FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV » Ionică Serea a fost exclus din arbitraj! Serea: „Nu îmi reproşez nimic”

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2009 00:00

Comisia Centrală a Arbitrilor s-a întrunit astăzi în regim de urgenţă pentru a judeca prestaţia de aseară a lui Ionică Serea, de la meciul CFR Cluj - FC  Vaslui, 2-0, pe baza raportului întocmit de observatorul Dan Petrescu, care i-a acordat  notă mică băcăuanului. Pe baza acestei note s-a luat  în unanimitate decizia ca Ionică Serea să fie retrogradat în Divizia B. Intră pe gsptv.ro şi vezi fazele pentru care Serea a fost exclus!!!  (video)

În Divizia B un arbitru mai în vîrstă de 36 de ani nu poate conduce meciuri, Serea avînd 39 de ani, astfel că el şi-a încheiat aseară cariera de arbitru!

Ioan Igna a confirmat informaţia Gazetei Sporturilor!

"Am văzut meciul pe care l-am arbitrat ieri şi nu îmi reproşez nimic. Am văzut foarte bine reluarile, nu a fost penalty la Temwanjera. Nu a fost penalty pentru Vaslui, trebuia să dau galben pentru simulare. Nici la Wesley n-a fost penalty, îmi reproşez că nu i-am acordat cartonaşul galben. Wesley a vrut să mă păcălească. Observatorul mi-a reproşat că nu am acordat penalty la Wesley, atît! Jucătorii mi-au strîns mîna după meci, este cea mai mare satisfacţie", a spus Ionică Serea  astăzi, la GSP TV.

CARTE DE VIZITĂ
Ionică Serea s-a născut pe 6 octombrie 1969 şi şi-a început cariera de arbitru în Liga 1 la un meci Steaua - Ceahlăul (1-0), disputat pe 14 octombrie 2001. Acesta a arbitrat în 107 partide pe prima scenă a fotbalului românesc, ultima partida de campionat la care focşăneanul a oficiat fiind Rapid - Pandurii (2-0), care s-a jucat în etapa precendentă.

3 ERORI MARI
În prima repriză, echipa din Vaslui a fost dezavantajază clar de brigadă. "Din punctul meu de vedere, Serea trebuia să nu valideze golul lui Ruiz şi să acorde două penalty-uri la faulturile în careu asupra lui Temwanjera şi Wesley", a spus prim-vicepreşedintele CCA a spus prim-vicepreşedintele CCA, Dan Lăzărescu, la GSPTV. Iată fazele incrimnate:

» asistentul Vidan n-a semnalizat ofsaidul din care a plecat Ruiz la golul de 1-0


»
în minutul 15, Serea nu a acordat lovitură de pedeaspă la intrarea întîrziată a lui Dani asupra lui Temwanjera

» Serea nu a dat penalty nici în minutul 26, atunci cînd Wesley a fost faultat din spate în careu de portughezul De Sousa

Patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a spus după meci că Serea a venit "cu temă de la Mircea Sandu", lucru care l-a făcut pe şeful FRF să precizeze joi:

"Nu m-am ocupat şi nu mă voi ocupa niciodată de delegărilor arbitrilor. Ioan Igna ne-a prezentat cum s-au făcut delegările. În cazul unor arbitraje tendenţioase, comisia să dea cele mai drastice sancţiuni!" :X

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (69)
e_scu
e_scu  •  01 Mai 2009, 08:44

A fost original aseara : din tata electrician si mama casnica,am ajuns smecher :))

 •  01 Mai 2009, 07:57

faceti pariu ca dinamo pierde campionatul ?

xmike
xmike  •  01 Mai 2009, 00:36

Hopa. Apar note mici de la observatori si excluderi din arbitraj... culmea DOAR dupa ce a inceput ancheta DNA. Frica asta.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează