FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV GSP Milos Pavlovici visează la primul titlu din carieră: "După ce-o termin cu fotbalul, mă fac ospătar!"

Milos Pavlovici. FOTO Alex Nicodim
Milos Pavlovici. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 21:39

Sîrbul adus de Copos de la Vaslui promite galeriei de lîngă Grant să dea maximum pe gazon pentru trupa lui Răzvan Lucescu. El povesteşte momentele de groază trăite la Belgrad şi planurile excentrice pe care şi le-a făcut în perioada războiului, din care familia sa a scăpat însă, miraculos, teafără


De-abia a venit în Giuleşti şi, în cantonamentul Rapidului din Antalya, e deja parcă de o veşnicie în grupul vişiniu. Milos Pavlovici, noul mijlocaş al trupei de lîngă Grant, a ajuns marţi sub comanda lui Răzvan Lucescu, a debutat miercuri în "amicalul" cu Brann Bergen (2-1) şi vorbeşte acum cu dezinvoltură despre planurile sale alături de Pancu şi compania. Iar cu alura lui de războinic de gherilă, are 1,91 m, şi cu figura sculptată parcă pentru a-i citi în ochi spiritul de luptător, Milos încearcă să fie cît mai convingător.

- Milos, ajungi la Rapid după trei sezoane petrecute la Vaslui. Cu ce ai rămas la finalul acestei experienţe?
- Cu amintirea unor sezoane în care am realizat mereu cîte ceva în plus pentru noi, pentru club. Şi cu un pic de ghinion în Europa League, sezonul acesta, cînd puteam să trecem mai departe de grupe. Acum însă intrasem în ultimele şase luni de contract cu Vasluiul, iar oferta de la Rapid mi-a plăcut foarte mult. E un club mare şi nu puteam rata şansa unui transfer aici. Am semnat pe trei ani şi jumătate şi vreau să fac performanţă în Giuleşti.

- Te-ai lovit pe cunoscuta zgîrcenie a lui Copos la tratative?
- Ha, ha, ha! Discuţia cu domnul Copos a fost foarte plăcută. Nu contează pentru mine ce se vorbeşte. Eu ştiu că patronul a venit cu o propunere, eu am acceptat-o, de acum trebuie să primesc pentru ce am semnat. Sîntem oameni serioşi, nu? Aa, doar îmi pare rău că am uitat să pun o clauză cu nişte vacanţe petrecute la hotelul pe care-l are în Poiana Braşov! Glumesc! La rîndul meu, mă voi dedica însă sută la sută pe teren ca să ajut echipa să luăm titlul şi Cupa. Rapidul are un lot care se poate bate pe ambele fronturi.

"România şi Serbia însemnau contrabandă"

- Le-ai lăsat o vorbă foştilor colegi de la Vaslui să-ţi dea şi ţie un tricou de campion dacă vor termina ei pe locul întîi?
- N-o să fie nevoie! Ordinea finală va fi următoarea, notaţi: 1. Rapid, 2. FC Vaslui. În general, nu prea mă interesează ce fac celelalte rivale la campionat, mă concentrez pe treaba mea şi a echipei. Ar fi primul titlu din cariera mea şi pentru asta sînt gata să mă bat pînă în pînzele albe!

- Ce ştiai despre România înainte de a veni să joci aici?
- Nu mare lucru! Fotbalistic, am simţit doar cînd am început să joc faptul că e totuşi un campionat diferit, echilibrat, prin prisma faptului că sînt mai multe formaţii de calitate, nu doar două sau trei. În rest, părinţii mei îmi vorbiseră despre România, care era cunoscută la noi prin contrabanda care se făcea în Serbia! Era atunci o perioadă grea pentru ambele ţări şi vedeam mulţi români care veneau la Belgrad ca să cîştige bani.

Modelul fratelui ospătar din St. Petersburg

- Cum ai trăit la Belgrad perioada războiului?
- Din fericire, nu am pierdut pe nimeni din familie sau dintre prieteni. Dar am trecut prin momente de groază în timpul bombardamentelor NATO. Ne refugiam în adăposturi imediat cum suna alarma, rămîneam acolo chiar şi cîteva ore înainte de a ieşi iar la suprafaţă. Începuserăm însă să ne obişnuim, iar mulţi nici nu mai fugeau de acasă după ce s-a aflat că ţintele erau doar punctele de interes militar. Oraşul a suferit mult, dar acum Serbia se reface, încet, încet. Şi indiferent unde voi mai juca, în România, în Franţa, în Spania sau Italia, tot acolo mă voi întoarce. Acasă!

- Mai ai fraţi, surori?
- Un frate cu doi ani mai mic. Lucrează de şapte, opt ani în Rusia, la cel mai select restaurant din St. Petersburg. E ospătar şi cîştigă cam cît mine ca fotbalist! :) Aşa că m-am hotărît deja: după ce termin treaba pe gazon, mă duc să mă angajez şi eu acolo!

"Am fost în galeria lui Steaua Roşie pînă la 16 ani"

- Belgradul înseamnă o amintire dureroasă şi pentru fotbalul românesc. Un celebru 0-5 care a intrat în istoria neagră a echipei noastre naţionale.
- M-a surprins acel rezultat din 2009. Sigur, mă aşteptam să bată Serbia, dar în nici un caz la acea diferenţă. Da, ştiu că antrenorul României era atunci Răzvan Lucescu, cel cu care voi lucra acum la Rapid. Am jucat împotriva lui şi pe vremea cînd era la Braşov. Toată lumea spune că e un tehnician foarte bun, cu o filozofie modernă despre fotbal şi mă bucur că voi avea ocazia să lucrez cu el. Cu siguranţă, la Belgrad a fost atunci un accident.

- Ţii cu Steaua Roşie sau cu Partizan?
- Cu Steaua Roşie! Am fost în galerie pînă la 16 ani! Nu prea mergeam şi la meciurile din deplasare, fiindcă era dificil atunci să te duci după echipă prin alte oraşe, dar şi tata mă cam ţinea din scurt. Era uneori foarte dur!

"Forza Djokovici!"

- Cum îţi petreci timpul liber?
- A fost mai greu în ultimele şase luni, fiindcă am avut un program încărcat, cu meciuri în campionat, în cupele europene, în Cupa României. Dar atunci cînd am cîte un moment de respiro îmi place să stau cu prietena mea, cu amicii, să mergem la un restaurant bun, să mă plimb în parc, să uit complet măcar cîteva ceasuri de fotbal. Pe internet mai rar, doar în cantonamente mai mult, cînd nu ai altă opţiune.

- Urmăreşti şi alte sporturi în afara fotbalului?
- Vă spun un singur nume: Djokovici! Tenis! Şi, în general, cînd joacă Serbia la orice sport, sînt cu ochii pe televizor, pe internet. Trebuie să aflu imediat ce se întîmplă.

"Mă pregătesc pentru o vacanţă de vis în Maldive"

- Care e cea mai frumoasă vacanţă pe care ai petrecut-o în ultimii ani?
- Cea mai frumoasă urmează să vină. Anul viitor probabil o să merg în Maldive. Ştiu că e fantastic, mi-au povestit şi colegi care au fost deja acolo. Trebuia să mă duc de anul trecut, dar mi-am cumpărat un apartament nou la Belgrad şi am preferat să stau în Serbia ca să am timp să-l mobilez, să-l aranjez. Dar am început deja să mă pregătesc pentru Maldive.

- Hai să încheiem cu galeria specială a Rapidului. Nu e uşor să fii adoptat de fani în Giuleşti!
- Sper că mă vor primi bine. Totul depinde doar de mine şi unicul lucru pe care li-l pot promite e acela că voi da pe teren sută la sută pentru Rapid.

Şi-a cunoscut viitoarea soţie pe Facebook anul trecut
Milos Pavlovici trăieşte de cîteva luni o poveste de dragoste specială. În timp ce era la recuperare la Bologna, anul trecut, a cunoscut-o pe Facebook pe actuala lui prietenă, Ana Jovici, tot belgrădeancă. A cerut-o deja în căsătorie, iar evenimentul va avea loc la vară: "Petrecerea va fi organizată la un restaurant «superrău» din Belgrad. Naş va fi prietenul meu cel mai bun din copilărie, ne cunoaştem de la 11 ani. O să chem cîţiva colegi de la Vaslui, de la Rapid, mă mai gîndesc dacă-i invit şi pe domnii Copos şi Porumboiu!". Ana e deja gravidă, în şapte săptămîni. "Abia aştept să devin tătic", spune Pavlovici, emoţionat.

Coleg cu Krasici şi Ivanovici la "naţionala" U21
Milos a făcut parte din ultimul lot de tineret comun al Serbiei şi Muntenegrului, înainte de separarea celor două ţări: "Nu am multe selecţii, doar vreo trei sau patru. Am fost la Europeanul pentru echipe sub 21 de ani din Portugalia. Eram în generaţie cu Vucinici, Krasici, Ivanovici. Îi urmăresc pe toţi acum în marile campionate unde evoluează".


"În Portugalia sau în Serbia, suporterii, presa, conducătorii vorbesc mai mult despre fotbalişti, despre joc. Am fost uimit să văd însă cîte scandaluri sînt în România, unde se discută doar despre blaturi, arbitri şi poveşti urîte"
Milos Pavlovici, mijlocaş Rapid

"Wesley îşi merită cu prisosinţă salariul pe care-l cîştigă în România. Era şi foarte greu să plece de la Vaslui dacă Steaua i-a făcut o propunere inferioară. Plus că, din cîte ştiu, el de-abia şi-a prelungit contractul cu Vasluiul în iarna trecută. De ce să plece la mai rău?"
Milos Pavlovici, mijlocaş Rapid

"După ce terminăm perioada de pregătire, o să mă ocup să găsesc şi un apartament în Bucureşti. După aceea o să o aduc în România şi pe viitoarea mea soţie"
Milos Pavlovici, mijlocaş România

CE ALEGE PAVLOVICI

Real sau Barcelona
Spun Barcelona, deşi sînt un mare fan Cristiano Ronaldo

Premier League sau Primera Division
Premier League! Anglia e campionatul care mă entuziasmează, în special datorită atmosferei din tribune. Îl urmăresc etapă de etapă. Ar fi un vis pentru mine să ajung să joc măcar un meci în Premier League!

Ferrari sau Lamborghini
Lamborghini. E mai deosebit!

Brunete sau blonde
Sincer, nu pot alege! Amîndouă! :)

Fructe sau legume
Prefer fructele, mai ales cele tropicale şi căpşuni

170.000 de euro e salariul anual al lui Pavlovici la Rapid, la fel cum cîştiga şi la Vaslui şi similar cu cel al lui Alexa

Pavlovici la Vaslui
Meciuri în toate competiţiile: 89
Goluri: 2
Cartonaşe galbene: 32
Cartonaşe roşii: 2

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (11)
catalinantoneanu
catalinantoneanu  •  27 Ianuarie 2012, 12:36

da... fa-te ospatar si du-i nota de plata lui Mutu...

karlhamilton
karlhamilton  •  27 Ianuarie 2012, 11:37

poti sa te apuci de pe acuma de ospatarie ,cu fotbalul ai terminat-o de cand l-ai inceput:)))

karlhamilton
karlhamilton  •  27 Ianuarie 2012, 11:28

pavlovic tu oricum esti mai bun de ospatar decat de jucat fotbal,de fapt ajutor de ospatar,ca nu cred ca esti suportat cu mutra aia pe langa mese,decat sa debarasezi dupa ce pleaca clientii:)))))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează