FOTBAL  »  Superliga  »  INTERIVU

EXCLUSIV Romeo Pașcu, percheziționat într-o anchetă legată de Dumitru Dragomir: „Au găsit 20.000 de lei în chiloții nevestei”

Romeo Pascu și prietenul Dumitru Dragomir
Romeo Pascu și prietenul Dumitru Dragomir

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2019 16:24

Romeo Pașcu, 75 de ani, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul și unul dintre numele grele din vechea „Cooperativă”, a acordat un interviu amplu pentru Gazeta Sporturilor despre momente tumultoase din viața lui.

În interviu, Romică Pașcu a povestit și cum a fost percheziționat în 1990 într-o anchetă legată de Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF

Iată un fragment din interviul care poate fi citit integral AICI

- În America?
- În ianuarie '90 mi-am luat viteză. Dar până acolo s-a mai întâmplat ceva. Pe 6 ianuarie 1990, mă sună șeful Miliției Brașov, generalul Staicu, să mă invite la ziua lui onomastică. Și m-a rugat să-i aduc niște vin. M-a ajutat Jean Pădureanu, mi-a mai dat și niște carne, cârnați, i le-am lăsat pe toate la popotă. Am stat la petrecere până pe la 2 dimineața, iar la 9 dimineața mă cheamă la sediu. Mă bagă în biroul adjunctului și-mi zice: „Vezi că-i groasă! Au venit doi băieți de la București să te ia la întrebări”. Într-adevăr, erau doi locotenent-colonei, care veniseră cu temă. „Din acest moment nu mai luați legătura cu nimeni”. Au început să-mi pună întrebări de ordin militar, financiar și sportiv, s-au intersat de relațiile mele la Interne și Securitate. M-am luat în gură cu ei: „Veniți după mine ca peste un tâlhar? Credeți că mă sperii?”. Am reușit totuși să-l sun pe un general de la cancelaria prezidențială, la Ion Iliescu, să-i transmit ce se întâmplă.

- Ce căutau de fapt?
- Veniseră să facă percheziție domiciliară. Le-am dat voie, chiar dacă nu aveau mandat. Mi-au întors casa pe dos ca să caute bani, aur, bijuterii, valori. Fiică-mea și soția plângeau într-un colț. Băieții au găsit însă doar vreo 20.000 de lei printre chiloții neveste-mii, de i-au luat la înjurături ăia de la București, care se așteptau să descopere o comoară la mine. Totul era legat de o anchetă cu Mitică Dragomir, în Capitală.

- Povestea pentru care a și fost arestat imediat după Revoluție, nu?
- Exact! M-a pus și pe mine în temă un general de la București, pe care l-am vizitat cam pe 11-12 ianuarie. Îi arestaseră deja pe Bărbulescu, șeful Miliției Capitalei, și pe Mureșan, șeful secției de la Dinamo. Mi s-a spus că se găsise o sumă mare în garaj la Dinamo, provenită din bani negri de pe afaceri cu pungi și blugi, iar pe Dragomir îl băgaseră și pe el în malaxor, în calitate de președinte la Victoria. La mine au ajuns crezând că am ascuns o parte din sume, pentru că eram bun prieten cu Mitică și conduceam FCM Brașov, club civil cu conducere militară. Președinte era generalul Gheorghe Bucur, inspector șef peste Securitatea din Brașov, iar secondanții lui erau șeful Miliției locale, colonelul Stancu, procurorul șef Țentea, directorul Uzinei Steagul, Mateescu, și cu mine, președinte executiv.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Dubla viață secretă a lui Romică Pașcu » Detalii în premieră despre legătura lui cu Securitatea: „N-am făcut rău nimănui”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
104354204195252
Pierre Tzutzea  •  31 Iulie 2019, 08:01

problema in romania sta cam asa. vreo 200000 de securi de la soldati la inalti gradati. apoi mai toti cu parinti cu unchi cu matusi cu frati cu veri cu cumnati si cumnate. toti astia la rindul lor tot asa... si tot asa. dupa 89 era o societate bazata pe niste cercuri concentrice. cercul mare al comunistilor si securistilor *** *** si la urma un cerc mic si pricajit care reprezenta poporul roman catre care toti cei dinainte aratau cu degetul ca nu muncesc. erau cei fara rude . cei care aveau sa plece din tara. si asta dupa ce prin anii 90 plecau cu ordin de familie mai toti copii de securi. ei bine nu se potoleau. chiar in america spalau bani la greu primind in sticle de sampon miraj gerovital. rudele lui geoana scoteau in los angeles din duty free marfa care o bagau in magazinele lor. fbi-ul a intrat in actiune si i-a trimis acasa. nu se scrie ca deh nu da bine. iata-i ca multi au fost dati in vileag ca turnatori ca tiriac (titi ionescu) , cristoiu (coroiu) sau caramitru (calin). citi credeau ca besoiu , puric, rosca stanescu , tariceanu , johnny raducanu, albulescu , todea, adrian sarbu, dan Voiculescu , ducu bertzi , si altii erau la acesata cooperativa? citi stiu de parintii multor milionari de azi au fost gradati mari in secu precum geoana, oprescu , mariana mihutz , florin calinescu , carmen iohannis si ludovic orban? badea si popovicioiu casatoriti cu fetele lui Ioan Teleaga si ele ofiter de secu. somn usor popor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  30 Iulie 2019, 22:35
Postat de Oana Stanciu pe 30 Iulie 2019, 17:14

Don Romică, primești vreun ban pentru palavrele astea? Dacă da, atunci încearcă să fi mai sincer și spune pe șleau toate matrapazlâcurile tale și ale alor tăi. Nu angaja nume despre care se poate băga mâna-n foc că nu s-au angajat în asemenea mizerii. Nu-ți repara imaginea băgând în mocirla ta foste nume mari, care au făcut ceva pentru țara asta! Ți se pare că ai intrat într-un con de umbră și nu te mai bagă nimeni în seamă?

Care sunt numele alea mari care au fost bagate in mocirla ?? Seful Securitatii si al Politiei faceau parte din conducerea echipei din Brasov, fiind iubitori de fotbal !! Mocirla era cooperativa infiintata de catre Dragomir si Padureanu, la care s-au afiliat si alti conducatori din fotbalul romanesc !! Cred ca Pascu a fost luat in vizor, imediat dupa revolutie, pentru ca Dragomir fusese arestat si incepuse sa-i toarne pe toti !!

1618597915124142
Alexandru Chis  •  30 Iulie 2019, 21:04

Tot comunisti ati ramas! Va inchinati securistilor, ca pe vremuri! Si acest lucru il faceti in aceste zile cand slugile lor, politistii, sunt implicati in "Afacerea Caracal", o afacere *** a fi una de sechestrare si de trafic de persoane.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează