FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - RAPID 0-1

Fanii Petrolului protestează: "Jandarmii ne-au bătut crunt!"

Suporterii Petrolului acuză Jandarmeria
Suporterii Petrolului acuză Jandarmeria

Articol de GSP - Publicat luni, 15 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 15 august 2011 14:05

Deşi în tribune atmosfera a fost frumoasă, precum la un adevărat derby, la finalul partidei Petrolul - Rapid (0-1) suporterii prahoveni şi jandarmii s-au luat la bătaie. Iar fanii Petrolului protestează printr-o petiţie online.

Din cauza unui grup restrîns de fani recalcitranţi şi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, Jandarmeria a intrat în forţă în galeria "lupilor galbeni" în momentul în care ploieştenii aşteptau să se urce în autocare pentru a se întoarce acasă. Mascaţii au împărţit bastoane în stînga şi în dreapta şi au aruncat cu gaze lacrimogene chiar şi în autobuze, multora din fani făcîndu-li-se rău. Printre ei se aflau şi copii, dar şi vîrstnici. Pentru ca presa să nu poată filma, jandarmii au format un blocaj cu scuturile, în vreme ce în spatele lor se auzeau ţipetele de durere ale suporterilor din Ploieşti.


Liderii galeriei prahovene au luat iniţiativa şi îi îndeamnă pe microbişti să semneze o petiţie online pentru ca abuzurile Jandarmerie să înceteze: "Evenimente reprobabile au avut loc împotriva fanilor petrolişti: jandarmii au introdus gaze lacrimogene în autobuzele venite de la Ploieşti şi nu i-au lasat pe fani să coboare! Bastoane au fost împărţite în stînga şi în dreapta, fără discernămînt! Copii de 16-17 ani, surdo-muţi, veniţi la stadion să îşi încurajeze echipa preferată, au fost bătuţi crunt! Bugetarii MAI i-au provocat pe fanii petrolişti, altfel calmi după o înfrîngere în faţa rivalei de o viaţă, FC Rapid Bucureşti. Nu mai dorim să fim catalogaţi drept huligani, din pricina unor exemplare ratate, care, într-adevăr, nu au ce căuta pe stadioanele din Romania, la un spectacol fotbalistic! Haideţi să demonstrăm că o minte de suporter român adevărat e mai dreaptă decît pulanul unui jandarm trist, a cărui unică bucurie săptămînală e că mai cocoşează cîţiva oameni, care îi plătesc lui salariul! STOP ABUZURILOR JANDARMERIEI ROMANE!".

Pentru a sprijini demersul fanilor, oficialii clubului Petrolul au postat şi ei un comunicat pe site-ul oficial al clubului: "Conducerea FC Petrolul Ploieşti a luat act de nemulţumirea suporterilor exprimată în urma incidentelor petrecute după finalul partidei Petrolul - Rapid. Drept urmare, vom solicita în mod oficial Jandarmeriei Buzău explicaţii pentru tratamentul brutal la care au fost supuşi fanii "galben-albaştrilor".


Citește și:

De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Superliga
De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”
Gimnastica
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (32)
ph81luc
ph81luc  •  18 August 2011, 17:38

nu zic ca n-or fi si suporteri recalcitranti, dar de ce sa-i bati pe toti? cu ce drept? acum cativa ani la meciul Dinamo cu Nijmegen m-am dus cu prietena ca deh am zis sa o initiez in tainele fotbalului. Meci de UEFA, nu se bate nimeni cu nimeni. Ca o plimbare de vara in parc. E, pe dracu! Prin minutul 5 s-a gasit unul sa-i injure pe cei 15 suporteri de la Nijmegen, care au alergat spre gardul care ii separa de restul suporterilor. Nu s-a luat nimeni la bataie, nu s-a intimplat nimic. Doar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene in toata peluza. Bineinteles ca am plecat de la meci ca era irespirabil aerul. Si pentru ce? Pentru un prost crescut de suporter si o sleahta de imbecili de jandarmi

a.hitler
a.hitler  •  17 August 2011, 08:27
Postat de un_gazar pe 16 August 2011, 02:29

Jandarmii sunt platiti de noi prin contributii si deci sunt in SLUJBA noastra.Daca niste suporteri sunt recalcitranti, maximul ce pot face jandarmii este sa-i imobilizeze, sa-i sanctioneze, sa-i amendeze sau sa-i dea pe mana autoritatilor.Orice altceva este un abuz pentru care trebuiesc chemati in fata legii.Toate galeriile adevarate ar trebui sa ia atitudine sa semneze petitia noastra si sa renunte la atitudinea tipic romaneasca:"e urat ce s-a intamplat, vai saracii, bine ca nu a fost la noi".Maine ar putea fi si la voi....

esti sigur ca asa trebuie sa procedeze ?? nu vrei sa-i mai si implore sa fie cuminti si civilizati ?? si jandarmii nu sunt pusi sa va apere pe voi scandalagii .. sunt pusi sa apere oamenii decenti si civilizati de cei ce fac scandal si dezordine ..... .

a.hitler
a.hitler  •  17 August 2011, 08:24

probabil ati meritat ca nu se apucau aia de nebuni sa bata la voi .... probabil si jandarmii au exagerat probabil si voi meritati ......... . oricum la noi numa asa merge ... cu bataia pentru ca nu stim sa ne comportam civilizat ... . sa nu.mi spuna nimeni ca jandarmii au inceput scandalu.... ca minte .... data viitoare sa va ganditi de 2 ori inainte sa faceti pe "ultrasii de carton" .... plangeti pe net ca femeile dupa ce va dati mari ultrasi ............... . unde nu e nici dumnezeu nu cere ... numa bine :)

Vezi toate comentariile (32)
Comentează