FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cristi Bobar revine: ”Văd ”cîinii” renăscînd, dar în cîteva luni. Steaua va lua campionatul, dar sper ca Dinamo s-o bată”

Cristi Bobar
Cristi Bobar

Articol de - Publicat miercuri, 29 aprilie 2015 09:08

Și-a făcut un nume în cele 18 luni petrecute în Ștefan cel Mare, ca director sportiv al "cîinilor". Reșițeanul Cristi Bobar, 31 de ani, a devenit mai cunoscut în divergențele pe care le-a avut cu diverși steliști, intrînd în conflict cu aceștia pentru că a luat apărarea clubului dinamovist.

Cu 4 ani la activ în Comitetul Executiv, bănățeanul a avut posibilitatea în pauza din iarnă să semneze cu cîteva formații din Liga 1, CFR Cluj, Astra Giurgiu sau ASA Tîrgu Mureș, dar, din diverse motive, "transferul" nu s-a mai realizat. Rămîne un spectator fidel la meciurile Metalului Reșița, mai ales că a fost președinte în trecut și la gruparea din liga secundă, dar și al fotbalului românesc.

- Domnule Bobar, cu ce vă mai ocupați după experiența Dinamo?
- Sînt la curent cu tot ceea ce se întîmplă în fotbal. Dar cred că-mi lipsește să fiu alături de jucători. Eu, de la 24 de ani, timp de 7 ani, n-am avut nici un moment de respiro.

- Vi s-a mai ivit ocazia să reveniți în Ștefan cel Mare?
- Am rămas în relații bune cu patronul Negoiță, cu jucătorii, mai ales, dar nu s-a pus problema. Au fost ceva discuții cu alte cluburi, dar aveau multe probleme la vremea respectivă și nu vedeam rostul meu acolo.

"Este un paradox la clubul din Ștefan cel Mare"

- Cum este doar ca spectator?
- Nu mai trăiesc cu multă presiune și cu emoție. E și o gură de oxigen pe care am luat-o cu această pauză. Mă uit la meciurile fiecărei etape. Și la Dinamo, în special, mă bucur enorm pentru fotbaliști "cîinilor" cînd cîștigă, sînt parte din familia mea.

- Cum e posibil după investițiile făcute în iarnă, echipa să joace cum joacă?
- Nu-și imagineau nici ei că au avut o primăvară rece-caldă. De plătit sînt plătiți la timp, ei spun că-și vor reveni.

- Ce pronosticați la Derby de România?
- Cu Steaua va fi un meci deschis. Normal, mi-ar plăcea ca Dinamo să învingă. Este ceva paradoxal la clubul din Ștefan cel Mare. Negoiță bagă bani mulți pentru Dinamo și, mai important, bagă la timp. Nu pricep cum nu se găsește o rețetă a succesului.

Analiza șefilor dinamoviști

- Ca să fie clar, fiindcă la vremea respectivă a fost un comunicat și atît, de ce v-ați despărțit de Dinamo?
- Am avut o discuție în iarnă cu Daniel Stanciu, mi-a zis că Ionel Dănciulescu va rămîne director sportiv, iar mie mi s-a va găsi un alt post în organigramă, așa că am mers la domnul Negoiță, ne-am strîns mîna și ne-am despărțit amiabil.

- Mulți dinamoviști spun că Dănciulescu ar trebui să revină pe bancă, un sprijin pentru antrenor.
- Nu mă interesează, nu e treaba mea, e job-ul celor de la Dinamo.

- Mandatul lui Daniel Stanciu cum vi s-a părut?
- Credeam că va continua și din vară. Văd că s-au despărțit. Nu comentez că n-am detalii. Cu el mă cunosc, dar nu sîntem prieteni. Nu mi-a făcut vreodată vreun rău, am dat mîna la plecare. Poate, cîndva, vom lucra împreună.

- Constantin Anghelache?
- Constantin Anghelache nu cred că va mai reveni în linia întîi. Nea Costică a făcut și lucruri bune. OK, au fost aduși și jucători ce n-au confirmat, însă ei au fost aduși gratis sau pe prețuri de nimic. Dînsul a ajutat și la ieșirea clubului din insolvență. Am avut ce învățat de la dînsul. Oricum, a făcut mai multe lucruri bune decît cele ce nu i-au ieșit.

"Steaua va cîștiga campionatul"

- Este bine că Flavius Stoican a revenit pe banca lui Dinamo?
- Era greu ca Flavius să stea departe de fotbal, doar să se odihnească. Eu zic că este bine că s-a întors, cel mai bine ar fi să aibă și rezultate. Văd Dinamo renăscînd, dar cred că va mai dura cîteva luni pînă se va forma o echipă competitivă. Totul e să nu fie despărțiri mari în vară.

- Pe cine vedeți cucerind titlul?
- Cred că Steaua va cîștiga campionatul. Și patronul se va implica tot mai mult la hotărîrile clubului, e un atu că Gigi Becali e în libertate. La ASA s-au făcut lucruri frumoase, dar nu cred că va ține ritmul.

Chipciu, Bumba, Tamaș, Filip, Nedelcearu

- Ce fotbaliști vă plac acum în România?
- Îmi plac Chipciu, chiar dacă e de la Steaua, și Bumba, de la ASA, de mare viitor. Și Tamaș e un fotbalist de mare calitate.  Și tot la fel și Țucudean.

- Cine credeți că va avea o ascensiune remarcabilă în echipa "cîinilor"
- Mi-e greu să dau un nume. Am rămas în relații bune cu foarte mulți băieți de la Dinamo. Dar ll văd pe Steliano Filip explotînd. Și Nedelcearu poate avea un viitor frumos.

"Nu știu cine va pleca în vară de la Dinamo. Bănuiesc că șefii clubului au pus clauză de primă opțiune la prelungire”

"Nu m-aș vedea niciodată la Steaua. Nu e vorba că am avut probleme cu cei de acolo, cu Reghe. Eu nu vreau să fiu asimilat decît ca un profesionist. Dinamoviști sînt Cornel Dinu, Florentin Petre, Giani Kiriță și alții"

"Înțeleg dezamăgirile fanilor care merg la stadion să înjure, dar cred că vor face spectacol la derby"

"Timișoara are un proiect de mare viitor prin ACS Poli, cred că va face performanță la anul, în prima divizie. Orașul de pe Bega și suporterii merită să aibă o formație care să se lupte la cupele europene, chiar"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
fangigi
fangigi  •  30 Aprilie 2015, 00:56

fcsb ia campionatul? Se vede ca Bobar asta habar n-are de fotbal!

catalin_2704
catalin_2704  •  29 Aprilie 2015, 15:52
Postat de Ecaterina Marin pe 29 Aprilie 2015, 13:23

Stil eleganta rafinament = bobar

ecaterina....e CATERINCA sau chiar asta e parerea ta despre *** asta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin_2704
catalin_2704  •  29 Aprilie 2015, 15:50

cel mai mare *** in viata....:)) are o fata de zugrav ..a-ntaia!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează