt de valori apropiate, numai că avantajul lui Tătăruşanu e că e mult mai tînăr şi e şi jucător de echipa naţională" Adevarul e ca si consoleaza pe cineva la ce goluri a luat Tatarusanu ca e mai tanar sau ca il cheama Piturca la nationala. Cat de nesimtit sa fi sa-i spui lui Stanca ca va face tusa in continuare cand concurentul lui pe post doarme in poarta doua meciuri consecutiv, gresind decisiv de fiecare data?

statham_j
statham_j  •  27 Februarie 2012, 11:32

alt barbat...pfff.....parca-i un copil de gradinita:nu dati in mine, ca-l loviti pe Tatarusanu.... baiiiii, du-te la Ciorogarla si lasa figurile astea.....si-a adus Stan asta toate panaramele si se vede....in afara de Edi care, dupa parerea mea, pregateste echipa tactic, restul sunt ZERO

stelist1986
stelist1986  •  27 Februarie 2012, 10:45

Dumitru Costica nu se pricepe, genonchio mm da! Carlos si Andrey sunt marile tranferuri ale lui marelui genonchio mm care au zguduit Europa. Real Madrid si Liverpool isi dadeau pumni in gura ca i-au ratat pe astia doi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează