FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Am fost dat afară de Securitate. Mircea Lucescu a influențat decisiv numirea unor antrenori incompetenți la Dinamo și Astra să-i țină locul cald lui Răzvan”. Episodul 2

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 12:40

În cele trei ore ale interviului, Ionuț Chirilă a revenit obsesiv la episodul Concordia Chiajna. Este momentul lui de apogeu în cariera de antrenor, întrerupt - spune el - la comanda cuiva. În “conspirația” lui Lucescu împotriva sa, despre care puteți citi în prima parte a interviului, Chiajna are un rol esențial. De acolo a fost scos pentru a fi adus Marius Șumudică, “fiul adevărat al lui Lucescu” în fotbal, iar Chirilă spune că demiterea sa și numirea succesorului au fost influențate de ziariști și oameni de fotbal apropiați lui Lucescu. “Tot Lucescu l-a ajutat pe Șumudică să meargă și în Turcia”, susține băiatul lui Ioan Chirilă care vorbește și despre scurta perioadă petrecută de el pe banca CSMS Iași. “Uitați-vă ce a declarat primarului Iașiului, Mihai Chirică, zilele trecute. Lucescu l-a propus acolo președinte pe Adi Ilie. Fostul primar Nichita asculta de el, are o influență mare la Iași”, zice Chirilă.

CITEȘTE PRIMA PARTE A INTERVIULUI CU IONUȚ CHIRILĂ

EXCLUSIV Interviu uluitor cu Ionuț Chirilă, partea I: “Lucescu nu a acceptat niciodată ca eu, fiul lui adoptiv, să-i fiu superior lui Răzvan. M-a blocat în fotbal”

- Ionuț, spui că Lucescu te-a blocat pentru a nu-i lua fața fiului său. Totuși, ai fost numit la Chiajna în 2013 și nimeni nu te-a blocat.
- Atunci am luat-o pe drumul meu și am ajuns la un acord cu echipa Chiajnei, retrogradată în Divizia B. Nu câștigase niciun meci în tot returul campionatului cu excepția ultimei etape. Ionuț Chirilă a crezut în șansa Chiajnei, l-a angajat pe Jorge Ibarrola (n.red. - avocat care a reprezentat și Steaua la TAS) și i-a spus lui Mircea Minea că sunt șanse ca echipa să rămână în prima ligă. Toată lumea, pe toate posturile, a zis că sunt nebun, că Rapid a jucat deja două etape. A venit bomba și Chiajna a rămas în prima ligă, cu drepturi TV de 980.000 de euro. Meritul meu sută la sută. Oamenii credeau că TAS e un medicament de stomac, dar nebunul a crezut și a adus Chiajna în Liga 1. Nouă antrenori din zece i-ar fi spus primarului să le cumpere jucători din banii ăia. Ionuț Chirilă și-a asumat responsabilitatea și riscul de a nu cumpăra nimic, cu excepția unui împrumut al lui Gomo Onduku, și a transformat din perspective în certitudini toți jucătorii anonimi ai Chiajnei.

img 1346
Ionuț Chirilă se consideră blocat în fotbal de sistemul de relații "blindat" al lui Mircea Lucescu. Sursă: GSP

- Care sunt acești jucători transformați în certitudini?
- Nu vreau să vă amintesc că Neluț Roșu jucase doar trei etape în campionatul în care au retrogradat și redevenise proprietatea liceului sportiv din Oradea. Impresarul lui Roșu m-a rugat să-l văd, am negociat cu directorul liceului o zi întreagă și l-am luat pe Roșu, cu 5.000 de euro pentru un împrumut. L-am făcut pe Roșu cel mai bun pasator din Liga 1 la numai 20 de ani. Andrei Vochin chiar a scris un articol excepțional în care a ajuns la concluzia că Roșu a avut într-un meci cu Gaz Metan un procentaj de pase mai mare decât Iniesta. Am făcut 30 de puncte în turul campionatului. Am zdrobit Universitatea Cluj, am zdrobit Astra lui Dinu Vamă cu cea mai bună echipă din istoria Astrei, am zdrobit Botoșaniul, Săgeata, am bătut Timișoara, Brașovul…Am fost declarat revelația campionatului, echipa la fel. Chiajna avea șapte jucători titulari sub 21 de ani, Onduku, Roșu, Leca, Serediuc, Coșereanu și așa mai departe. Purece avea 22 de ani.

- Și de ce ai plecat de la Chiajna?
- Un om care a făcut acești jucători a fost dat afară, când credeți!? Cu o săptămână înainte să joc contra Petrolului unde antrenor era Răzvan Lucescu.

- Cauza fiind?
- Nu știu, spuneți dumneavoastră.

- Poate era forma proastă de moment. Aveați șapte meciuri fără victorie.
- Ce formă proastă? Cu o echipă care trebuia să fie în Divizia B și care era în primele 10 echipe ale campionatului? Dacă băteam Viitorul în ultimul meci din toamnă, ieșeam pe locul 6 lângă CFR Cluj care-i dădea 250.000 de euro salariu doar lui Gabionetta, în timp ce toți jucătorii mei, 26, aveau în total 60.000 de euro salariul.

Spune că a fost dat afară de Securitate

- Cum ai fost anunțat că ai fost dat afară?
- Lucrurile au fost de o gravitate incredibilă. Eram forțat să plec. Am fost dat afară când am vrut să fac încă o economie clubului și am promovat patru jucători tineri de la echipa a doua. Voiam să scap de jucătorii cu salarii mari, dar mi s-a spus că tinerii promovați nu mai au voie să se antreneze cu mine pentru că sunt mai importanți pentru echipa a doua din liga a treia. Au fost trimiși obligatoriu la C. Puteți să credeți că, după tot ce am făcut, după ce am făcut o echipă care astăzi cu siguranță s-ar fi bătut la titlu, puteam să fiu dat afară dintr-o asemenea cauză?!

concordia
Ionuț Chirilă, la antrenamentele Concordiei. Sursă: Concordia Chiajna

- Ăsta a fost motivul oficial?
- Am avut o răbufnire și s-a luat hotărârea să mă dea afară. Atunci am simțit că Securitatea m-a dat afară din fotbalul românesc.

- Pare un scenariu de film cu spioni…
- Nu e niciun scenariu. Spun ce simt. Când am semnat, m-am întâlnit cu primarul Mircea Minea la Starbucks în Piața Victoriei și el m-a întrebat cât vreau clauză de reziliere. “200.000 de dolari ca Ilie Stan e bine?” I-am zis că un antrenor care-și pune clauză de reziliere înainte să înceapă munca nu vrea decât să ia banii nemunciți ai unui proprietar. În momentul ăla, Minea s-a ridicat în picioare și a zis: “Cu mine o să mori la Chiajna. De aici nu te va scoate niciodată nimeni”. Iar eu i-am zis, dar nu va recunoaște asta niciodată: “Cineva îți va da ordin într-o zi să mă dai afară”.

- Crezi că i-a dat Lucescu ordin să te dea afară?
- Sunt convins că are mare legătură.

- De ce?
- Are. Pentru că am fost dat afară de la Chiajna…și acum vreau să vă întreb un lucru. Vi se pare normal ca antrenorul care vine după mine și care face 11 sau 13 puncte, care se salvează la jocul rezultatelor dintre Brașov și Gaz Metan în ultima etapă, care aduce 16 jucători dintre care doar Boldrin confirmă, în timp ce restul - potrivit spuselor lui Cristi Tănase - sunt dați afară, care se salvează cu punctele făcute de mine, iar Minea pierde 500 sau 600.000 de euro, diferența din drepturile TV dintre locul lăsat de mine și locul ocupat de acest antrenor, în fine vi se pare normal ca acestui antrenor să i se prelungească contractul? Apoi i se dă cea mai bună echipă cu cel mai bun lot din România, Astra. Șumudică îi aruncă pe Purece și pe Neluț Roșu la Divizia C, iar Hagi câștigă campionatul cu jucătorii ăștia. Cu Roșu, cu Purece, cu Râmniceanu pe care l-am adus de la Dinamo, cu 50 de milioane de lei vechi contract.

“Să ne uităm unde joacă jucătorii lui Ionuț Chirilă. Serediuc la Botoșani, Melinte la Timișoara, Crețu la Gaz Metan, dar nu de acum, ci de anul trecut. Roșu, Purece și Râmniceanu câștigă titlul cu Viitorul. Ce înseamnă asta?! Că jucătorii mei, și dispersați, aveau valoare. Dar dacă rămâneau în blocul funcțional făcut de mine?! Azi, ne băteam la titlu cu Chiajna”
Ionuț Chirilă

Relația neștiută dintre Șumudică și Lucescu

- De ce l-ar fi promovat Lucescu pe Șumudică?
- Pentru că este adevăratul copil al lui Lucescu din fotbal.

- De ce spui asta?
- Șumudică este nașul lui Mugur și al Cristinei, administratorul lui Lucescu și soția sa. Oameni devotați și apropiați ai lui Mircea Lucescu. Șumudică a fost pus cu intervențiile și cu concursul lui Mircea Lucescu. De ce Ionuț Chirilă a trebuit să ajungă la Iași, în timp ce Șumudică a fost pus în locul meu?! Vorba lui Cristi Tănase: “Dacă echipa nu se mobiliza fantastic la meciul cu Botoșani, Chiajna era retrogradată”.

dm 2419razvan lucescu ionut lupescu ionut chirila mircea lucescu mircea sandu kassai
Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Mugur (tricou roșu), Ionuț Chirilă, Ionuț Lupescu și Mircea Sandu, în loja stadionului din Târgu Jiu. Sursă: GSP

- Ce înseamnă “s-a mobilizat fantastic”?
- Nu vreau să spun mai multe. Ca să mă întorc, munceam 10 ore pe zi, am adus un milion de euro și am dus echipa la un pas de Europa League. Ca să înțelegeți, eu am făcut selecție din 30 de jucători, iar Hagi la Viitorul a făcut selecție din 30.000 de jucători. Numele imens al lui Hagi, brandul, Danone, au făcut ca el să aibă o arie de selecție imensă, dar chiar și așa a câștigat titlul cu Roșu, Purece și Râmniceanu. Jucători care au căzut ca valoare după ce am plecat eu. Dacă nu sunt antrenați la un nivel înalt, nu pot rezista.

1,17 puncte
pe meci este media obținută de Ionuț Chirilă în cele 23 de partide petrecute pe banca Chiajnei. În 38 de meciuri ca antrenor la Chiajna, Marius Șumudică a avut o medie inferioară: 1,03

- Spui că doar tu și Hagi ai reușit să-i antrenezi la nivelul ăsta?
- De ce Chiajna a numit șase antrenori după Ionuț Chirilă?! Nu le dau numele… Echipa a ajuns la retrogradare în fiecare an și Ionuț Chirilă nu a fost adus înapoi. De ce am fost dat afară înainte de meciul cu Petrolul?

vama sumudica razvan
Marius Șumudică, Dinu Gheorghe și Răzvan Lucescu, într-o cursă de maraton involuntar. Sursă: GSP

- Poate e o coincidență…Ai vreo dovadă că e Lucescu în spate?
- (Continuă ca și cum nu aude) De ce nu mi s-a mai dat voie să mă dezbrac în biroul meu și m-au pus să mă dezbrac în vestiar cu toată lumea? Toate au fost programate în timp, cu două-trei luni înainte. De ce nu mai e nevoie de Chirilă, un antrenor care produce jucători? O să vă spun ceva important. Dispariția echipelor de tradiție e cauzată de lipsa de cultură fotbalistică a proprietarilor care dau echipele pe mâna unor foști jucători, fără niciun criteriu de competență în spate. Nu poți să te lași miercuri de fotbal și joi să devii un antrenor competitiv. Ei își ascund neputința, punând aceeași placă: “Nu pot să fac performanță, cumpără-mi jucători”. După șase luni de zile vine altul și zice: “Domnule, îți bați joc de mine? Ăștia sunt jucători?!”. Pleacă și ăsta, mai vine unul și apoi proprietarul se retrage pentru că a băgat banii într-un sac fără fund. De ce singurul antrenor care poate produce jucători nu este lăsat să antreneze!?

Stoican, Stelea și Isăilă, “pionii” lui Lucescu

- La ce antrenori fără competență te referi?
- Lui Stoican i s-a dat pe mână Dinamo după ce a antrenat trei luni pe la Nucet. Nici nu avea carnet de antrenor. Lui Stelea, un mare portar și un băiat extraordinar, i s-a dat Astra fără să antreneze în viața lui măcar o grupă de copii de patru ani. La fel și lui Isăilă, prietenul lui Răzvan Lucescu. În spatele acestor numiri este Mircea Lucescu. În privința intervenției pentru numirea lui Stoican, mi-a spus-o chiar Andone care aflase de la Negoiță. Lui Gâlcă i s-a dat Steaua pe mână, lui Dican i s-a dat CFR Cluj, lui Edi Iordănescu i s-a dat Pandurii, cu al treilea cel mai bun lot din România, cu Nistor de la Evian, după ce a antrenat în liga a treia la Câmpina unde nu a reușit să promoveze…

617g9232 razvan lucescu ionut chirila
Ionuț Chirilă și Răzvan Lucescu, pe vremea când decernau împreună premiile Ioan Chirilă. Sursă: GSP

- Nu crezi că lumea va interpreta asta ca pe un semn de frustrare din partea ta?
- Hai să vă dau niște exemple. Ganea, la Târgu Mureș, nu a reușit să bată pe nimeni șapte etape, după ce a făcut o treabă excelentă la Voluntari. Miriuță s-a bătut la titlul cu CFR Cluj, dar acum n-are o victorie cu Chiajna. O echipă trebuie construită. Ce ar fi trebuit, să fie dat Miriuță afară? În niciun caz! Alexa n-a câștigat 75 de zile un meci, la Târgu Mureș a avut trei egaluri și patru înfrângeri. La Chiajna a avut 10 meciuri fără să câștige. Trebuia dat afară? Nu trebuia dat afară! Grozavu trebuia dat afară că a avut 8 meciuri fără victorie la Botoșani? Atunci, Ionuț Chirilă de ce a fost mazilit de la Iași după trei săptămâni?

- Înainte de Iași, revin și te întreb. Ce influență a avut Lucescu în îndepărtarea ta de la Chiajna?
- Lucescu are influență la orice echipă din România. Are o forță incredibilă, e respectat și deține un sistem de relații blindat. Odată mi-a spus: “Tu vezi că eu sunt în relații fantastice cu oamenii cu care nu mai activez în fotbal? Cu Corioni (n.red. - Gino Corioni, fostul patron de la Brescia) fac masa de Anul Nou în fiecare an. Nu mai sunt la Inter, dar Massimo Moratti mă întreabă și pe mine dacă vrea să ia un jucător din estul Europei. Demurel, de la Beșiktaș, mă roagă de doi ani să iau naționala Turciei”. Asta cu naționala s-a adeverit acum…

Avea datoria să nu mă blocheze. Nu să mă ajute. Eu n-aveam nevoie de ajutor. Eu sunt pregătit profesional. Cred că Ionuț Chirilă, după ce a făcut jucători de 40-50 de milioane de euro, a ajuns la maturitatea de a antrena în Liga 1 un club pe care să-l transforme într-un business profitabil și să-l ducă spre autofinanțare.
Ionuț Chirilă

Influența asupra primarului Nichita

- E un antrenor respectat. De ce ai fost mazilit de la Iași?
- Haideți întâi să vă spun cum a venit Florin Prunea cu avionul la 6 dimineața să iau Iașiul. Nu o să mai fac niciodată greșeala asta, să iau o echipă în etapa a șasea, fără să fac eu selecția. Îi spun lui Prunea: “Florin, ori cumperi 7-8 jucători și-ți garantez cu capul rezultatul în două săptămâni sau îmi dai șase luni de zile. De asta, cred că l-ai angajat pe Ionuț Chirilă, nu? Cine spune că filozofia de joc se face în mai puțin de șase luni te minte”. Când eu îți spun lucrurile astea și tu mă scoți din club în trei săptămâni, înseamnă că s-au întâmplat niște lucruri foarte grave.

- Cum ar fi?
- Înainte să mă duc la Iași, știind relațiile formidabile pe care Lucescu le avea cu primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, îl sun pe Lucescu în calitate de copil adoptiv și îi spun că mă duc să iau o echipă într-o situație foarte grea. Mi-a zis: “Nu ai nevoie să te susțin eu la Nichita. Acolo ai un președinte, pe Prunea, care te dorește”. Nu trec 45 de minute, cel mult o oră și mă sună Prunea: “Mi-a zis șefu’ că vii și cu patru jucători”.

- Șeful Nichita sau șeful Lucescu?
- Nichita. Singurul care știa că vreau să mă duc la Iași cu patru jucători era Lucescu.

- Adică vorbise cu primarul?
- Da, vorbise cu Nichita. Până și Florin Prunea mi-a spus: “Nichita ascultă de doi oameni, Lucescu și Lupescu”. Foarte bine, să asculte. Sunt doi oameni competenți și reprezentativi.

nichita lucescu
Mircea Lucescu și fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, doi prieteni buni. Sursă: GSP

- Deci, Lucescu te-a ajutat.
- Da, m-a ajutat să fiu scos în trei săptămâni.

- De ce-ar fi avut interesul ăsta?
- Pentru că invidia este foarte mare. Pentru că el nu va accepta niciodată să fiu lăsat să antrenez. Vă interesează să aflați cum am fost scos eu de la Iași?

- Da.
- (Povestește meciurile jucate de Iași cu el pe bancă și ajunge la cel disputat acasă cu fosta sa echipă, Chiajna) Florin Prunea era la București și aflu cu stupoare că hotelul Capitol, unde echipa mea făcea cantonamente pentru meciurile de acasă, a fost rezervat de adversarii noștri, Chiajna. Am crezut că am halucinații. E în regulă, nu stăm acolo, dați-mi un alt hotel în Iași. Mi s-a spus că nu mi se poate oferi niciun hotel în oraș și să mă duc în cantonament la stadion. Acolo era urină pe jos, erau rahați de câine, am spus că nu-mi bag jucătorii acolo în viața mea. Găsesc hotel la Arcașul, la Târgu Neamț.

- Adică la o sută și ceva de kilometri de Iași?
- Da. La meciul meu de acasă, am mers la 125 de kilometri de oraș. Dacă făceam pană la autocar, rămâneam acolo în timp ce Chiajna stătea la cinci minute de stadion. (Povestește apoi despre ghinionul și ocaziile din meciul cu Chiajna, pierdut cu 2-1). Rezultatul era normal având în vedere ce puternică era Chiajna. Pierdem apoi la Brașov și vine meciul cu Botoșani, unde mi s-a băgat o clauză în contract că dacă pierd această partidă pot fi dat afară fără niciun ban.

- O clauză în mijlocul sezonului?
- Vine președinte executiv, Florin Prunea, cu o săptămână înainte de meci și spune că trebuie să ne despărțim. Că trebuie să plec. I-am zis: “Cum adică să plec? Dacă plec, îmi plătești salariul până la finalul anului. E vorba de bani publici, e primăria aici. Eu nu vreau bani, vreau să joc cu Botoșani. Vă e frică de faptul că bat și nu mai puteți să mă dați afară?”. Prunea spune: “Fă cum vrei”. După două zile vine din nou că trebuie să întrerupem contractul. Și-au asumat responsabilitatea de a-mi plăti câteva zeci de mii de euro pe care eu nu-i voiam, în loc să mă lase să joc cu Botoșani, un meci în urma căruia ne-am fi despărțit dacă l-aș fi pierdut.

prunea chiril
Florin Prunea și Ionuț Chirilă, la Cluj, înainte ca antrenorului să i se propună rezilierea contractului. Sursă: GSP

- Pare ilogic. Cineva voia să te dea afară pe loc.
- Așa e logic. Rezultatul cu Botoșaniul? 2-2. Au marcat copiii mei Onduku și Coșereanu. Nu m-ar mai fi putut da afară. Au preferat să-mi plătească un contract înainte de meci. Eu sunt un om curajos care cere doar respect să fie lăsat să lucreze. Când o să fie lăsat Ionuț Chirilă să lucreze în fotbalul românesc? Să vă mai spun ceva. După plecarea lui Mulțescu de la Dinamo, Mircea Lucescu îmi spune: “Vei fi antrenorul lui Dinamo”. Și după ce pleacă Mulțescu, Stoican a fost numit antrenor.

PAOK, Șahtior, Lubos Michel, Răzvan Lucescu

- E fostul lui jucător de la Șahtior.
- Da, fostul lui jucător care apoi a fost numit la Voluntari , apoi pus de impresarul lui Lucescu, Arcadie Zaporojanu, la Zimbru Chișinău, care a fost numit la Pandurii și care acum, pe aceeași filieră Zaporojanu-Lucescu, a fost numit la Iași. Când am spus că Mircea Lucescu a influențat numirea în România a unor antrenori submediocri, am avut dreptate.

- De ce ar face asta?
- Lucescu e diabolic, e genial. El a influențat numirea unor antrenori la Dinamo și la Astra pentru că el gândește în perspectivă. În cazul în care băiatul lui ar fi încheiat contractul în Qatar unde în perioada aia avea niște rezultate nu tocmai bune, i s-au ținut două echipe de rezervă cu doi antrenori care puteau fi sacrificați în orice secundă. Stoican și Stelea. Numai că a apărut elementul supriză, plecarea lui Contra la Getafe. Atunci s-a preferat un oraș nebun după fotbal cum e Ploiești în locul unui stadion cu cel mult 500-1000 de spectatori la un meci. Răzvan a preluat Petrolul. Chirilă a fost dat afară înainte de meciul cu Petrolul.

- Apropo, Răzvan tocmai a fost numit la PAOK Salonic.
- Cine este președinte acolo?

- Lubos Michel.
- Cine este Lubos Michel?

lubos michel
Email din baza de date Football Leaks. Deși era plecat de 6 luni de la Șahtior, Lubos Michel folosea, inexplicabil, adresa de email oficială a clubului ucrainean în comunicarea oficială ca președinte la PAOK. Sursă: GSP

- Fostul arbitru internațional adus de Mircea Lucescu în conducerea lui Șahtior Donețk.
- (Zâmbește satisfăcut) Din păcate, când am spus că am simțit că sunt dat afară de Securitate, știu foarte bine ce vorbesc. Lucescu îi domina intelectual pe Postelnicu, pe generalul Vlad, pe generalul Diaconescu, oameni care conduceau Securitatea în momentul ăla. El, fiind dinamovist, și-a creat un sistem de relații fantastic care a rămas în picioare și după Revoluție, pentru că totul s-a transpus și după 1989. El a rămas foarte puternic. Este apanajul unui sistem foarte puternic.

- Crezi că a avut grad în Securitate la revoluție?
- Nu știu chestia asta, dar știu că noi, Dinamo, eram echipa departamentului Securității Statului.

- Puteai fi antrenor la Dinamo fără a fi încadrat în structurile Securității?
- Eu n-am fost. Noi eram angajați civili. Cei de la Victoria erau la Miliție. Noi eram angajați la Securitate. (Rectifică) Adică, noi eram echipa Securității. Gândește-te că toate lucrurile astea s-au perpetuat. Oamenii din Securitate există în fotbal. Costică Anghelache a fost până deunăzi în clubul Dinamo. Ăsta a fost cadoul incontestabil pe care Lucescu i l-a dat lui Anghelache pentru ajutorul acordat într-o perioadă în care avea o forță ieșită din comun.

- Ce rol a avut Anghelache în perioada Lucescu la Dinamo?
- Din umbră, el conducea destinele fotbalului dinamovist înainte de Revoluție.

- S-a spus că e rudă cu Negoiță. E adevărat?
- Negoiță, cel despre care presa a scris că a fost împrumutat cu 1,5 milioane de euro de Lucescu. E clar că eu nu voi avea șansa niciodată să antrenez Dinamo.

În a treia parte a interviului, Ionuț Chirilă susține implicarea unor ziariști de la Digi și Gazetă în complotul lui Lucescu împotriva sa. Printre cei nominalizați se află și Ovidiu Ioanițoaia

CITEȘTE CELELALTE DOUĂ PĂRȚI ALE INTERVIULUI

EXCLUSIV Interviu uluitor cu Ionuț Chirilă, partea I: “Lucescu nu a acceptat niciodată ca eu, fiul lui adoptiv, să-i fiu superior lui Răzvan. M-a blocat în fotbal”

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Ioanițoaia și Lucescu au un rol mare în demiterea mea de la Chiajna”. Ultima parte: ziariști de la Digi și Gazetă, considerați complici în “conspirația lui Lucescu”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (46)
zizu
zizu  •  17 August 2017, 21:44
Postat de yoz7777 pe 17 August 2017, 18:52

La dinamo veneau toti de placere, nu pentru ca era echipa securitatii... doar la Steaua erau luati cu japca :)))). Tu poti sa-l crezi pe *** toata viata ta, numai ca asta si gasca lui au controlat fotbalul romanesc si s-au oprit doar cand armata a hotarat ca e suficienta golaneala lor. Iar condamnatul penal aka baciul a plecat dupa un an, nu l-au tinut chiar cu forta. Iar cat a stat la Steaua a ajuns si el in semifinale de Cupa Campionilor, nivel pe care nu l-a atins nici cu Barca, nici cu Tottenham, nici cu Galata...

milne...iar ti ai schimbat nik ul? *** cu aka ti a ramas! nu ai de maturat prin redactie?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adianghelescu
adianghelescu  •  17 August 2017, 21:06

si el si fratele sau doi profitori prin numele marelui ziarist deveniti doi frustrati ramasi in afara luminilor rampei, il credeam mai cu capul pe umeri dar e la fel ca si fratele sau un vanator de senzational, iar voi ziaristii de la gazeta stanei populare nu ratati ocazia sa atacati pe cel mai mare antrenor roman

yoz7777
yoz7777  •  17 August 2017, 18:52

La dinamo veneau toti de placere, nu pentru ca era echipa securitatii... doar la Steaua erau luati cu japca :)))). Tu poti sa-l crezi pe *** toata viata ta, numai ca asta si gasca lui au controlat fotbalul romanesc si s-au oprit doar cand armata a hotarat ca e suficienta golaneala lor. Iar condamnatul penal aka baciul a plecat dupa un an, nu l-au tinut chiar cu forta. Iar cat a stat la Steaua a ajuns si el in semifinale de Cupa Campionilor, nivel pe care nu l-a atins nici cu Barca, nici cu Tottenham, nici cu Galata...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează