FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo chiar e vândută grecilor » El e noul patron! Toate detaliile afacerii și ce promisiuni a făcut

Konstantinos Tsakiris
Konstantinos Tsakiris

Articol de , , - Publicat luni, 07 mai 2018 00:00

 

Konstantinos Tsakiris, 47 de ani, va fi patronul lui Dinamo dacă afacerea pe care a stabilit-o cu Negoiță se va desfășura conform planului: Ionuț încasează 9 milioane de euro și-i cedează grecului toate acțiunile pe care le deține.

În haosul cu mulți pețitori excentrici, chiar există și un afacerist interesat cu adevărat să cumpere clubul Dinamo! Konstantinos Tsakiris e aproape de finalizarea tranzacției cu Ionuț Negoiță și va deveni patronul "câinilor" dacă în afacere nu va apărea vreo surpriză în perioada următoare.

Într-o lună sau două, grecul ar trebui să achite deja prima tranșă pentru achiziționarea acțiunilor.

Prețul total va fi în jurul a 9 milioane de euro, atât va încasa Negoiță pentru un "exit" pe care-l anunță de o jumătate de an. Negocierile cu Tsakiris s-au purtat prima dată "face to face" în urmă cu două săptămâni, când Gazeta a dezvăluit vizita pe care grecul a făcut-o la Rin, hotelul patronului de la Dinamo și sediu al clubului roș-alb.

A promis "injecții" pentru transferuri

Faptul că apăruseră informații referitoare la negocieri și detalii despre afacerile și despre viața sa personală l-a speriat pe Tsakiris, însă negocierile au continuat și după ce i-a avertizat pe oficialii lui Dinamo că știrile din media încalcă acordul de confidențialitate pe care-l semnaseră la pornirea tratativelor.

Într-o declarație pentru Gazetă, Konstantinos nu a negat că a fost la Rin, dar a precizat că e dreptul lui să-și fixeze întâlniri și ele nu ar ține neapărat de preluarea echipei Dinamo. După scandalul dezvăluirilor din Gazetă, grecul a revenit la sentimente mai bune. Ionuț Negoiță l-a vizitat pe acesta în Grecia, pentru mai multe zile, cu toate că motivul oficial al dinamoviștilor este că Negoiță va organiza botezul fetiței sale în Grecia. Că doar a fost să prospecteze terenul. Contactat de GSP, președintele lui Dinamo, Alexandru David, neagă însă negocierile: "Nu este nimic adevărat! Sută la sută este exclus ca omul de care vorbiți să facă parte din viața clubului".

Discuțiile care au urmat au condus la un acord și în acest moment ar mai fi nevoie doar ca ambele părți să-și respecte angajamentele. Negoiță să livreze ceea ce a promis, fără să apară datorii sau alte "capcane" ascunse în contabilitatea clubului, grecul să înceapă să plătească pentru acțiuni.

Tsakiris ar urma să se implice încă din sezonul viitor cu investiții, pentru a arăta că venirea sa aduce, cu adevărat, o schimbare. În negocierile pe care le-a purtat cu Negoiță și cu apropiații acestuia, grecul a susținut că urmărește să ridice bugetul de salarii aproape de dublu, pentru a forța rezultate mai bune cât mai rapid. Ceea ce ar anula scepticismul suporterilor în legătură cu un personaj necunoscut în fotbalul românesc.

Bani foarte mulți, management dezastruos

Konstantinos Tsakiris are 47 de ani și e moștenitorul unor afaceri de transport maritim. Averea lui e estimată spre o jumătate de miliard de euro. A mai avut o încercare în fotbal în urmă cu 12 ani, când a cumpărat-o pe Panionios cu 3,5 milioane de euro. În cinci sezoane, Tsakiris a tocat 35 de milioane de euro fără să obțină vreun rezultat cu adevărat mare, echipa nu a urcat peste locul al 5-lea în campionat. Investițiile lui au atras nume importante, dar lipsite de chef, aflate la finalul carierei: Alvaro Recoba, de la Inter Milano, și Fabian Estoyanoff, fost la Valencia, au fost transferuri mai bune pentru publicitate decât pentru rezultate.

Ce cumpără Tsakiris:

  • Al doilea club din România ca popularitate și ca rezultate, după Steaua
  • Un lot de jucători care conține mulți tineri, fără nume care ar putea să aducă în curând venituri din transferuri
  • Un centru de tineret dintre cele mai bune din România. Dinamo a câștigat titlul în sezonul trecut din Liga Elitelor U19, grupa juniorilor mari, învingând Viitorul, formația cu cele mai bune condiții și cu cel mai mare buget pentru copii
  • Baza de pregătire din Săftica, în care Negoiță a investit în ultimii ani și a adus-o la un nivel modern

Nu are palmares!

Societatea pe care Ionuț Negoiță i-o vinde lui Tsakiris nu deține și palmaresul lui Dinamo. Echipa joacă cu stema "câinilor roșii" pe piept, dar aceasta e împrumutată! Brandul Dinamo este deținut de Nicolae Badea, prin ASC FC Dinamo, și este dat în administrare pe perioadă nedeterminată societății FC Dinamo 1948, cea pe care o preia Tsakiris. Pentru a scăpa de datorii, Badea a făcut acest artificiu când a mutat clubul pe societatea actuală, cu mult timp înainte să se gândească la vânzarea clubului. Adică Dinamo 1948 este fix în situația în care Nicolae Badea este cu stadionul Dinamo. Nu îl poate înstrăina, dar are control total.

de aceea s-a grăbit să-i plătească lui Badea

Negoiță a achitat vineri un rest rămas de când a preluat acțiunile de la foștii proprietari ai lui Dinamo. I-a plătit două milioane de euro lui Nicolae Badea, o datorie din cauza căreia exista un sechestru pe acțiuni. Instanța chiar îi încuviințase lui Badea executarea silită a debitorului. Ca să poată conduce negocierile cu grecul fără a se împiedica de sechestru și de conflictul cu Badea, Ionuț a plătit brusc o datorie veche de 5 ani. A existat inclusiv informația că suma ar proveni de la Tsakiris, dar grecul încă nu a achitat, de fapt, nicio rată din prețul de 9 milioane. Negoiță a plătit două milioane și va încasa nouă, deci se alege cu un plus de șapte milioane într-o perioadă scurtă.

Poate controla din umbra lui Negoiță

În momentul în care un club din România își schimbă oficial acționariatul, modificarea trebuie anunțată la FRF. În acest fel, Federația se asigură să nu existe un conflict de interese cum ar fi deținerea de către aceeași persoană a mai multor cluburi din aceeași competiție. Prevederea poate fi însă ocolită dacă finanțatorul unui club primește împrumuturi de la persoane aflate în afara clubului, împrumuturi care nu au efect oficial asupra structurii acționarilor. În acest fel, persoane care îl împrumută pe finanțatorul oficial al clubului pot prelua, de fapt, controlul asupra respectivului club, rămânând în afara atenției publice.

Tsakiris e conectat :)

Reporterii GSP au avut mai multe discuții pe WhatsApp cu Constantinos Tsakiris. Interesant este că în momentul în care afaceristul grec a fost întrebat dacă preia Dinamo, după ce a negat, Tsakiris a dat imediat un link de pe site-ul GSP (foto) cu știrea exclusivă că Negoiță a plătit datoria de două milioane către Badea. Deci omul de afaceri este mai mult decât interesat de știrile despre Dinamo și despre fotbalul românesc.

17:45

UPDATE 17:45: Într-un comunicat emis către presa din Grecia, omul de afaceri anunță: "Nu numai că nu am achiziționat pachetul majoritar de la Dinamo sau vreo parte din el, dar nu am nici măcar această intenție. Am mai spus asta și o repet". 

Mai multe informații despre vânzarea lui Dinamo și analiza erei Negoiță la clubul din Ștefan cel Mare, în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
fangigi
fangigi  •  07 Mai 2018, 23:07
Postat de merace pe 07 Mai 2018, 10:21

Daca nu s-a semnat nimic oficial, e doar un alt zvon...

Baliverne!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  07 Mai 2018, 13:16

@steaua.liberă...este un principiu luat din drept, fraierule cu cioc...vorba volant, scripta manent...ca să nu se spună că a interpretat ziaristul l-a pus să scrie grecul...daca vreodată o sa ai probleme pe stadioane nu o sa stii sa te descurci...ramai la garda si platesti amenda...

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Mai 2018, 12:21

Ziaristul care i-a scris pe whatsapp e sub orice critica. Grecul a scris un cuvânt in greaca, iar așa-zisul jurnalist l-a întrebat ce înseamnă. Dacă ar fi avut măcar 2 neuroni, afla de pe Internet in 10 secunde.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează