FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Grande” Craioveanu, golgeter pe blat? Dezvăluiri din trecutul analistului Digi: „Spuneau despre el că e cancerul echipei”

Articol de - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 12:52 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 16:55

În direct, la GSP Live, fostul impresar Victor Becali a povestit culisele sezonului 1994-1995 la finalul căruia Gheorghe Craioveanu a ieșit golgeterul primei ligi, după ce a marcat 9 goluri în ultimele 3 etape. Acum 4 zile, fostul atacant al Ceahlăului, Florin Axinia, a susținut că titlul de golgeter nu a fost obținut corect de Craioveanu. 

La începutul sezonului 1994-1995, Universitatea Craiova - club patronat atunci de milionarul George Constantin Păunescu - îl înlocuia pe Marian Bondrea, antrenorul care luase cupa în sezonul anterior, cu Victor Pițurcă. În același timp, susține fostul impresar Victor Becali, clubul voia să scape de actualul analist Digi Sport, Gică Craioveanu, pe care conducătorii îl considerau “mărul stricat” din vestiar: 

“Ei se chinuiau să-l transfere pe Craioveanu în Austria pe 200.000 de mărci. Când a ajuns Pițurcă la Craiova, se ocupa de echipă Eugen Arnăutu, un om al lui George Păunescu. Ăla spunea: “Domnule, trebuie să scap de Craioveanu că e cancerul echipei!”. Pițurcă spune: “Domnule, stai să văd, să cunosc și eu jucătorul!”. Craioveanu era sufletul echipei, nu făcea probleme. Era un tip care avea influență în vestiar, îl iubeau jucătorii și ăla (n.r. - Arnăutu) nu-l voia. El sau, probabil, antrenorul care a fost înainte. Sunt unii antrenori care nu iubesc jucătorii cu personalitate”.

Rămas la echipă, Craioveanu a devenit golgeter în acel sezon, înscriind 27 de goluri, dar o treime dintre ele au fost reușite în ultimele 3 etape ale sezonului. Aflat în duel cu Craioveanu pentru titlul de golgeter, Florin Axinia, atacant la Ceahlăul, a contestat luni, la GSP Live, corectitudinea finalului de sezon.  În ultimele două etape, Craioveanu a înscris 5 goluri în victoria neverosimilă cu UTA (10-3) și alte 3 în meciul Electroputere (5-4), considerat blat de presă. 

La acea vreme, Victor Becali era un apropiat al lui Pițurcă și ulterior avea să fie numit în conducerea clubului oltean. Întrebat despre corectitudinea golurilor marcate de Craioveanu, fostul impresar a preferat să povestească despre pariul costisitor pe care l-a avut cu fostul atacant.  

“Aveam o înțelegere cu Craioveanu. Dacă dădea un gol, îi făceam cadou o cravată. Era un magazin pe Magheru, o cravată costa 200 de dolari. Era cel mai scump magazin din București. M-a cam “curățat” anul ăla. Îi dădeam cravate, cravate, cravate peste cravate! 

Craioveanu a avut un sezon senzațional cu Pițurcă, așa a și plecat. A plecat pe un milion de dolari la Real Sociedad, de unde voiau să-l vândă pe 200.000 de mărci. A marcat foarte multe goluri, a fost un jucător extraordinar. Dar el nu a dat multe goluri doar în România, a confirmat și în Spania” 

70 de goluria marcat Craioveanu pentru Real Sociedad, Villarreal și Getafe, între 1995 și 2006

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU VICTOR BECALI

Citește și alte știri de la GSP Live:

VIDEO Hagi, alungat de pe bancă de probleme de sănătate ale prietenilor? Becali: „A văzut că Balint și Handrea au făcut infarct. Te sperii”

VIDEO Legenda sacilor de lână PLINI CU BANI vânduți de Gigi Becali din greșeală, după o noapte grea la barbut. Reacția deranjată, în direct, a vărului său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
albalbastru72
albalbastru72  •  18 Septembrie 2020, 19:21

Nu -mi amintesc ce s-a scris in presa vremii despre suma de transfer de 1 milion de la Real Sociedad catre Craiova dar cred ca a fost mult mai putin.Ori poate o fi luat Becali din bani?Nu cred ca face el de-astea...

digiserv.ro
digiserv.ro  •  18 Septembrie 2020, 18:52
Postat de George pe 18 Septembrie 2020, 17:12

Adica in Romania a dat 29 de goluri intr-un sezon si in Spania a dat 70 in 11 ani ( sezoane ).

Asa o fi, dar daca a jucat 11 sezoane in La Liga inseamna ca avea multe alte calitati, era foarte util echipelor la care a jucat, nu trebuia neaparat sa marcheze meci de meci... Franta a iesit campioana mondiala cu Giroud care nu a marcat nici un gol dar a fost extraordinar de util echipei... Cati fotbalisti romani au rezistat 11 sezoane in La Liga ???

doardinamo1948
doardinamo1948  •  18 Septembrie 2020, 18:52

Marica a dat 79 in toată cariera!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează