FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

EXCLUSIV Hagi nu se lasă după ce și-a cedat cei mai buni jucători: "Gigi mi-a luat un deget mic" » Ce urmează pentru Viitorul

Articol de GSP - Publicat luni, 08 ianuarie 2018 13:50

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Gică Hagi e convins că vânzările nu au secat Viitorul, anunță că vor apărea încontinuu nume noi importante în echipa lui

- Domnule Hagi, de ce jucătorii plecați de la Viitorul nu ajung să se impună în străinătate, nu au strălucire?
- N-au strălucire, dar sunt căpitani la Steaua. Alibec și Tănase sunt de la mine. În primul rând, când pleacă jucătorul de la mine eu nu mai răspund! Eu știu ce am dat, cunosc valoarea. La CFR e Manea, care a jucat toate meciurile. La Craiova, Băluță și Mitriță tot de la mine sunt. Mă mândresc cu acești fotbaliști.

- Tranzacțiile cu FCSB nu au slăbit prea tare Viitorul? Au plecat într-un timp scurt Benzar, Nedelcu și Coman.
- Gigi mi-a luat doar un deget. Nu mi-a luat mâna, nu mi-a luat capul! Pentru că noi avem în spate mulți jucători, oricând putem să promovăm tineri.

- Când vă dați seama dacă un jucător e talentat sau nu?
- De la 11 ani. La carte asta se spune, că la vârsta aia e prima oară când copilul e capabil să ia o decizie. Pe urmă mai vine o treaptă, la 15-16 ani, când se face o nouă evaluare importantă.

"Nu poți să-l critici așa pe Nedelcu!"

- Nu se întâmplă des să se mai și piardă dintre cei care par buni când sunt mici?
- În primul an la Viitorul am avut pierderi 90 la sută, doar 10 la sută au ajuns fotbaliști. Acum am ajuns ca din grupa de '98 să am 15 jucători. Zece sunt în lotul Viitorului.

- La ce vă uitați? Ce urmăriți?
- Caut calități mentale și fizice. Pe baza lor antrenezi tehnica. Eu aleg jucătorul în 5 minute. Când l-am adus pe Alibec din străinătate i-am spus din prima zi când va ajunge în formă, când va fi convocat la națională. I-am dat toate treptele pe care urma să le parcurgă.

- Dacă devine disponibil l-ați mai lua acum? Să încercați din nou să-l resuscitați?
- În viață trebuie să ai capacitatea să-i spui persoanei cu care muncești dacă ai de gând s-o asculți sau nu. Să fie raportul clar din start. Mie nu-mi place să mă cert. Eu sunt disponibil, dar ca să te ajut trebuie să mă asculți! Eu îl cred pe Denis supertalentat, dar trebuie reglate anumite lucruri.

- Nedelcu e criticat la FCSB pentru o deprindere pe care și-a format-o la Viitorul, să coboare între fundașii centrali când se pornește construcția. Ce ar trebui să facă?
- Eu am văzut că Nedelcu e apreciat, joacă și pe un post nou, pe care nu era folosit la Viitorul. Eu zic că el e mijlocaș, nu e făcut să fie fundaș central. E cel mai bun mijlocaș central din România, îi trebuie doar continuitate, meciuri. Și să i se tolereze și greșelile.

- Nu-l critică doar presa, sunt critici și din club, de la FCSB.
- Din club... Și la mine sunt critici, însă în vestiar, nu în public! Cu toate că vouă nu așa vă place, voi vreți să fie publice criticile. Dar nu poți să-l arunci pe jucător așa!

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Sporturilor cum foști jucători de la Viitorul se luptă în acest sezon pentru câștigarea campionatului.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
marius.bxl
marius.bxl  •  08 Ianuarie 2018, 18:02

E meserias regele hagi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează