FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CONCORDIA, AZI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV Reghecampf e sub presiune de la primul meci. Ce mesaj are pentru echipă şi pentru fani

Special pentru cititorii GSP, Reghecampf a acceptat să fie fotografiat în “Templu”, stadionul pe care speră să obțină ca antrenor măcar la fel de multe performanțe cîte a obținut ca jucător Foto: Alex Nicodim
Special pentru cititorii GSP, Reghecampf a acceptat să fie fotografiat în “Templu”, stadionul pe care speră să obțină ca antrenor măcar la fel de multe performanțe cîte a obținut ca jucător Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 23 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 iulie 2012 02:05

Reghecampf a acceptat o discuţie lejeră, la 41,5 grade Celsius, despre viitorul său apropiat şi îndepărtat pe banca Stelei


41,5 grade Celsius! Atît arată termometrul maşinii care stă în parcarea stadionului Ghencea. E puţin trecut de 15:30. În ciuda caniculei, Laurenţiu Reghecampf vine îmbrăcat elegant. Pantaloni de stofă şi cămaşă, contrastează puternic cu atitudinea militarilor paznici ai arenei ce nu mai pot rezista temperaturilor şi fac baie cu apă de la furtun.

La nici 37 de ani, Reghecampf e în cantonament şi se pregăteşte de debutul său ca antrenor al Stelei. Se va produce diseară, ce ironie a sorţii!, în compania fostei sale echipe, Concordia Chiajna.

Acceptă imediat o poză în mijlocul tribunei din Ghencea. "Eu nu refuz şi nu voi refuza niciodată presa". În timp ce merge spre scaunele roş-albastre, dar puternic decolorate de soare, ale arenei, are vreme să răspundă şi dacă de cînd a venit la Steaua mai are timp şi de familie şi, în special, de fiul său cel mai mic, Laurenţiu junior, acum în vîrstă de 4 ani. "Ce face Bebeto? Ce să facă, creşte şi face prostioare. Nu prea înţelege el de ce nu mai poate sta cu tatăl lui pe teren, la antrenament, toată ziua, însă va înţelege cînd se face mai mare".

În Ghencea e atîta linişte încît pare o bază militară dezafectată de ani buni. Rocha ajunge primul pentru antrenamentul ce stă să înceapă. Vine cu un taxi. "Nu opri aici, sus la teren!", îi spune Reghe, care pare că decide şi controlează absolut tot la echipă. Fiecare jucător care soseste îl caută din priviri pe tehnician pentru a primi aprobare şi înştiinţare ce trebuie să facă.

Laurenţiu îşi suflecă mînecile cămăşii, face pozele din mijlocul tribunei I, fix în locul în care din design-ul scaunelor se conturează forma Cupei Campionilor Europeni, trofeul cel mai valoros dintr-un palmares ce apasă greu pentru orice antrenor care vine în Ghencea. Inclusiv pentru Reghe, care în mai '86 avea doar 10 ani, dar care acum a venit s-o scoată pe Steaua la liman şi să-i aducă primul titlu după 6 ani consecutivi de eşec.

- Laurenţiu, ce s-a schimbat în viaţa ta după sosirea la Steaua?
- Sincer să fiu, cred că nimic. Sau prefer să cred că nimic! Sînt un om normal, merg acasă, stau alături de copiii mei, de soţia mea. Totul decurge normal. Evident, acum sînt antrenorul Stelei, nu al unei echipe de provincie.

"Ca jucător, aveam grijă doar de mine. Ca antrenor, am grijă de 30 de oameni"
- Care-i diferenţa dintre a fi jucător la Steaua şi a fi antrenor la Steaua?
- Foarte mare. Cînd eram jucător mă gîndeam doar la pregătirea mea. Trebuia să fac antrenamentele cele mai bune pentru a fi remarcat, să fac sacrificii pentru a ajunge un fotbalist bun. Acum, ca antrenor, trebuie să am grijă nu doar de pregătirea mea, ci şi de a celor 30 de jucători pe care-i antrenez. E mult mai greu, iar responsabilitatea e mult mai mare, întrucît toată lumea stă cu ochii pe noi.

- Cum ar arăta pentru tine un an perfect?
- Toată lumea pleacă la drum cu un singur obiectiv, pe care-l ştiţi foarte bine. Vrem să cîştigăm campionatul, Cupa României, pentru că e un trofeu foarte important pentru noi, şi, evident, să avem un drum cît mai lung în cupele europene. Eu zic că se poate să facem performanţele pe care şi le doreşte toată lumea.

"Atuurile noastre: valoare, unitate, motivaţie"
- Pe cine vezi principala contracandidată la titlu?
- FC Vaslui, CFR Cluj, Dinamo sînt echipe foarte bune. Chiar şi Petrolul, deoarece au o trupă nouă, cu jucători valoroşi. Avem mult de muncă şi cred că principalul nostru adversar sîntem chiar noi. Trebuie să ne pregătim pentru fiecare joc şi aşa vom reuşi.

- Care crezi că sînt primele trei atuuri pe care le are echipa în noul sezon?
- În primul rînd, Steaua are jucători de calitate, profesionişti şi foarte buni. În al doilea rînd, chiar dacă apar tot felul de probleme în viaţa extrasportivă a unora, din punctul meu de vedere avem una dintre cele mai unite formaţii din Liga 1. Iar în al treilea rînd, faptul că nu s-a mai luat titlul de campioană de foarte multă vreme, cred că acest lucru ne poate motiva suplimentar.

"Să nu pierdem puncte cu echipele mici!l"
- Apropo de acest lucru, care e explicaţia ta pentru care Steaua n-a mai luat titlul din 2006?
- Faptul că a pierdut meciuri cu formaţiile considerate mici. Asta a contat enorm în clasamentul final şi cred că dacă ne uităm pe campionatul trecut ne dăm seama unde a pierdut Steaua. Înfrîngeri cu Astra, Pandurii, Ceahlăul sau Gaz Metan, plus remize cu echipe gen Sportul...

- Ai vreun antrenor ca model?
- Nu.

- Care este mesajul tău pentru suporteri?
- Să fie alături de noi şi să ne ajute să cîştigăm campionatul! E foarte important să fim o familie şi împreună să reuşim să facem performanţă. Îmi doresc să fie 25.000 la meciul cu Chiajna şi să-mi demonstreze că sînt alături de echipă.

- Dar pentru jucători?
- Seriozitatea şi disciplina vă vor face campioni!

"Trebuie să avem încredere în cei pe care îi avem acum, dar şi să-i învăţăm să aibă încredere în forţele lor şi în ceea ce vor să facă. E vital acest lucru"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

36 de meciuri are Reghecampf ca antrenor în Liga 1, iar linia de clasament arată astfel: 15 victorii, 6 egaluri, 15 înfrîngeri, 50-49 golaveraj şi 47,22 la sută din puncte cîştigate

4 trofee a cîştigat Reghe ca jucător al Stelei: două titluri de campion, o Cupă a României şi o Supercupă a României

"Nici jumătate de pas greşit"
Gigi Becali s-a speriat de ultimele transferuri pe care le-a realizat FC Vaslui şi a anunţat ce obiectiv a impus echipei sale în startul campionatului: "Să-l iei pe Coman, apoi să-l iei şi pe Marius Niculae, după ce ai transferat alţi 15 jucători, asta înseamnă că eşti tare. La cît de puternic e Porumboiu şi, implicit, Vasluiul, noi n-avem voie să facem nici măcar jumătate de pas greşit!".

Diferend între granzi
După tragerea la sorţi de vineri, din Elveţia, Steaua şi Rapid aveau programată prima manşă din turul 3 preliminar din Europa League pe teren propriu, însă una dintre el a trebuit să accepte să joace primul joc în deplasare. "A fost şi un diferend între noi şi Steaua, în cele din urmă a trebuit ca noi să schimbăm şi să avem returul acasă", a spus Constantin Zotta. Steaua - Spartak Trnava va avea loc pe Arena Naţională pe 2 august şi tot pe Arena Naţională se va disputa şi returul Rapid - Heerenveen, pe 9 august.

Avertisment pentru Reghe
Gigi Becali a comentat faptul că toată lumea îl laudă pe Reghecampf pentru modul în care s-a impus în faţa jucătorilor, dar şi pentru parcursul pe care l-a avut cu Chiajna pînă să ajungă la Steaua: "O să-l vedem şi pe Reghe peste două luni de ce este în stare! Aşa îl lăuda lumea şi pe Niculescu, după ce nu pierduse şapte etape".

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (52)
johnitza
johnitza  •  23 Iulie 2012, 13:59
Postat de redsef2005 pe 23 Iulie 2012, 12:31

E greu să arăţi că eşti analfabet în mai puţin de zece cuvinte, şi alea scurte, dar... felicitări, tu ai reuşit! Se vede că ŢII cu Steaua, ŢI se potriveşte perfect gradul de incultură!!!

Foarte elegant ai punctat treaba cu "ti" si "tii", dar nu e frumos sa-i bagi pe toti in aceeasi oala. Fiecare echipa are parte de fani certati cu limba romana si daca vrei sa ti-o ridic la fileu, Steaua are cei mai multi fani inculti pentru ca are cei mai multi fani in tara; este normal ca nr sa fie mai mare, chiar daca procentul e acelasi cu al altor echipe (fara sa dam nume).

tigruzzu
tigruzzu  •  23 Iulie 2012, 13:36
Postat de redsef2005 pe 23 Iulie 2012, 12:31

E greu să arăţi că eşti analfabet în mai puţin de zece cuvinte, şi alea scurte, dar... felicitări, tu ai reuşit! Se vede că ŢII cu Steaua, ŢI se potriveşte perfect gradul de incultură!!!

Ei... asta nu e deloc o noutate. Treaba asta am înțeles-o încă acum vreo 15 ani. N-ai cu cine, mă, n-ai cu cine... Niște...

tigruzzu
tigruzzu  •  23 Iulie 2012, 13:33
Postat de mihnea80 pe 23 Iulie 2012, 06:47

4-0 pentru Chiajna, pentru ca maimuta de Prodan sa-i spuna lui Reghe: "dupa 20 de ani in fotbal nu ti-a ramas nimic in cap,", iar apoi sa afirme cu aroganta caracteristica ca ea nu a jignit pe nimeni.

Dacă e bal, bal să fie! 5teaua-Chiajna 1:5 Așa de bine o iau pe coajă oile în Ghenă cu scorul ăsta! De la Bacău, de la Petrolul. Ba chiar și în Giulești mai an. Și tot 5 au luat și de la desculții lui Maccabi Haifa! Nu degeaba se scrie cotrect ... „5teaua”.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează