FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

EXCLUSIV GSP Şi-a dat "roşu" singur » Iată cum arată raportul făcut de Tudor după U-CFR

Tudor (40 de ani) e arbitru FIFA, însă fără mari perspective +1   FOTO
Tudor (40 de ani) e arbitru FIFA, însă fără mari perspective

Articol de - Publicat duminica, 13 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 21:21

Raportul "centralului" bucureştean, scris cu majuscule şi cu multe hibe gramaticale, se încheie cu o frază în care "Brad Pitt" nu face acordul, dar foloseşte "datorită" în loc de "din cauză" pentru a explica motivul pentru care a pus capăt partidei.

Comisia de Disciplină n-a luat în seamă raportul întocmit de Alexandru Tudor şi a decis rejucarea meciului U Cluj - CFR, întrerupt în minutul 27. "Declaraţiile scrise ale lui Tudor erau ambigue şi nu ne-au lămurit de ce a oprit jocul" a fost motivaţia comisiei. Gazeta Sporturilor a făcut rost de raportul lui Tudor şi îl publică azi.

"...m-au făcut să-mi dau seama că jocul nu mai poate continua"
Cele două pagini din raportul suplimentar, în care explică de ce a oprit jocul, conţin multe exprimări care faultează limba română, cum ar fi, de exemplu, chiar fraza de început. A scris "după înscrierea golului de nr. 20 Cadu acesta părăseşte terenul..." în loc de "după înscrierea golului de către nr. 20, Cadu, acesta părăseşte terenul..."

În raport, care-i de la cap la coadă cu majuscule şi în care virgula e folosită de arbitrul bucureştean doar atunci cînd e vorba de o enumerare, Tudor scrie la un moment dat că "sancţiunile disciplinare nenumărate ce trebuiau luate m-au făcut să-mi dau seama că jocul nu mai poate continua".

N-a menţionat nici un nume implicat în incidente
Deşi spune că au avut loc incidente în tunel în care au fost implicate 40 de persoane, Tudor nu dezvăluie nici măcar un nume, completînd apoi: "Pe baza filmărilor realizate de mass-media şi a camerelor de supraveghere ale stadionului, se pot identifica toate persoanele care au participat şi au acţionat împotriva Regulilor Jocului".

Semnătura lui după o frază halucinantă
Fraza cu care încheie raportul e încă una pentru care Tudor ar merita cartonaş roşu: "Datorită multiplelor încălcări ale regulamentului comportări violente, loviri, îmbrînceli, lupte fizice în cele două meleuri din tunel am decis oprirea definitivă a jocului".

Pe lîngă faptul că nu foloseşte virgula şi nici nu face acordul în frază, apelează la prepoziţia "datorită" în loc de "din cauza", înţelegîndu-se astfel că în viziunea lui a oprit jocul "graţie sau mulţumită incidentelor" pentru că "din cauza" trebuie menţionată în cazuri negative.

Dragomir îl atacă violent
Preşedintele LPF nu l-a menajat deloc pe Tudor, într-o intervenţie la GSP TV: "Din păcate, trebuie să suferim toţi din cauza lui. Eu cred că a înnebunit tot fotbalul românesc după ce am văzut în ultima etapă că apărăm un arbitru care a greşit, pe Tudor, şi acuzăm pe unul care a arbitrat perfect, Robert Dumitru la Pandurii - Vaslui".

Crăciunescu îl apără
În schimb, şeful CCA i-a sărit în ajutor lui Tudor. "A procedat corect oprind meciul. N-a greşit, motiv pentru care îl voi delega în continuare", a declarat Ion Crăciunescu. Astăzi, "centralul" bucureştean va împărţi dreptatea în partida FC Vaslui - Sportul.

Rejucarea e vineri, cu arbitri străini
Ieri, într-un Comitet de Urgenţă al FRF, s-a decis ca U Cluj - CFR să se rejoace vineri, 18 mai, de la ora 21:30. Cele două echipe joacă marţi în etapa intermediară de săptămîna viitoare. Pentru CFR va fi un adevărat tur de forţă, urmînd să susţină 3 întîlniri în 5 zile: la Mioveni (15 mai), la U Cluj (18 mai) şi cu Steaua (20 mai). Tot ieri s-a decis că brigada va fi compusă din arbitri din străinătate.

"Dacă ar fi indicat să arbitreze rejucarea tot Tudor? Doar dacă sîntem de la spitalul de nebuni sau dacă nu sîntem înseamnă că am vrea cu orice preţ să ajungem în cămaşa de forţă la Bălăceanca" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (358)
vasilepopa
vasilepopa  •  15 Mai 2012, 21:38
Postat de ciocaneanu pe 14 Mai 2012, 00:26

Inseamna ca si scoala sa dus in aia masii in Romania. Ioanitoaia are mereu dictionarul pe masa si ar trebui sa fie un exemplu pt. epigonii astia care sint jurnalisti dar n-au habar de limba romana! Ei nu stiu cine a fost Alex. Graur, care se zbate acum in mormint, cerind inca o sansa, sa invete pe romani romaneste! De atita Jiji B. s-a prostit o tara intreaga, pe linga "jurnalisti"!

"s-a dus". :)

veverita_catalin
veverita_catalin  •  15 Mai 2012, 17:12

430 de comment-uri pentru un analfabet slavit drept cel mai bun (???) si incoruptibil (sic!) arbitru...2007 - Urziceni-Steaua, min 89 - 11 m gratuit acordat Stelei pentru ca umbra portarului Urziceniului, aflat la 1,30 m de atacantul stelist, a acoperit gamba fina a lui Vali Badea...2009 - Steaua - CFR Cluj cu doua penalty-uri care se vedeau si de la Soseaua de Centura, refuzate CFR-ului...2012 - U Cluj - CFR Cluj 11 m inexistent (luft Muresan, care datorita piciorului scapat in gol, cade in fund, pe cand daca era faultat de Cristea piciorul stang al lui Muresan ar fi ramas lovit in cel al lui Cristea), dar Tudor strica meciul cu greseala sa si da peste cap campionatul...

danmarius
danmarius  •  15 Mai 2012, 16:54

Omul a scris cu majuscule pentru a nu fi interpretate cuvintele si a se spune de catre oameni ca Boc ca nu au inteles.

Vezi toate comentariile (358)
Comentează