FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Fostul atacant al lui Dinamo s-a retras la 24 de ani și face pavaje cu dale: „În afară de celebritate, fotbalul nu îți oferă nimic bun! Rednic a crezut în mine”

Fabian Himcinschi, numărul 19 +6   FOTO
Fabian Himcinschi, numărul 19

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 19:19 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 20:13

Fabian Himcinschi (26 de ani), fost atacant la Dinamo, a rupt orice legătură cu fotbalul și s-a orientat către domeniul construcțiilor. 

Considerat o tânără speranță a fotbalului românesc în 2010, când era golgeter la naționalele de juniori ale României, Fabian Himcinschi și-a deschis o firmă de construcții și face pavaje cu dale.

„De doi ani m-am lăsat. Nu există niciun viitor în fotbalul din România. Trebuie să știi când să cedezi. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Trebuie sa fii realist cu tine. Fotbalul, în afară de celebritate, nu îți mai poate oferi nimic bun la noi. Am jucat trei meciuri oficiale pentru Dinamo. Domnul Rednic a crezut la un moment dat în mine. 

Acum îmi este mult mai bine. Am evoluat și ca om. De sport nu duc lipsă, pentru că îmi fac timp în fiecare zi de mișcare. Am avut lucrări în toată țara, chiar și din Ungaria am fost căutat. Am facut o invesție mare în acest business și ușor, ușor mă dezvolt”, a declarat Fabian Himcinschi pentru ziare.com.

+2 FOTO

Debut la 17 ani 

În 2010, la 17 ani, a debutat în Liga 1 pentru Unirea Alba Iulia. În același an, într-un meci România - Liechtenstein 9-0, din calificările pentru EURO U17, atacantul a punctat de 5 ori. 

Himcinschi s-a făcut remarcat în 2011, la Campionatul European Under 17, și după aceea a fost cumpărat de Empoli, pentru 120.000 de euro. A evoluat pentru echipa de tineret a italienilor și a revenit in ianuarie 2014 în România, la ACS Timișoara. 

Dinamo l-a adus în vara lui 2015, la dorința lui Mircea Rednic, dar nu s-a impus la „câini” și a plecat după un an. A mai jucat de-a lungul carierei la FC Cransebeș, CSM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Călărași, Igiu, CSM Reșița, Șoimii Lipova. Ultima echipă a fost CSU Alba Iulia.

Citeșteș ami multe știri despre Dinamo 

La ce lucrează, de fapt, fanii-acționari ai lui Dinamo: „Se naște un fenomen ce nu poate fi oprit! Uitați-vă bine la imaginea asta”

A plecat de la Dinamo și își caută echipă pe internet! Ce calități și-a trecut în profil

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
persanu
persanu  •  12 Iulie 2020, 23:20

La cumpărat Empoli și de bun ce a fost sa apucat de pavaje. Ma aștept la astfel de declarații de la jucători consacrați nu de la neica în drum

creeperno
creeperno  •  12 Iulie 2020, 22:41

Bafta

853246084756615
Marcel Popa  •  12 Iulie 2020, 20:30

*** a fost ,nu a confirmat pe nicaieri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează