FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Face Negoiță cea mai mare gafă? 7 motive pentru care Rednic nu trebuie lăsat să plece de la Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2016 10:46

Mircea Rednic a anunțat ieri că nu s-a înțeles cu Ionuț Negoiță cu privire la noul contract și că din sezonul viitor nu va mai fi antrenorul lui Dinamo.

Cu Rednic pe bancă, Dinamo s-a calificat în finala Cupei României, unde joacă marți cu CFR Cluj, va termina sezonul pe cel puțin locul 4 și nu a pierdut în acest sezon cu Steaua.

GSP.RO îți prezintă 7 motive pentru care Negoiță ar face o eroare dacă i-ar permite lui Mircea Rednic să plece de la Dinamo.

1. Neînvins cu Steaua

În momentul în care a fost instalat, Mircea Rednic a luat o echipă blazată, care tocmai bifaze a 9-a înfrângere în ultimii 4 ani în faţa Stelei, iar fostul antrenor, Flavius Stoican, devenise cel mai slab tehnician dinamovist din istoria derby-ului. Ba mai mult, cu toate că a reuşit să scoată 7 puncte din 12 posibile, contraperformanţele din mandatul predecesorului său au făcut ca Dinamo să înregistreze la finalul stagiunii trecute 5 recorduri negre, printre care şi cel mai slab procentaj de puncte din istoria clubului.

Chiar dacă va încheia sezonul pentru al 7-lea an la rând în spatele Stelei, Dinamo a reuşit o performanţă unică în ultimii 5 ani, nu a pierdut în faţa rivalei. Au fost 6 jocuri, o victorie şi 5 remize.

2. Transferuri bune

În vară, în primul cantonament, Mircea Rednic a avut la dispoziţie doar 12 jucători, majoritatea tineri, din propria curte. Deşi nu a beneficiat de investiţii majore, a transferat mai mulţi fotbalişti, o parte dintre ei devenind titulari incontestabili, ale căror cote au crescut mult în stagiunea curentă.

Astfel, Mevlja, jucătorul de câmp cu cele mai multe minute, este unul dintre cei mai buni fundaşi din ţară, iar Palici, cu 6 assisturi în campionat, se află în topul pasatorilor din Liga 1. O altă achiziţie, Harlem Gnohere, a devenit golgheterul echipei, cu 10 reuşite în campionat, şi este unul dintre produsele pe care dinamoviştii ar putea scoate profit.

Un reproş adus lui Mircea Rednic ţine de transferurile realizate în iarnă, atunci când au apărut în lot fotbalişti precum Batin şi Leo i Bartalsstovu.

Să nu uităm că, până la achiziţionarea acestora, l-a propus conducerii pe Răduţ, dar varianta a fost considerată prea scumpă. Legat de bani, patronul Negoiţă nu a fost dispus să plătească măcar o sumă modică pentru Peteleu, jucător cerut insistent de antrenor pentru a acoperi postul de fundaş dreapta.

3. L-a reinventat pe Rotariu

Tot la capitolul jucători, de notat forma foarte bună arătată de Dorin Rotariu. Mijlocașul are un sezon foarte bun și a reușit 7 goluri şi 3 pase decisive în Liga 1, cifre care l-au adus în atenţia mai multor cluburi de afară, un aspect important, dacă ţinem cont de faptul că Dinamo nu a jucat în cupele europene, acolo unde jucătorii au o altă expunere.

4. defensivă excelentă

Experienţa lui Mircea Rednic s-a văzut şi în modul cum şi-a aranjat echipa pe teren, iar un exemplu peste care nu trebuie să trecem este cel legat de fazele fixe, capitol la care Dinamo stă cel mai bine în campionat, doar 5 goluri încasate. Comparativ, în stagiunea precedentă, "alb-roşii" au ocupat ultima poziţie, cu 19 goluri primite.

5. i-a readus pe suporteri lângă echipă

Suporterii "câinilor roşii" au revenit alături de echipă, asta după ce, în precedentele sezoane, în mai multe rânduri, aceştia şi-au criticat jucătorii, ba chiar au mers până la fel de fel de acuze.

6. A impus o disciplină de fier

Deşi nu a picat bine multora, Mircea Rednic nu a trecut peste actele de indisciplină, iar exemplele cele mai elocvente sunt Vali Lazăr şi Steliano Filip. Pe primul l-a trimis în toamnă la Chiajna, iar pe cel de-al 2-lea l-a criticat şi i-a luat banderola, penalizând multele cartonaşe încasate.

7. mai bun decât orice altă variantă

Variantele de înlocuire vehiculate în presă, Cosmin Contra şi Ioan Andone sunt cel puţin la fel de scumpe. În plus, niciunul dintre antrenorii vehiculați pentru a-i lua locul nu s-a remarcat prin promovarea tinerilor în număr mai mare, aşa cum şi-a propus patronul clubului.

Cât despre al 3-lea nume de pe listă, Vasile Miriuţă, acesta are un trecut destul de sumbru în duelurile cu Steaua şi Laurenţiu Reghecampf, unul greu de acceptat de către fanii "alb-roşilor": 3 înfrângeri din 3 cu actualul tehnician de pe banca rivalei şi 4 partide pierdute în faţa "roş-albaştrilor".

Cum arăta Dinamo la începutul sezonului:

 13199576 1209336579118877 1550543247 o

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
1704015513183573
Laurentiu Paul  •  06 Mai 2016, 15:47

Concluzionând,daca vrea o clasare mai buna,sa ajunga intr-o pozitie asemanatoare,putin mai buna,batandu-se la titlu dar fara a-l castiga,numai de ochii suporterilor ,cea mai buna solutie este Andone,dar cea care-l va aduce in 2-3 ani la succes,ceea ce se tot vrea a fi New Dinamo este aducerea lui Ionut Chirila care sa o ia de la inceput cu tot ceea ce se gaseste in curtea proprie,este si dinamovist,se pricepe la jucatori tineri,a mai facut lucrul acesta,vezi generatia Tararache,Haldan,Petre,etc. si nu in cele din urma,o face si pt. un salariu decent,asa cum isi doreste Domnul Negoita :) ,iar dupa aceea,cand echipa va fi formata poate aduce in plus experienta oricarui antrenor,oricare considera el din lista pe care ati propus-o mai sus .Succes Dinamo,succes domnule patron de ansambluri rezidentiale !

bigdeal
bigdeal  •  06 Mai 2016, 15:43

Cum era aia cu "banii sunt ai lui negoita dar deciziile le ia pch "? :)))

222861004751392
Nacaru Muresan  •  06 Mai 2016, 15:08

pe pariu ca dinamo nu ea cupa negoita sa pripit trebuia sa mai amane lupta cu rednic veti vede ultimele jocuri praf facute de doi iresponsabili hu

Vezi toate comentariile (10)
Comentează