FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Victor Piţurcă a fost sunat de Gică Hagi: "Jucătorul meu pleacă pe un salariu fabulos pentru vîrsta lui!"

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Articol de - Publicat marti, 16 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 16 septembrie 2014 13:49

Selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, dar şi antrenorul formaţiei Under 21 a României, Viorel Moldovan, au fost informaţi de către Gheorghe Hagi că jucătorul Viitorului, Cristi Manea, va pleca de la formaţia patronată de acesta.
Fundaşul de 17 ani a semnat deja contractul cu Chelsea Londra şi va pleca în această iarnă din România contra sumei de 3 milioane de euro.

Contractul jucătorului cu gruparea londoneză va începe în iarnă, acesta urmînd să primească 20.000 de euro pe lună! Ieri, Gică Hagi l-a sunat pe Victor Piţurcă, dar şi pe Viorel Moldovan, ca să-i anunţe de transferul oficial al lui Manea.

La doar 16 ani, 9 luni şi 22 zile, Cristi Manea a fost integralist la primul său meci jucat pentru "naţionala" României. Fundaşul a doborît în meciul cu Albania recordul lui Graţian Sepi, de cel mai tînăr jucător al echipei naţionale, care data din 1928!

Chiar dacă jucătorul de 17 ani a semnat cu Chelsea, acesta va fi împrumutat de către londonezi la Vitesse, pentru a avea mai multe meciuri în picioare, apoi va reveni la Londra.

"E un băiat care are multă calitate. A făcut un salt enorm, e conştient de lucrul ăsta. E foarte bun, provine din fundaş central, e ceva între Chivu şi Rădoi. E tehnic, serios, agresiv, pune piciorul în dueluri, ştie fotbal, are un control bun al mingii. România a cîştigat un jucător mare!"
Gică Hagi, finanţator Viitorul

Top 5 jucători debut la echipa naţională a României
Jucător Vîrsta Meciul, scor (anul)
1. Cristian Manea 16 ani, 9 luni şi 22 zile România - Albania 1-0 (2014)
2. Graţian Sepi 17 ani, 3 luni şi 15 zile România - Turcia, 4-2 (1928)
3. Ilie Balaci 17 ani, 6 luni şi 10 zile Franţa - România, 1-0 (1974)
4. Nicolae Kovacs 17 ani, 8 luni şi 17 zile Bulgaria - România, 2-3 (1929)
5. Gheorghe Popescu I 17 ani, 10 luni şi 14 zile România - Belgia, 2-1 (1937)

5 declaraţii tari de la Cristi Manea
# "La aniversarea de 6 ani, tata mi-a făcut un cadou special. M-a dus la fotbal. Noi stăteam în Agigea, m-a luat de mînă şi am ajuns la Metalul Constanţa. Mi-a plăcut din prima"
# "Eu intru mai tare la antrenamente, că aşa mi-e felul, dar nimeni nu se supără. Bourceanu chiar îmi zice, "Bravo, copile! Bagă tare!". Îmi place Bourceanu, e gladiator. "
# "Am talismanele mele cu mine. Am două perechi de şosete ale frăţiorilor mei. Au 7 ani, sînt gemeni şi practică judo. Ei sînt fanii mei cei mai mari"
# "Încă n-am fost în nici un club, recunosc. Am mai luat masa prin restaurante, dar în cluburi încă n-am intrat. Deocamdată nu mă atrag, deci nu am de ce să mă duc"
# "Mai ies cu prietenii, cu colegii de echipă, pe afară, ne plimbăm prin parc, prin mall, mergem la film. Şi joc, cît de des pot, FIFA pe PlayStation. Cu Barca sau PSG! "

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (58)
quagliarella27
quagliarella27  •  17 Septembrie 2014, 22:32

5. Gheorghe Popescu I 17 ani, 10 luni şi 14 zile România - Belgia, 2-1 (1937) Sa inteleg ca G popescu s-a nascut in 1920 si acum ar avea 94 ani? Tare rau, nu stiam ca se tine atat de bine ! :))

hofer
hofer  •  16 Septembrie 2014, 20:12

Face banca!

neludum
neludum  •  16 Septembrie 2014, 19:34
Postat de misterm001 pe 16 Septembrie 2014, 15:36

Abia acum si-au dat seama ageamii in ale fotbalului de ce acest pusti a fost chemat la echipa nationala la o varsta atat de frageda...prieteniile vechi (Piturca-Hagi) functioneaza mai bine cand sunt unse si cu bani multi, nu-i asa?

Bineinteles ! Ai perfecta dreptate ! Ce cauta ala la nationala ? Adica atatia fotbalisti buni care puteau ajuta echipa Piti nu-i vede ,iar pe asta gata l-a luat ,ce sa faca ce ? Eu eram lamurit cum ajuta Hagi si altii din generatia lui fotbalul romanesc ,de cand s-au dat cu escrocii de Sandu ,Dragomir,PIV 6-6,dar mai sunt multi care se fac ca nu vad ! Iar cel care a scris ca '' Ce Chelsea cumpara pe pile ?" vezi ca ai numerit gresit asta, e site de fotbal ,cu tot ce implica el,mocrla pana la gat ,in Romania ma refer !

Vezi toate comentariile (58)
Comentează