FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV O legendă dinamovistă dă în conducerea lui Dinamo: "Mutu a creat o stare de iritare! Negoiță a vândut jucători ca să-i dea bani lui Badea! Se aduc jucători fără realizări"

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2017 12:45

Claudiu Vaișcovici, fosta glorie a lui Dinamo, a vorbit în exclusivitate pentru GSP.RO despre situația de la echipa alb-roșie.

Acesta a criticat strategia "câinilor", modul în care Mutu s-a comportat de la numirea ca manager la Dinamo și pe jucătorii de la echipă.

- Cum vedeți actuala situația de la Dinamo?

- Echipa e mai aproape de play-out decât de play-off.  Nu este o coerență în ceea ce se vrea. Și nici lotul nu este atât de valoros pe cât de crede. Valoarea jucătorului este dată de rezultate și de joc. Dacă nu ai rezultate, înseamnă că ceva scârție.  Acum se spune că au fost aduși jucători noi, că le trebuie o perioadă de acomodare, că le trebuie nu știu ce...

Să nu se termine campionatul până se acomodează ei. Eu am mai spus că Dinamo va termina tot pe locurile 5-6. Acum să dea Dumnezeu să termine pe 5 sau 6.

- Ce ar însemna ratarea play-off-ului?

- E al doilea an cu play-out și play-off și ar însemna un regres față de sezonul trecut. Andone s-a hazardat la început, când a zis că pleacă dacă nu termină pe locul 1 sau 2. Dacă nu facea această declarație poate nici fanii nu erau iritați. Trebuie să fie mai cumpătat și calculat. Poate a zis că a primit o promisiune din partea conducerii, că i se aduc jucătorii pe care îi vrea. Și poate că nu i s-a adus niciunul.

- Adi Mutu dă vina pe Andone, iar Andone dă vina pe jucători. Cum vedeți relația dintre cei doi?

- Problema e că Mutu a fost adus să ajute echipa, să facă ceva. El după primele 4-5 zile, după primul meci, a început să bage zânzanie. Nu așa ajuți tu echipa. Când vii trebuie să dai încredere și calm. El a început cu zânzania. A zis că Andone trebuie dat afară, a început să sune antrenori. El a creat o stare de iritare între antenor și conducerere.

Totuși, nu știu câtă vină are Mutu cu acești jucători pe care i-a adus. Acum, Mutu trebuia din decembrie să aibă o sumă de bani la dispoziție și să îi aducă lui Andone jucători de la începutul pregătirii, ca să aibă timp să îi integreze în echipă. Cred că aici nu a mai fost vina lui Mutu.

Nu trebuie să ai o strategie? Andone, dacă rămâne la anul, va avea altă probleme, care vin tot de sus.

- Credeți că Negoiță are vreo vină?

- S-au început 7 proiecte și niciunul nu s-a terminat. Începi un proiect cu un antrenor și stai 3-4 ani cu el. Când nu e stabilitate pe bancă și la idei, nu poți face treabă.

Ai început «New Dinamo» cu surle și trâmbițe și l-ai abandonat. După aceea a venit Rednic, care începuse o treabă. Dacă tot ai început cu el, continuă cu el. Echipa mișca cu el. Renunțai la 2-3 jucători, aduceai 2-3 și puteai să te bați la titlu. S-a renunțat la 6-7 titulari. O echipă nu se poate face peste noapte. Ai nevoie de 2-3 ani de construcție și după aceea domini campionatul.

Acum în vară îl ușchește pe Andone, că nu sunt rezultate, și aduce un alt antrenor, cu altă idee și alți jucători. Iar începe un fel de construcție.

Încă de acum, când vede dacă joacă în play-off sau play-out, Dinamo trebuie sâ se gândească ce va face la vară, ce jucători trebuie. Asta dacă rămâne Andone. Dacă nu, vine alt antrenor și iar e bulibășeală. Și iar trece un an și o să ajungem la 20 de ani fără trofeu.

- Dinamo a vândut mulți jucători de bază în această iarnă.

- Negoiță avea niște datorii la Badea. De aia s-au vândut jucătorii. De unde să plătească banii? Dacă oferta pentru Rotariu venea înainte ofertei lui Lazăr, pleca doar Rotariu și gata.

- Se vorbește de demiterea lui Andone? Ar fi idee bună?

- Poată să vine oricine, și cel mai în vogă antrenor la ora actuală, Pochettino. Dacă nu se aduc jucători de calitate, degeaba. A venit băiatul lui Rivaldo și ce? Cine și ce îl recomandă? Unde a jucat și ce făcut? Ce e asta? Sunt aduși jucători fără realizări pe plan fotbalistic în ultimii 5 ani. Trebuie jucători de valoare. Asta e.

- Poate Dinamo să câștige vreun trofeu?

- Singura șansă pentru Dinamo este Cupa Ligii. La ce joacă Steaua acum, cu rezultatul din tur, e un avantaj destul de mare. Dar au mai fost meciuri în care dacă ai luat un gol, începe zânzania și îl iei și pe al doilea. Așa poate să vină și al treilea. Dar eu cred că Dinamo va marca și își va face viața ușoară.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cobra_z
cobra_z  •  14 Februarie 2017, 13:58

perfect de acord

Vezi toate comentariile (1)
Comentează