FOTBAL  »  Superliga  »  TUDOR ŞI HAŢEGAN SPĂLAŢI DE CCA

Explicaţii halucinante ale lui Crăciunescu ieri, la DigiSport, cînd a analizat arbitrajele de la Astra-CFR şi FCM-Dinamo

Articol de GSP - Publicat marti, 20 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 22:02

 ♦ Şeful CCA a spus că penalty-ul dat de Tudor pentru "cîini" a fost corect, iar la henţul lui Renan nu s-a pronunţat, susţinînd că "nu se vede pe imagini dacă se impunea penalty pentru Astra" ♦ Dacă Tudor, Haţegan sau Teo Crăciunescu sînt apăraţi de fiecare dată cu înverşunare, cei aflaţi în dizgraţia CCA, adică Avram jr., Radu Petrescu sau Chivulete jr., au fost decapitaţi


Ion Crăciunescu a oferit ieri explicaţii publice după marile scandaluri de arbitraj provocate de meciurile Astra - CFR 0-1 şi FCM Tg. Mureş - Dinamo 0-1, Tudor şi Haţegan avantajînd echipele oaspete. Şeful CCA a analizat toate fazele în emisiunea Fotbal Club, la DigiSport.

1. Credit pentru Tudor la penalty
Prima fază analizată a fost cea a penalty-ului acordat de Tudor pentru Dinamo, fază pentru care GSP i-a acordat nota 4 "centralului" bucureştean. Crăciunescu i-a dat însă credit arbitrului: "Se vede cum Ilyeş loveşte piciorul lui Dănciulescu, după părerea mea e fault, deci penalty".

2. Haţegan n-a fost pus la zid că n-a dat penalty pentru Astra
La meciul de la Ploieşti, Crăciunescu a fost extrem de evaziv atunci cînd a comentat dacă se impunea penalty pentru Astra la henţul comis de Renan. "Dacă aş fi fost observator, i-aş fi dat credit dacă vedeam faza din tribune. Acum, la televizor, am dubii şi faza suportă comentarii, dar nici nu pot să spun că e penalty pentru că nu se vede pe imagini, cel puţin eu nu văd, ca mingea să atingă vreuna dintre mîinile jucătorului. Dacă a atins mingea cu mîna, e penalty, dar nu se vede aşa ceva", a spus Crăciunescu, care i-a imputat lui Haţegan doar că nu i-a eliminat pe Nuno Diogo şi Fatai.

Concluzia: favoriţii sînt protejaţi, ceilalţi sînt desfiinţaţi
Tudor şi Haţegan fac parte dintr-un grup restrîns de arbitri care sînt apăraţi de actualii şefi ai CCA, alături de alte nume, aflate în graţiile conducerii arbitrajului. În ultima perioadă, Balaj, pentru erori mari la Rapid - Astra 3-2 şi Rapid - Pandurii 2-0, dar şi Teo Crăciunescu, pentru un penalty neacordat Sportului în Giuleşti, fie n-au fost reţinuţi de la delegări, fie CCA le-a dat dreptate în judecarea fazelor.
În schimb, alţi arbitri care au făcut erori asemănătoare, dar care nu se află în graţiile actualei conduceri, exemple fiind Marius Avram, la Ceahlăul - Steaua, Radu Petrescu, la Voinţa Sibiu - CFR, şi Andrei Chivulete, la Chiajna - Voinţa Sibiu, au fost puşi la zid şi adună împreună peste 20 de etape de suspendare.

Incredibil: CCA se răzbună pe Ilyeş cu faze de acum un an
Un moment antologic s-a petrecut ieri în emisiunea Fotbal Club. Ion Crăciunescu a ţinut să-i dea replica lui Ilyeş, cel care acuzase în termeni duri arbitrajul de la meciul cu Dinamo. Crăciunescu a prezentat două faze în care Ilyeş simulează, prima dintre ele fiind de fix acum un an, de la un meci FC Braşov - Rapid, disputat în decembrie 2010!!! "Asta ca să nu mai vorbească domnul Ilyeş de Dumnezeu, că pot prezenta şi eu mai multe faze cu el în care simulează", a spus Crăciunescu.

"Cînd am preluat comisia, am decis să o luăm de la borna zero cu toţi arbitrii. Le acceptăm o greşeală, hai două, dar cine nu merge pe linia impusă de noi şi calcă mereu strîmb ne va părăsi"
Ion Crăciunescu

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (40)
cj1960i
cj1960i  •  11 Ianuarie 2012, 23:55

da! iar voi tot cu cibanelul.cam cat primiti ?

werdy
werdy  •  20 Decembrie 2011, 16:45

Golanul asta s-a luptata din rasputeri sa reajunga seful arbitrilor numai pentru a deveni hotul hotilor , o jiggodie fara caracter..................

hmmmm
hmmmm  •  20 Decembrie 2011, 14:39

Situatia este penibila, Cracuinescu e un frustrat care vrea sa convinga toata lumea ca albul e negru si invers. A fost unul dintre arbitrii romani buni, dar frustrarea (pare de fapt un sindrom de inferioritate supracompensat) il face un conducator extrem de slab, care tinde sa inventeze orice ca sa para ca are dreptate in orice situatie. Sau asa sper, daca nu o fi vorba de coruptie. Oricum, in nici una din situatii nu are ce cauta acolo si este prea in varsta ca sa se poate vindeca.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează