FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA- OŢELUL, AZI, 21:30, ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV GSP » Tabloul necenzurat al celui de-al doilea mandat al lui Mihai Stoica în Ghencea

Debarcarea lui Mihai Stoica a început undeva în noiembrie 2010, chiar dacă, efectiv, s-a produs abia în septembrie 2011
Debarcarea lui Mihai Stoica a început undeva în noiembrie 2010, chiar dacă, efectiv, s-a produs abia în septembrie 2011

Articol de - Publicat duminica, 02 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2011 22:11

A fost adus ca salvator şi a plecat singur, după ce i s-a arătat însă uşa ♦ Între cele două momente au existat cîteva episoade neştiute pînă azi, episoade ce i-au dărîmat lui MM imaginea de manager puternic şi l-au transformat într-un angajat umil


Debarcarea lui Mihai Stoica a început undeva în noiembrie 2010, chiar dacă, efectiv, s-a produs abia în septembrie 2011. Aflat în criză, ca şi acum, Gigi Becali a apelat la varianta Mihai Stoica în urmă cu 10 luni, în ciuda tuturor părerilor celor din jurul său. Virgil Becali, Teia Sponte, Argăseală, nepoţi, Piţurcă şi alţi apropiaţi au acceptat în tăcere mutarea, după ce încercaseră în zadar să-l convingă pe Gigi să renunţe la idee.

Singura poză de prietenie cu Teia
Omul său cel mai devotat, Teia Sponte, a mers chiar mai departe. În ciuda faptului că nu era de acord cu mutarea, a fost cel care a mers braţ la braţ cu MM, la aeroport, de unde echipa pleca la Tîrgu-Mureş, primul meci după întoarcerea lui Stoica în Ghencea. Zîmbete largi, gesturi ce lăsau să se întrevadă o nouă prietenie, toate în faţa camerelor TV şi a aparatelor de fotografiat.

Primul moment de "incompatibilitate" s-a produs după numai cîteva zile. Discuţie la Palat. Stoica cere să vină ca ofiţer de presă omul său de încredere, Paul Andone, însă e contrat "în direct" de cuplul Sponte - Argăseală: "Avem deja ofiţer de presă, nu aduci tu pe nimeni!".

Întîmplarea cu Digi a stîrnit scandalul
O lună, lucrurile s-au aşezat. Era însă doar liniştea dinaintea furtunii, care s-a iscat la jumătatea lui decembrie. Tripleta Sponte - Argăseală - Ghiorghişor a intrat în posesia unui document pe care MM îl semnase, deşi nu avea drept de semnătură!, şi prin care dădea posibilitatea unei firme, ce avea deja drepturile extra-România pentru amicalele Stelei, să le vîndă mai departe şi pe cele interne, pe care managerul dorea să le direcţioneze spre DigiSport, acolo unde el avea şi are o colaborare!

MM l-a ameninţat în mod direct pe directorul de la marketing Durbac să accepte iniţiativa, însă Sponte a blocat cedarea drepturilor TV către Digi şi a negociat personal cu ProTV, căreia i-a şi atribuit dreptul de a transmite partidele pe care echipa le-a disputat în Antalya, la începutul acestui an.

Îi bîrfea pe jucători
Înainte să revină, Stoica a emis cîteva opinii la DigiSport: "Gardoş nu va ajunge fotbalist! Tănase nu poate fi căpitan, că nu e capabil să transmită nimic!". Fotbaliştii au simţit că el încearcă să protejeze astfel "lotul Unirea", care ajunsese de puţin timp în Ghencea. MM a continuat să procedeze aşa şi după ce s-a întors în club.

Analiza în cantonament defectele jucătorilor: "Tătăruşanu e rigid, nici nu se compară cu Arlauskis, care era superportar! Răduţ nu are forţă, nici viteză, n-ai pe ce post să-l joci! Iar Geraldo a fost cea mai proastă investiţie, nu merită o jumătate de milion pe an, cît a cheltuit Piţurcă!". Comentariile lui s-au aflat şi, cînd Becali a argumentat "Mihai ştie să discute cu fotbaliştii, le vorbeşte pe limba lor", patronul a fost contrazis de oamenii din jurul lui: "Da? Aşa crezi? Ia întreabă-i pe Răduţ şi pe Gardoş cît de mult îi ajută!".

Cum l-a umilit Virgil Becali
Managerul realiza pentru a doua oară că are o opoziţie în club. Încercînd să-şi găsească dreptate, dar şi putere la Gigi Becali, a suferit prima umilinţă. Mergînd la Palat, a dat peste un alt adversar al său, "mîna dreaptă" a finanţatorului, Virgil Becali. "Ce are, mă Mihai, Virgil cu tine de nu te suportă?!", l-a întrebat Gigi pe MM. Acesta a încercat să destindă atmosferă şi a dat să se apropie de Virgil: "Nimic, uite, sîntem chiar prieteni!". Stoica n-a terminat ce avea de zis că Virgil i-a întors spatele şi a plecat din cameră.

Verii au atenţionat
Patronul a continuat să creadă în MM, însă chiar MM a continuat să "sape" tranşee în jurul său. S-a certat violent cu Piţurcă, după care s-a îndepărtat, încet-încet, de fraţii Becali. "Gigi, vezi că MM şi-a cam luat-o în cap!" a fost atenţionarea rostită de Giovanni. Stoica a simţit pericolul şi se plîngea şi el apropiaţilor: "Verii fac presiuni să fiu dat afară, îi bagă tot felul de prostii în cap lui Gigi!". "Nici nu mai răspunde la salut, a înnebunit de tot!", se mira Victor Becali.

Cum s-a rupt definitiv relaţia cu Teia
A urmat o discuţie, avută chiar în mijlocul oamenilor din stafful tehnic, ce a creat un nou diferend cu Teia Sponte. "Cu el trebuie să fiu pervers pentru că de dat afară nu-l pot da, dar trebuie să fiu pervers ca să gestionez relaţia" au fost cuvintele folosite de Stoica. Vorbele lui au ajuns la urechile lui Sponte, care din acel moment aproape că a întrerupt orice legătură cu managerul.

Refuzul secretarei
Automat, cuplul Argăseală - Ghiorghişor, extrem de apropiat de Teia, aproape că i-a dat, din acel moment, "ignore" lui MM. Un episod din primăvară e elocvent. Stoica a sunat secretara de la biroul din Ghencea şi i-a solicitat cîteva contracte ale jucătorilor. Femeia l-a informat pe Argăseală de solicitare, acesta i-a transmis să-i spună lui MM că trebuie să i le ceară direct lui, altfel nu le primeşte. Managerul a luat foc cînd a auzit, după care a apelat la patron pentru ca solicitarea să-i fie acceptată.

Verificat de oameni din club
Căutarea noului antrenor pentru 2011-2012 a fost încă un moment în care lui Stoica i-a fost pus la îndoială cuvîntul dat în faţa lui Gigi. După refuzurile lui Boloni, Petrescu şi Grigoraş, MM l-a propus pe Levy. Varianta n-a fost agreată iniţial. Becali a venit cu soluţia Conceicao, iar MM a promis: "O să-l ofertez, să vedem dacă vrea". A doua zi, MM a venit cu concluzia: "Nu vrea să vină, a spus că are un cuvînt dat Braşovului".

Stoica n-a fost crezut şi oameni din club i-au verificat veridicitatea spuselor, sunîndu-l pe Marcel Popescu, agentul portughezului, pentru a-l întreba dacă într-adevăr MM l-a ofertat pe Conceicao. Le-a fost confirmată varianta managerului, dar ei îl priveau tot cu neîncredere.

L-a scos de la inimă pe Narcis
Vara lui 2011 n-a schimbat foarte multe. Dimpotrivă. A adîncit disputa din club. Narcis Răducan s-a apropiat de Teia Sponte, lucru ce i-a fost fatal în faţa lui MM. Managerul l-a scos din graţiile sale, i-a tăiat pînă şi prima de 2.000 de euro pentru cîştigarea Cupei, în ciuda faptului că ştia de problemele grave de sănătate ale fiului cel mic al lui Narcis, care îl obligau pe acesta la cheltuieli foarte mari. Ruptura de Răducan a resimţit-o din plin şi Levy. Israelianul a început să-şi pună şi el semne de întrebare în privinţa managerului, pe care nu-l mai dorea pe bancă.

Cum l-a lăsat pe Levy fără replică
Mai mult, Ronny a rămas şocat de o solicitare pe care Stoica i-a făcut-o chiar într-un moment în care ziarele de sport scriau că între ei sînt disensiuni. L-a invitat pe Levy la o cafea în Dorobanţi, după care i-a destăinuit că paparazzii de la un ziar monden vor face poze, deoarece e o acţiune regizată, să încerce să pară cît mai natural pentru că pozele vor apărea a doua zi în ziar: "Să vadă lumea că ne înţelegem bine". Pozele cu ei doi chiar au apărut!

Criza de rezultate i-a şubrezit şi mai tare scaunul lui MM, care a continuat pînă în ultima clipă să susţină public că "nu am nici o dispută cu nimeni din club deoarece eu nu concurez cu nimeni, le sînt superior tuturor". Gigi se săturase şi el să tot încerce să-şi convingă apropiaţii să-l accepte: "Virgil şi Teia nu-l vor ierta niciodată pentru jignirile din trecut".

L-a protejat pe Ronny, dar şi-a clătinat propriul scaun
Chiar şi atunci cînd acţiunile lui erau pentru a-l proteja pe Levy şi, indirect, echipa, totul s-a întors împotriva sa. La finalul lunii august, Gigi i-a spus lui MM: "Să-i transmiţi lui Levy să joace cu Prepeliţă titular!". Stoica a procedat cum o făcea în precedentul mandat. A mers la antrenor şi a încercat să fie finuţ, sfidînd ordinul patronului. "Ronny, joci cu Prepeliţă?" a fost întrebarea pe care i-a adresat-o israelianului. "Prepe" a rămas rezervă! Gigi n-a acceptat gestul lui MM şi a avut o discuţie tare cu el în pauza meciului cu Astra: "Altă dată cînd îţi mai transmit un ordin, să-l duci la îndeplinire!".

Ignorat de colegi din club
Rezultatele proaste ale echipei, dar şi ieşirile în decor de la Piatra-Neamţ şi Mediaş, cînd a avut altercaţii în care a lovit două persoane, l-au trimis la podea pe manager. "Nu toţi sîntem duşi la biserică, dar ăsta strică tot ce avem sfînt în noi", au reacţionat oamenii din jurul patronului. MM s-a izolat tot mai mult, de aproape toată lumea, iar două scene au fost elocvente în acest sens:
1. Nebăgat în seamă la nuntă. La nunta Gabrielei Vrînceanu, la care naş a fost Gigi Becali, au participat aproape toţi din club, numai că Stoica n-a avut parte de atenţia acestora aproape deloc, astfel că toată seara a stat alături de persoane străine.
2. Separat de Argăseală la înmormîntare. Nici măcar la înmormîntarea lui Dan Cristea, de la FRF, neînţelegerile din club n-au fost uitate. Argăseală şi MM au participat separat şi nici măcar nu şi-au vorbit vreun moment.

Pînă şi Caramarin i-a întors spatele
Inclusiv unul dintre oamenii din staff-ul tehnic, cel considerat "trup şi suflet" alături de MM, şi-a pierdut încrederea în manager. Gabriel Caramarin primise promisiunea lui Stoica de a-şi încasa restanţele financiare înainte de nunta pe care o programase în urmă cu o lună. A fost însă uitat, n-a văzut nici un ban, moment în care a întrerupt şi el relaţiile cu Mihai Stoica.

Uşa s-a închis
Fără rezultate, dar mai ales fără susţinerea apropiaţilor lui Becali, MM a sfîrşit prin a fi debarcat. Sătul şi el să le mai ţină piept prietenilor care aproape că nu conteneau să-l conteste pe manager, i-a arătat uşa după meciul cu AEK Larnca: "Dacă pleacă, nu e nici problemă pentru că oricum nu mai e ceea ce a fost". Stoica a înţeles mesajul şi a renunţat de bunăvoie, ieşind pe uşa deja deschisă de finanţator, dar pe care, de fapt, o ţinuseră permanent deschisă toţi cei din club.
După 10 luni, MM se despărţea de Steaua în maşina lui Gigi Becali, departe de camerele de televiziune, în faţa cărora, într-o seară de 19 noiembrie 2010, zîmbind şi stînd alături de Teia Sponte, visa că a redevenit pentru multă vreme managerul Stelei.

5 ani a durat precedentul mandat al lui Stoica la Steaua, între 2002 şi 2007

10.000 de euro pe lună era salariul pe care MM îl încasa de la Steaua

100.000 de euro lua MM dacă Steaua ar fi cîştigat campionatul


Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (36)
natrnunomi
natrnunomi  •  03 Octombrie 2011, 18:24

Mihai Stoica este si va fi un om de fotbal care are tot cei trebuie.Steaua vu va prinde podiumul campionatul acesta.De ce?? Pentru ca e Gigi Becali patron si se baga peste antrenor.

codat_123
codat_123  •  02 Octombrie 2011, 19:46

Comentariul tău.......pfff...bhai neneh...lasati-o moarta..!!!..acest meme stoica sau cum l-o mai chema...nu are nici o treaba cu fotbalul..!!...in schimb are mult tupeu...golanie cat cuprinde...a gasit oameni cu bani ...tampitzi..pe care i-a fraierit moldoveneshte...!!..mintea lui de huligan este vraishte.!!!...pe cine sa mai pacaleasca shi el..?...pai pe o gasca ca becalli...ca ala este ultimul tampit din fotbalul romanesc care da bani la toti fraierii...o oaie de muls...stoica nu este chiar asa tampit,...dar a gasit tampitzi la fel ca el care sa dea banul`...adica..mai precis este un escroc care ii toaca pe tampitzii de teapa lui..ca cu footbalul asta...habard nu are cu ce se mananca...pf

imperator
imperator  •  02 Octombrie 2011, 17:12
Postat de nedetheo pe 02 Octombrie 2011, 16:53

Sa-i sugi pula lu meme,gunoaielor.

Sa io suga matwa impreuna cu tine ! :)

Vezi toate comentariile (36)
Comentează