FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ, AZI, 21:45, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

EXCLUSIV Cosmin Moţi recunoaşte că nu s-a lăsat niciodată de viciu: "Fumez 7-8 ţigări pe zi!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 01 mai 2012 21:35

Într-un interviu cu cărţile pe masă, Moţi spune că nu va renunţa la fumat pînă cînd nu-i va fi afectată sănătatea, povesteşte cum l-a amendat Andone în urma unui "roşu" luat degeaba şi dezvălui cum îşi urmăreşte pe teren adversarii care-l supără


- Cosmin, ce ţi-a dăruit şi ce ţi-a luat fotbalul?
- Mă bucur că m-am apucat şi că m-am ţinut de fotbal, nu mi-am dorit să fac altceva, pentru că nu am nici un talent la desen, muzică sau dans. Fotbalul mi-a dăruit multe lucruri frumoase, un exemplu e că am stat în China timp de două săptămîni şi am putut vedea o civilizaţie impresionantă. Partea mai puţin bună e că petrec destul de puţin timp cu familia, fiind mai mereu în cantonament, plus că ne mai şi înjură adversarii pe stradă.

- Că ai adus vorba de familie, cum de nu te-am văzut prin tabloide în compania mai multor fete?
- Nu e cazul la mine, sînt un tip statornic. Am o prietenă de 6 ani de zile şi mă bucur că e alături de mine.

"Dacă beau o bere, înseamnă că-s alcoolic?"
- Cum e cu mitul că fumezi mult şi uneori consumi şi alcool?
- Dacă mergi la un restaurant şi bei un pahar cu vin, o bere, nu înseamnă că eşti alcoolic. Fumez, nu mă ascund de nimeni, dar nu poate spune nimeni că am o viaţă sportivă dezordonată. Să vină cineva să spună dacă l-a văzut pe Moţi beat vreodată!

- Care a fost pactul cu Ioan Andone în privinţa fumatului?
- Anul trecut am convenit cu dînsul să mai răresc ţigările. Cînd intram în cantonament la Săftica, nea Ando îmi lua pachetele şi îmi dădea două ţigări pe zi. P-alea le fumam, atît. Acum nu fumez două ţigări pe zi, dar nici 3 pachete cît au zis unii, ci cam 7-8 pe zi.

- Dar nu-ţi afectează randamentul?
- Dacă aş simţi că fumatul mă afectează vreun pic, în secunda următoare m-aş lăsa. Să înţeleagă lumea: nu sînt disperat după fumat, e doar un viciu.

"În meciuri mai am poliţe de plătit!"
- Bonetti a vrut să te amendeze pentru eliminarea din partida cu Ceahlăul. Care a fost cea mai stupidă amendă primită în carieră?
- Anul trecut, mi-a dat nea Ando o amendă pentru un cartonaş roşu luat cu Tîrgu Mureş, în condiţiile în care şi pe reluările TV s-a văzut că nici măcar fault nu fusese!

- Îţi urmăreşti adversarul după ce te loveşte repetat într-un meci?
- Dacă mi-o dă unu' rău, mă mai duc după el, îl mai caut pe la fazele fixe. Dar nu caut să lovesc rău pe nimeni, şi eu îmi cîştig pîinea tot din fotbal. Nu m-am bătut niciodată pe teren, sînt mai calm de fel.

- Anul acesta n-ai mai fost criticat ca anul trecut...
- Păi, nici n-am mai făcut atît de multe greşeli ca anul trecut. Nu mă deranjează criticile pertinente, ci cele venite din partea unor oameni care nu sînt dinamovişti sau nu au nici măcar o legătură cu acest club.

- Eşti din 2005 la Dinamo, cu o pauză de 6 luni la Siena. Ai fi putut obţine mai mult de la fotbal?
- Cu siguranţă, însă n-am regretat niciodată ce am făcut în viaţă. Greşeala mea e că nu am rămas la Siena încă jumătate de an şi am renunţat prea uşor pentru că nu jucam şi voiam să revin la Dinamo.


"Mi-a plăcut foarte mult filmul «The King's Speech!», m-a impresionat ambiţia regelui de a reuşi, e un exemplu şi pentru noi, fotbaliştii"

Cosmin Moţi, fundaş Dinamo

"Trei atacanţi m-au impresionat în carieră: Fabbiani, care avea o mulţime de calităţi extraordinare, Gigel Bucur, extrem de rapid şi de tehnic, şi Pancu, un fotbalist total!"
Cosmin Moţi, fundaş Dinamo

"Nu pot urmări ştirile cînd văd că jucătorii mor pe teren! Sînt atent la ce mănînc, la ce vitamine iau, dar şi odihna e foarte importantă. Mulţumesc lui Dumnezeu că n-am stat nici o zi în spital!"
Cosmin Moţi, fundaş Dinamo

2 goluri a marcat Moţi în cele 21 de partide jucate în acest sezon pentru Dinamo, adică un sfert din cîte reuşise în întreaga sa carieră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
andy56
andy56  •  02 Mai 2012, 14:17

vorba cantecului... "Domnu' Bonetti, eMotii in aparare?" :d

steaua.libera
steaua.libera  •  02 Mai 2012, 13:48
Postat de ionut.07 pe 02 Mai 2012, 09:51

Nici cu fundasii vostri nu sunteti scutiti de emotii. Nu chiar la nivelul lui Moti, dar ii fac concurenta serioasa.

Cred ca glumesti. Fundasii nostri centrali sunt Chiriches, Geraldo, Gardos, Iliev. Ai vazut la ei vreo gafa marca Moti?

biancorossi
biancorossi  •  02 Mai 2012, 12:28
Postat de mdeah pe 02 Mai 2012, 10:15

Pffff, nu decizi tu mai baiatule mai cine vine si pleaca. Asta e responsabilitatea lui Giovanni, scuze, a lui Bonetti! Sau a lui Nicolae Badea? Sau Borcea? Sau Savulescu? In fine, ai inteles tu... :)))

pai de unde stii tu? asa e si la steaua?? ..))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează