FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Negoiță îl pune la colț pe antrenor înainte de Derby de România: ”Miriuță să stea pe palierul lui!” + dă detalii despre discuțiile pentru vânzarea clubului

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2018 09:00

Ionuț Negoiță îl urechează pe antrenorul lui Dinamo înainte de Derby de România și spune că are discuții incipiente pentru vânzarea clubului.

Finanțatorul lui Dinamo, Ionuț Negoiță, a acceptat invitația Gazetei de a vorbi înainte de meciul cu FCSB de duminică despre vânzările masive de jucători din această iarnă, obiectivele imediate, vânzarea clubului, demiterea lui Vasile Miriuță, dar și relația cu suporterii din "Ștefan cel Mare".

-Domnule Negoiță, urmează Derby de România. Cum vă pregătiți pentru acest joc?
-Cu optimism și, bineînțeles, cu emoție. Pe lângă rivalitatea istorică dintre echipe, este o partidă foarte importantă în vederea îndeplinirii obiectivului nostru din acest moment.
-Echipa s-a chinuit mult în sezonul în curs. Care este obiectivul imediat pe care îl impuneți?
-Pe termen scurt, este, evident, accederea în play-off. Odată intrați acolo, totul se schimbă. În play-off se poate întâmpla orice. Sper, minim, într-o reeditare a performanței de anul trecut.
-Mai exact?
-Un trofeu, dar și o clasare pe podium. Părerea mea și a multor oameni din fotbal este că valoarea lotului lui Dinamo ne îndreptățește să ne setăm acest obiectiv.

"Staff-ul a fost de acord cu vânzarea"

-Ce valoare are lotul? În această iarnă ați vândut mai mulți jucători de bază, ultimul fiind chiar al doilea căpitan, Ionuț Nedelcearu.
-Cred că nu așa se pune problema. Dinamo vinde jucători atunci când există o ofertă concretă pentru ei și când despărțirea de aceștia este oportună. În acest caz, punctual, discuțiile legate de vânzarea lui Nedelcearu au fost foarte rapide și, vă mărturisesc, pentru că a fost vorba de "Nede", a contat foarte mult dorința jucătorului.
-Puteți detalia?
-Ionuț Nedelcearu este un produs sută la sută marca Dinamo. A deschis ochii, fotbalistic vorbind, la Dinamo și, în ultimii 15 ani, a îmbrăcat tricoul alb-roșu la toate nivelurile. Nu a fost doar o rațiune financiară. Din contră, am mai avut oferte pentru el în trecut și, din varii motive, le-am refuzat. De data aceasta însă, "Nede" chiar și-a dorit foarte mult să plece, să profite de această șansă. Și-a dorit o nouă provocare. Nu știu dacă ar trebui să vă spun acest lucru, dar, pentru dorința sa, noi am acceptat o sumă cu care inițial nu eram de acord.

-Staff-ul tehnic a fost consultat înainte de vânzare?
-Bineînțeles! Toată lumea a știut și a fost de acord cu această mutare.

"Nu-mi plac aventurile"

-Toată lumea mai puțin suporterii lui Dinamo.
-Repet, Ionuț Nedelcearu a dat foarte mult pentru Dinamo în cei 15 ani petrecuți aici, este un dinamovist adevărat și cred că fanii vor trece peste supărarea de moment și se vor bucura, în cele din urmă, pentru el.
-Ultrașii vă acuză că vindeți tot ce se poate.
-În relația cu fanii, eu am fost tot timpul corect. Le-am spus mereu că fac atât cât pot și că obiectivul meu principal este acela de a construi un club viabil, stabil financiar. Aceasta este fundația oricărui viitor. Eu sunt un om de afaceri realist, căruia nu-i plac aventurile financiare. Întotdeauna acestea sfârșesc prost, ce s-a întâmplat cu Dinamo în istoria recentă este elocvent în acest sens. Un club trebuie să se finanțeze singur, iar una din căile de finanțare este vânzarea de jucători. Așa se întamplă peste tot în lume. Și dacă privim lucrurile doar "la rece", excluzând partea umană, vânzarea lui Ionuț Nedelcearu a fost o decizie bună.

"N-am mințit niciodată fanii"

-Nedelcearu era singurul punct fix din defensivă. Pot niște jucători ca Marici sau Katsikas să-l înlocuiască pe stoperul de 21 de ani?
-Evident. Cred că avem, în acest moment, un lot echilibrat, în care toți jucătorii se bat, zi de zi, pentru un post de titular. De altfel, înainte de a lua o decizie finală în ceea ce privește vânzarea lui "Nede", am avut o discuție cu Vasile Miriuță și am convenit amândoi că avem soluții. Antrenorul este responsabil pentru îndeplinirea obiectivelor sportive și răspunde de strategia pe termen scurt a clubului. Eu trebuie să mă gândesc la cea pe termen lung. Am decis împreună că mutarea este una potrivită, dacă o privim din ambele perspective. În plus, avem foarte mulți tineri ce trebuie să primească șanse, așa cum a fost chiar cazul lui "Nede" în urmă cu cinci ani.
-Revin la suporterii lui Dinamo, credeți că mai au răbdare să vadă tineri care trebuie să crească?
-Îi înțeleg și pe fani, dar sunt conștient că este o înfruntare a sentimentelor versus rațiune. Eu nu i-am mințit și nu le-am promis niciodată luna de pe cer. Ceea ce am putut să fac am făcut! Mai mult, am spus că sunt dispus să predau clubul cuiva care să vină și să facă mai mult decât fac eu în acest moment!
-Deci, în continuare doriți să vindeți clubul?
-Nu s-a schimbat nimic. Există niște discuții care, spun eu, avansează într-o direcție bună.

100-105 milioane de €era averea lui Ionuţ Negoiță în 2017, conform Top 300 Capital

"Nu vând oricui"

-Discuții cu cine? Este și Cristi Borcea o variantă?
-Există discuții. Suntem într-o etapă preliminară încă, dar am simțit seriozitate și sunt optimist că vom ajunge la o finalitate. Este vorba despre parteneri din exteriorul României, nu e niciun investitor "miraculos" din țară, atât pot să vă spun. Oricum, nu aș vinde niciodată cuiva despre care nu am convingerea că este foarte serios și că poate face mai mult decât mine. Nu vă pot oferi, deocamdată, mai multe amănunte.

-Păreți optimist.
-Având în vedere faptul că Dinamo este foarte aproape să devină un club ce se autofinanțează, viabil economic, îi prevăd un viitor luminos. Nu e "optimism", e o predicție bazată pe cifre. Dinamo este pe drumul cel bun și are, în sfârșit, o fundație solidă, indiferent ce nume va purta acționariatul. Aici, ca o notă personală, eu trebuie să le mulțumesc fanilor pentru că, în acești ani, ei au iubit necondiționat Dinamo. Au împins prin pasiunea lor această echipă mai departe în momentele grele și cu ajutorul lor am reușit, de cele mai multe ori, imposibilul. Nu trebuie uitat că, anul trecut, ne-au împins de la spate în play-off până în momentul în care, după mulți ani, Dinamo a jucat, în ultima etapă, cu titlul pe masă. Pasiunea și dragostea fanilor m-au convins în multe momente grele că trebuie să rămân alături de Dinamo și să fac tot ce pot până vor găsi pe cineva cu, poate, mai multă pricepere și putere financiară să ducă lucrurile la următorul nivel.  

11.000 de europe lună câștigă Nemec, cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Dinamo

Miriuță și Gigi Becali

-Ați vândut în această iarnă jucători de peste 2 milioane de euro. Îi plătiți datoria lui Nicolae Badea?
-Datoria către Nicolae Badea este una personală, sumele din transferuri sunt ale lui Dinamo, au intrat și vor intra și pe viitor în conturile clubului, pentru că o bună parte din bani trebuie să intre în următoarele luni. Nu se amestecă aceste lucruri. Banii sunt pentru funcționarea clubului.
-Dacă funcționarea clubului este facilitată de banii luați de pe jucători, investiția dumneavoastră care este?
-Poate nu știați, dar bugetul de funcționare a clubului Dinamo, anul trecut, a fost de șapte milioane de euro. Drepturile TV sunt undeva la două milioane, diferența cine credeți că o pune? Sunt date publice, le găsiți la ANAF. Anul acesta, bugetul este mai mare.
-Antrenorul Miriuță a purtat de curând un dialog la TV cu patronul FCSB, Gigi Becali, în care angajatul dumneavoastră a recunoscut supremația rivalei. Cum comentați?
-În general, nu comentez discuțiile altora. Totuși, eu sunt adeptul comunicării pe paliere.
-Cum adică pe paliere?
-Adică antrenorul să dialogheze cu omologul lui, patronul la fel și așa mai departe.
-Totuși, antrenorul lui Dinamo a recunoscut că echipa sa, și a dumneavoastră, nu are șanse la titlu.
-Din acest punct de vedere, eu spun că dacă Dinamo intră în play-off, se poate întâmpla orice.
-Există vreo șansă ca Vasile Miriuță să fie demis dacă pierde Derby-ul cu FCSB de duminică?
- Exclus!

"Nedelcearu a ajuns căpitanul lui Dinamo pe merit și a dorit foarte mult să facă pasul mai departe deoarece, aici, atinsese maximum.

Avem cea mai bună Academie din România, anul trecut am câștigat cu acești copii patru trofee din șapte posibile. Acestor tineri care vin din spate trebuie să le oferim și lor șansa să meargă la prima echipă.

Eu sunt împăcat cu mine. Am făcut absolut tot ce am putut pentru a ajuta clubul Dinamo" Ionuț Negoiță

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (46)
734310316711454
Ovidiu Pelin  •  17 Februarie 2018, 20:44

Recunoastem, cel putin eu, dl Negoita a facut, asa cum dansul spune, tot ce i-a stat in putinta. Insa pentru Dinamo, trebuie putin mai mult

steaua1986forever
steaua1986forever  •  17 Februarie 2018, 20:36
Postat de Ioan Trisi pe 17 Februarie 2018, 19:54

Macar Dinmo a ramas Dinamo,cu jucatori mai buni sau ai slabi,cu probleme financiare,cu atacuri murdare din partea rivalilor ,cu necazuri si bucurii ,dar a ramas Dinamo! Nu FCSB, nu Academia Rapid ,nu CSU Craiova.Ca sa amintesc dintre rivale,fara sa fiu rautacios!

Si echipa din liga a IV-a care se bate cu Steaua cum se numeste? Sa fie cumva o clona aia si FCD1948 SRL cu sediul in Delta Vacaresti "originalul" ? Uite, despre asta e vorba: http://www.frf-ajf.ro/bucuresti/competitii-fotbal/liga-4-2017-2018-6139.html

1260234347346768
Ioan Trisi  •  17 Februarie 2018, 19:54

Macar Dinmo a ramas Dinamo,cu jucatori mai buni sau ai slabi,cu probleme financiare,cu atacuri murdare din partea rivalilor ,cu necazuri si bucurii ,dar a ramas Dinamo! Nu FCSB, nu Academia Rapid ,nu CSU Craiova.Ca sa amintesc dintre rivale,fara sa fiu rautacios!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează