FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Mirel Rădoi a spus tot! Dezvăluiri fabuloase despre venirea la Steaua: "Dacă nu mă țineam tare, aș fi căzut de emoție" » Se ruga să nu ajungă la Dinamo!

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 decembrie 2018 21:06

Mirel Rădoi, actualul selecționer al naționalei U21, a povestit în luna august a acestui an, într-un interviu spectaculos acordat Gazetei, momentele dinaintea și de după transferul la Steaua, în anul 2000.

Cum era să ajungă la Dinamo, de ce era să leșine când a intrat în vestiarul roș-albastru și cum a fost "botezul" în Ghencea.

Iată fragmentul respectiv din interviu:

- Mirel, cariera te-a transformat într-o legendă a Stelei, dar e adevărat că, în anul 2000, ai fost la un pas să ajungi la Dinamo în loc de Ghencea?
- Așa este! Lucram cu Sorin Cârțu la Extensiv, apăruse o ofertă să preia Universitatea și a cerut trei jucători: eu, Panc și Mieilă. Doar pe mine m-au refuzat, argumentând că sunt prea tânăr și scund pentru postul de stoper. Cârțu a refuzat și el propunerea, spunându-le că, de fapt, pe mine mă dorea în primul rând. A intrat apoi Steaua pe fir, dar negocierile intraseră în impas. La naționala de tineret, selecționerul Ion Moldovan mă încuraja să semnez cu Dinamo, fiindcă Borcea anunțase deja la Extensiv că e dispus să plătească prețul cerut pentru transfer. Chiar m-au sunat de la club să-mi spună de șansa cu Dinamo.

"M-am rugat ore în șir să n-ajung la Dinamo"

- Și cum ai reacționat?
- Am înlemnit! M-am rugat ore în șir să ajung oriunde, numai la Dinamo nu! N-aveam ceva personal cu ei, dar, fiind oltean, crescusem în spiritul rivalității acerbe dintre Craiova și Dinamo. Nici n-am știut cum să reacționez pe moment și mi-e greu să-mi închipui cum ar fi arătat cariera mea dacă Extensivul mă trimitea atunci în Ștefan cel Mare.

- A fost să fie Steaua până la urmă. Ce emoții ai trăit când ai intrat prima dată în vestiarul din Ghencea?
- Dacă nu mă țineam tare de mânerul ușii, aș fi căzut de emoție! Erau în acea cabină Belodedici, Dănciulescu, Vlădoiu, Lincar, Miu, Baciu, jucători de națională pe care-i văzusem doar la televizor. Nu-mi venea să cred. La antrenamente nici nu-mi venea să bag piciorul tare, să nu-i lovesc! Dar Pițurcă a sesizat detaliul ăsta și m-a chemat la el: "Dacă vei continua așa, nu vei câștiga respectul colegilor! Respectă-i după antrenament, pe teren sunteți toți la același nivel!". Așa că am început să bag materiale! Oricum, Miu mă primise în stil propriu!

Vezi și: Interviu spectaculos cu Mirel Rădoi: "Mă gândesc deseori cum ar fi arătat un cuplu Chivu - Rădoi la Inter" » De ce nu regretă transferul în țările arabe, cum l-au impresionat Chivu și Guardiola și ce a discutat cu Mourinho

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (9)
lobbyone
lobbyone  •  28 Decembrie 2018, 21:47

Acelasi articol penibil de 3 ani de zile :))))) in fiecare an apare titlul asta penibil.Cat despre tine Mirel,daca chiar te-ar fi vrut Dinamo ai fi venit si pe jos :))))

andyandrei2015
andyandrei2015  •  28 Decembrie 2018, 23:00
Postat de lobbyone pe 28 Decembrie 2018, 21:47

Acelasi articol penibil de 3 ani de zile :))))) in fiecare an apare titlul asta penibil.Cat despre tine Mirel,daca chiar te-ar fi vrut Dinamo ai fi venit si pe jos :))))

asta doar in visele tale,prostea

gannicus2014
gannicus2014  •  28 Decembrie 2018, 22:55

Mirele, asta inseamna norocul in viata, altfel erai astazi un alt Florentin Petre care presteaza pe nimic prin liga a II-a sau vreun Kikirita, saltimbanc la televizor

Vezi toate comentariile (9)
Comentează