FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB 1-0

EXCLUSIV O nouă trădare? Un alt mare dinamovist și-ar dori să lucreze cu Becali: "M-aș duce la Steaua"

Flavius Stoican și-a oferit un boost important în carieră după acest sezon la Poli Iași, când a învins Steaua de două ori și-a remizat pe Național Arena cu roș-albaștrii // Foto: Raed Krishan
Flavius Stoican și-a oferit un boost important în carieră după acest sezon la Poli Iași, când a învins Steaua de două ori și-a remizat pe Național Arena cu roș-albaștrii // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 10 mai 2018 11:15

Antrenorul săptămânii, Flavius Stoican (41 de ani), a explicat succesul lui Poli Iași, 1-0 cu FCSB, care a ajuns principalul arbitru al luptei la titlu și recunoaște că n-ar refuza o ofertă de la echipa finanțată de Becali.

Flavius Stoican a devenit coșmarul Stelei. Antrenorul de 41 de ani n-avea niciun succes contra rivalilor, dar la Iași a băgat spaima în ei. Victorie în toamnă cu steliștii, în sezonul regulat, victorie luni seară, ce poate fi decisivă în lupta la titlu, ambele cu 1-0.

Stoicanetti a făcut minuni în Copou și-a dezvăluit Gazetei Sporturilor, în fața maiestuosului Palat al Culturii din Iași, cu ce rămâne după laude și de ce-ar avea nevoie ca să forțeze Europa în viitorul sezon.

- Domnule Stoican, cu ce rămâne Poli Iași după primul play-off din istoria clubului?
- Iașiul e campioana morală a primăverii. Joacă fotbal de plăcere, a oferit sarea și piperul play-off-ului, remizând cu CFR Cluj și învingând Steaua. Și toate plecând în vară de la nivelul la care ni se spunea că vom fi primii retrogradați. Când am intrat în play-off, am intrat storși ca o lămâie, cu Steaua am mai stors coaja, ne-a mai rămas de băut sucul.

- Urmează meci la Viitorul, contra lui Gică Hagi, pe care nu l-ați învins niciodată.
- Iar noi suntem ca după război. În afara celor accidentați mai demult, Sin s-a alăturat infirmeriei, Qaka, Mihalache și Jo Santos sunt suspendați, iar pe Platini l-am suspendat eu, fiindcă a apelat la gesturi teatrale la schimbare și îi ofer posibilitatea să-și susțină coechipierii din tribune. Dar nu mă plâng, mergem să încercăm ceva deosebit și-n casa "Regelui".

"Mă enerva egalul"

- V-ați trezit după euforia succesului cu Steaua?
- Mi-a părut bine pentru mine, pentru echipă, pentru Iași. Nu m-am gândit să supăr adversarul. Nu e treaba mea să mă gândesc că poate Steaua a pierdut campionatul cu noi. Nu ne-a ambiționat nimeni din exterior.

- Cum a putut o echipă fără absolut niciun obiectiv și cu cele mai mici salarii din play-off, poate chiar din Liga 1, să o încurce pe cea mai bogată și care era favorită la titlu?
- Cu oameni de caracter. Băieții au demonstrat iar că și fără obiectiv se pot bate de la egal cu viitorii campioni. Iar ei mai întâi joacă și apoi se gândesc la bani. Steaua a jucat mai slab fiindcă a dat de adversari ce n-au lăsat spații. Nu e întâmplător că Steaua a avut o singură mare ocazie, în minutul 8.

- Mai sperați în ceva după eliminarea lui Qaka în minutul 75?
- Mă enerva și dacă terminam egal, nu m-aș fi bucurat cu remiza, de aceea am jucat cu doi atacanți pe final, știind că pot învinge.

"Dacă m-ar vrea Steaua? Aș accepta!"

- Ați avut vreo suspiciune asupra lui Qaka, după toate discuțiile de dinainte, legate de posibilul transfer la Steaua?
- El știa că trebuie să joace fotbal de plăcere. Al doilea galben nu i-l imput, s-a pierdut o minge la mijlocul terenului. Kamer a jucat pentru echipă în primul rând. Cum să-l bănuiesc? Credeți că la mine la echipă e sat fără câini, fără stăpân? Imediat cum un fotbalist are vreo ofertă, vreo discuție, vine să se consulte cu mine, punem lucrurile pe tapet.

- Dacă aţi primi vreodată ofertă de la Steaua, aţi accepta să antrenaţi acolo?
- Niciodată să nu spui niciodată. Dacă se va ivi posibilitatea, m-aş duce şi la Steaua, şi la Dinamo, şi la Craiova, oriunde. Dar când joc contra lor, vreau să pun biciul pe ele! (râde) Sau tunurile, ca la război.

- Ce faceți din vară?
- Se pot face multe lucruri frumoase la Iași. Vreau să continuu, să urc. Dacă am realizat atâtea contratimp, pornind de la zero am planuri mărețe. Dar ne trebuie liniște financiară. Asta e cam grea. 

"Budescu este un fotbalist foarte bun, dar n-a mişcat în front la Iaşi, fiindcă a fost blocat de un om la fel de bun, subapreciat de unii. El se numeşte Ionuţ Cioinac" Flavius Stoican

"Când e de distracție, suntem o echipă, în rest, la antrenament sau la sala de forță, nu se aude nici musca, se muncește și atât" Flavius Stoican

MOTIVARE

Șprițul ce dă puteri

Într-un moment delicat al sezonului, după un eşec în deplasare cu Sepsi (1-2), pe drumul de întoarcere la Iași, un prieten al lui Marius Onofraș a invitat echipa la un restaurant aflat în drum.

Stoican a dat "verde" pentru vizită, după care le-a ordonat jucătorilor: "Beți, mâncați, aveți liber la orice, dar aici, în incintă, nu părăsește nimeni localul! Uitați de eșec, cântați, dansați, în echipă. Dar de mâine, cine e om noaptea să fie și ziua!". După petrecerea ce-a prins zorii, ieșenii au bifat 4 victorii la rând și-au intrat în play-off! 

SUPERSTIŢIE

Soţie blocată în lift

Chiar când să vină luni seară la stadion, soţia antrenorului, Măriuca, a rămas blocată în lift în complexul rezidenţial de peste drum de arenă.

La un moment dat, l-a sunat pe Flavius să-i spună de păţanie, mai ales că trecuseră multe minute şi nu ajunsese nimeni de la depanare. "Stai liniştită, e semn bun, se duce ghinionul! Dacă ajungi la meci, sigur vom învinge", i-a transmis Stoican consoartei. Lucru care avea să se adeverească. 

GSP a scris ieri că Gigi Becali are mai multe variante pentru postul de antrenor printre care Mircea Rednic, Marius Șumudică, Edward Iordănescu, Laurențiu Reghecampf și Devis Mangia.

 clipboard02

clipboard01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  10 Mai 2018, 22:31

DECI..TANTALAU MAI MARE CA..SCOICAN..N AM VAZUT LA DINAMO..MAI AGRAMAT CA HAGI..SI MAI MIC CA JUCATOR..DAR.. CU NISTE BUZE MARI PT ORICINE DA UN LEU IN PLUS..HAI CU SICK..BAI SCOICANE..DUTIIIIIII..UNDI VREI TU...:))))))))

1260234347346768
Ioan Trisi  •  10 Mai 2018, 22:18

Du-te Stoican la FCSB ca pentru cativa arginti in plus sa fii sub opinca ciobanului.Sa vedem cat rezisti!

tezeu99
tezeu99  •  10 Mai 2018, 19:43
Postat de Decebal Testeapa pe 10 Mai 2018, 18:31

Nu e tradator , doar ca printre fostii fcsb-isti nu e niciunul in stare sa antreneze . Nu poti pune *** sa faca o treaba inteligenta

Pai Ficisibi-ul nu are istorie, fiind un club tanar.. Nu are de unde sa aiba foste glorii.. GSPeste!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează