FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

EXCLUSIV Interviu cu unul dintre numele importante de la Astra » Ce spune despre echipă, FCSB, lupta la titlu și retragere

Articol de - Publicat vineri, 07 aprilie 2017 16:25

Florin Lovin, mijlocașul Astrei, a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor și a vorbit despre duelul cu FCSB, 0-3, meci pe care l-a văzut de pe banca de rezerve.

Jucătorul de 35 de ani a vorbit și despre conflictul dintre Becali și CSA, despre lupta la titlu, dar și despre retragarea de la finalul sezonului.

- Florin, te așteptai la o înfrângere categorică în fața FCSB-ului?
- Având în vedere faptul că ultimele meciuri disputate între Astra și Steaua au fost foarte echilibrate, nu mă așteptam la un asemenea scor. Însă trebuie să acceptăm realitatea și să felicităm adversarul când acesta este mai bun, indiferent de numele acestuia.

- Șumudică la conferința de presă a spus că a jucat Astra 1 cu Astra 2. Cum comentezi?
- Nu pot comenta opinia sa, dar este supărător să știi că în echipa adversă sunt jucători pe care, practic, tu ca antrenor i-ai descoperit sau redescoperit, cum e cazul lui Denis.

- FCSB este în continuare Steaua pentru tine?
- A fost, este și va rămâne Steaua București.

- Alibec a făcut spectacol tocmai împotriva voastră și a fost cel mai bun meci al lui de când s-a dus la FCSB. Te așteptai?
- Îl felicit și sper să o țină tot așa! Normal că te aștepți ca Denis să fie cel mai periculos adversar. Dacă nu știm noi, nu mai știe nimeni. Însă, din păcate, în acest meci nu am putut să îl anihilăm.

- Ai vorbit cu Alibec după meci?
- Am vorbit cu el. Se vedea în atitudinea lui o urmă de regret față de noi, dar fiecare dintre noi trebuie să ne facem treaba pentru clubul care ne plătește, iar trecutul să îl lăsăm în urmă.

- Ce șanse crezi că mai aveți la titlu?
- Eu consider că am ieșit din lupta pentru titlu după înfrângerea cu Viitorul de acasă. Din păcate nu reușim să ieșim din această pasă proastă. Totuși, consider că a fost un an minunat, prin accederea în primăvara Europeană, și sper din tot sufletul să încheiem anul câștigând Cupei României, trofeu pe care mi-l doresc enorm deoarece nu am avut bucuria de a-l câștiga până acum.

- Dar ce s-a întâmplat de nu ați reușit nici măcar o victorie în play-off?
- Orice echipă trece de-a lungul unui an prin astfel de momente, însă să nu uităm că am ajuns în play-off în urma unei curse de urmărire epuizante, iar acum se pare că plătim pentru inconstanța arătată de-a lungul sezonului regulat.

- Te mai gândești dacă agăți ghetele în cui la vară?
- Decizia am luat-o la începutul anului și nu putea fi influențată de nimic și de nimeni. Așada,  îmi închei cariera într-un moment frumos, cu doi ani în care am luat campionatul și Supercupa și țin să le mulțumesc colegilor și antrenorilor care au făcut posibilă această aventură minunată.

- Cine crezi că este favorită la titlu?
- Cred că va fi o luptă în doi între Steaua și Viitorul, iar cine va câștiga meciul direct va ieși campioană.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  07 Aprilie 2017, 20:11

alibec nu a fost niciodata descoperit de sumulica,doar ca acolo a prins varful carierei,o echipa fara fani,fara presiune ! el a fost junior la steaua,apoi a mers la farul,luat ca tanara speranta la inter,si reintors si reinventat de Gica Hagi la Viitorul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează