FOTBAL  »  Superliga  »  ANCHETĂ

EXCLUSIV GSP.RO Avram: "Gigi Becali vrea înlăturarea lui Dragomir". Vezi ce au declarat Mircea Sandu şi Dragomir!

Vasile Avram spune că Gigi Becali ar vrea să-l înlăture pe Dragomir de la LPF
Vasile Avram spune că Gigi Becali ar vrea să-l înlăture pe Dragomir de la LPF

Articol de - Publicat sambata, 05 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2011 18:06

În paralel cu dosarele "Mită în elicopter" (Vasile Avram-Sorin Ţerbea) şi "Mită pentru licenţiere" (Dumitru Dragomir-Marian Iancu), DNA anchetează şi cazul declanşat în urma declaraţiilor publice făcute la începutul lunii iulie 2011 de preşedintele FRF, Mircea Sandu, potrivit căreia "Iancu era pregătit să dea 1,5 milioane deuro la la Ligă şi 500.000 de euro la arbitri".

Patronul Stelei, Gigi Becali, a detaliat: "Nu putea nici dacă dădea cinci milioane la arbitri, nu 500.000, să obţină ceva. Nu avea cui să dea. Vasile Avram e băiat deştept. Mie mi-a spus Vasile Avram - eu jur că aşa e şi n-are rost să mint - la nuntă la nepotul meu, Chiacu. Vasile Avram mi-a zis, şi probabil el i-a spus şi lui Mircea Sandu, că cineva mare de la Ligă l-a pus faţă în faţă cu un patron de echipă mare, cu şanse la titlu, şi i-a promis că dacă îl ajută... Suma nu mi-a spus-o. Dacă recunoaşte Avram, bine, dacă nu, cînd mă întâlnesc cu el, îi zic că e vagabond. Jur pe ce am eu mai sfânt că astea au fost vorbele lui Avram".


Mai jos, GSP.ro vă prezintă în exclusivitate declaraţiile oferite în scris, în faţa procurorilor anticorupţie, de preşedintele FRF, Mircea Sandu, de şeful LPF, Dumitru Dragomir, şi de fostul conducător al arbitrilor, Vasile Avram.

Primul a fost anchetat Vasile Avram, pe 6 iulie: "În urmă cu aproximativ două săptămîni am participat la nunta fotbalistului Chiacu, la palatul Ştirbei. Cu această ocazie am purtat o discuţie cu Gheorghe Becali, discuţie ce a avut ca subiect probleme de fotbal, arbitraj, cluburi, jucători, antrenori, etc. Nu am afirmat faţă de acesta că o persoană importantă din cadrul LPF mi-a prezentat vreun conducător de club, care ar fi fost dispus să ofere suma de două milioane de euro în scopul facilitării cîştigării titlului de campioană a Ligii 1.
CRED CĂ NUMITUL GHEORGHE BECALI A FĂCUT ACESTE AFIRMAŢII ÎNTRUCÎT DOREŞTE ÎNLĂTURAREA NUMITULUI DUMITRU DRAGOMIR DE LA CONDUCEREA LPF. Niciodată nu am fost contactat de conducători sau de alte persoane din conducerea cluburilor de fotbal în scopul facilitării cîştigări unor jocuri în schimbul unor sume de bani.
Nu am cunoştinţă de vreun arbitru să fi fost ofertat cu sume de bani sau alte foloase pentru a favoriza vreuna dintre echipele pe care le arbitra. Nu am avut nici o discuţie cu preşedintele Mircea Sandu legat de suma de două milioane de euro pe care numitul Marian Iancu să o fi oferit pentru ca echipa FC Timişoara să cîştige campionatul 2010/2011".

A urmat Mircea Sandu, pe 7 iulie. Şeful FRF a declarat: "În legătură cu faptul că numitul Marian Iancu ar fi oferit 1,5 milioane de euro pentru LPF şi 500.000 de euro pentru CCA în scopul cîştigării campionatului Ligii 1 arăt că acest lucru l-am auzit la lansarea uni sponsor la un una dintre Galele Fotbalului Românesc de sfîrşit de an, cu trei-patru ani în urmă.
Menţionez că la momentul arătat mai sus Vasile Avram nu era preşedintele CCA şi afirmaţia mea privitoare la suma de bani oferită - propusă - nu are legătură cu aspectele declarate în presă de Vasile Avram, conform cărora o persoană din cadrul LPF l-ar fi pus faţă-n faţă cu cu patronul unei echipe de fotbal ce lupta pentru cîştigarea titlului de campioană în sezonul 2010/2011 şi care s-ar fi arătat dispus să ofere o sumă de bani pentru cîştigarea titlul".

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat abia pe 6 septembrie: "În legătură cu afirmaţiile lui Vasile Avram, potrivit cărora un preşedinte i-ar fi oferit suma de două milioane de euro pentru a-l sprijini prin intermediul arbitrilor să cîştige campionatul 2010/2011 arăt că nu cunosc nimic privitor la discuţia dintre Vasile Avram şi Gheorghe Becali. Nu cred că s-a oferit o astfel de sumă de către vreun conducător de club din Liga 1".


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
tigruzzu
tigruzzu  •  06 Noiembrie 2011, 03:52

IMPORTANT ! Mi-am dat seama chiar atunci că e un "os fals" pt presă, dar... cui să spun?

tigruzzu
tigruzzu  •  06 Noiembrie 2011, 03:50

IMPORTANT ! Aţi uitat în ce moment zisul Naşu' a dat drumul la această aşa-zisă informaţie"!!! Ei, vă aduc eu ainte "când": atunci când M.Sandu era strâns la perete de Iancu şi de presă pe tema "Timişoara la TAS"! În situaţie critică şi pentru a nu "comite" vreo eroare majoră, Naşu' a efectuat o manevră... de învăluire. Lovitură de maestru! Presa - făcută şah-mat! Toată presa a uitat imediat(!!!) de TAS-TM şi dă-i şi luptă pe noul front! Numai că Naşu' după nici 2 zile le-a aruncat în bătaie de joc: "Ce aveţi, mă? Cazul ăsta a avut loc acum vreo 3-4 ani, nici nu mai mi-aduc aminte... Excelentă manevra! Mi-am dat seama chiar atunci că e un "

liviuemil
liviuemil  •  05 Noiembrie 2011, 23:15

Idiotule, la-i cununat pe "butelie" si ai mutat tot norocul Stelei in groapa. Muriti amindoi.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează