FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA, LUNI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Faţa neştiută a lui Tătăruşanu! » Material neconvenţional cu portarul Stelei într-o revistă pentru bărbaţi

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 23:24

Ciprian Tătăruşanu este "eroul FHM" în cel mai recent număr al revistei, care apare astăzi la chioşcurile de ziare


Goalkeeperul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, a acceptat invitaţia revistei FHM pentru un material altfel despre el, fotbal şi propriile pasiuni. A ales un restaurant franţuzesc din Bucureşti şi n-a refuzat să răspundă la nici o întrebare, chiar a rîs la comparaţia dintre un penalty apărat şi-un orgasm: "Sînt două senzaţii total diferite, dar amîndouă sînt la fel de frumoase şi sper să trăiesc cît mai multe în continuare". Materialul din FHM are şase pagini şi dezvăluie multe lucruri neştiute despre portarul titular al roş-albaştrilor.

Handbal şi-apoi fotbal
Tătăruşanu povesteşte că în şcoala generală a făcut handbal, iar la 10 ani a vrut să-şi urmeze prietenii şi să facă sport de performanţă, dar mama lui nu a fost de acord: "Mama era foarte grijulie şi zicea: «Nu, că n-o să mai faci şcoală, o să pierzi mult de la învăţat, plus că poţi să aluneci din troleibuz, că e gheaţă»". Îşi aminteşte despre meciurile Stelei din trecut, dar spune că nu l-a văzut jucînd niciodată pe Helmuth Duckadam, iar primele partide pe care le-a privit sînt cele de la Mondialul din 1994. De la poveştile din trecut, discuţia se îndreaptă spre actualitate. Cînd e pus să aleagă între o calificare cu Chelsea în Europa League şi titlul 24, Tătăruşanu e ferm: "Cu siguranţă, aş alege titlul, pentru că, de cînd am venit la Steaua, în fiecare an am pornit campionatul cu acest gînd: să cîştig titlul de campion! Pînă acum nu am reuşit, dar anul acesta cu siguranţă se va întîmpla, pentru că practicăm un fotbal foarte bun. Să joci la Steaua e cam cel mai bun lucru care ţi se poate întîmpla în ţara asta. E cel mai puternic club, are cei mai mulţi suporteri şi e o mîndrie pentru fiecare jucător să ajungă aici".

"Nu fac parte din categoria portarilor nebuni"
Portarul de 27 de ani a dezvăluit în FHM că Laurenţiu Reghecampf l-a trecut pe lista celor care trebuiau să execute penalty în meciul cu Ajax de pe Arena Naţională: "Dacă nu mă înşel, la meciul cu Ajax eram al optulea sau al nouălea pe lista executanţilor la loviturile de departajare. De obicei, nu execut eu, cred că nu e treaba portarului să înscrie, ci a atacantului. Nu fac parte din categoria portarilor nebuni care sînt golgeteri, pentru că nici nu mă pricep. Dacă m-aş pricepe, aş face-o". Despre cum poate un portar să apere un penalty, Tătăruşanu spune: "Nu pot să zic că e o specializare, ţine foarte mult de intuiţie, de o decizie pe care o iei într-o fracţiune de secundă. Eu zic că foarte greu se apără un penalty. De cele mai multe ori se ratează, pentru că noi plecăm înainte ca executantul să lovească mingea. Deci, nu prea avem nici o şansă. Practic, un penalty se ratează".

"Ca să zic că sînt pregătit de Premier League ar trebui să evoluez mai întîi acolo, să văd dacă mă adaptez şi să joc bine. Pînă atunci, sînt pregătit pentru Steaua Bucureşti!"
Ciprian Tătăruşanu în FHM

"Cînd am jucat cu Brazilia, nu cred că Ronaldo avea nevoie de mila mea ca să-l las să marcheze la meciul său de retragere. În plus, jucam pentru România, nu puteam să-l las să înscrie"
Ciprian Tătăruşanu în FHM

Una din două
Varianta Alegerea portarului
Barcelona sau Real Madrid » Real Madrid
Egal muncit sau victorie din ofsaid » Victorie din ofsaid!
Penalty sau "indirectă" din careu » Indirectă, am şanse mari să nu iau gol
Buffon sau Casillas » Buffon
Ienei sau Lucescu » Lucescu
Europa League sau Champions League » Nu ştiu cum e-n Champions League!
BMW sau Mercedes » BMW
Steaua sau prietena ta? » Nu se poate una fără alta!

Citește și:

A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Echipe probabile, cote la pariuri și ce probleme de lot are Edi Iordănescu înaintea amicalului din Ghencea
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Echipe probabile, cote la pariuri și ce probleme de lot are Edi Iordănescu înaintea amicalului din Ghencea
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (9)
tiartclau
tiartclau  •  30 Martie 2013, 13:01

Tot timpul ma intreb, exista antrenor de portari la Steaua sau va antrenati de capul vostru? Nu se vede ca ar fi. Daca ai juca la o echipa mica, dupa forma pe care o vad, ai lua cate o caruta de goluri in fiecare meci. Iar faptul ca ai inceput fotbalul fara nici o pasiune justifica o parte din esecurile tale... La Steaua o parte din marii portari s-au pierdut, avand in fata lor fundasi redudabili au cam somat. Cazul Ducadam e un exemplu in care celebritatea a aparut dupa loviturile de pedeapsa pentru care avea o obsesie. Era stiut inca de cand juca la Arad ca era cel mai bun din tara la lovituri de la 11 m. Cu siguranta din vara nu vei mai fi la Steaua!

elohin
elohin  •  30 Martie 2013, 10:57
Postat de nightlife_razvan pe 30 Martie 2013, 09:08

eu sunt convins ca nu ai jucat fotbal in viata ta.

omule revizioneaza si penaltiurile cu aiax si o sa ai o surpriza, singuru penalti aparat a fost aparat pt ca a asteptat sa vada unde suteaza, restu au ratat ei, cele neaparate au fost cand se arunca inainte, legat de cat fotbal am jucat eu, am jucat doar cu prietenii, dar asta nu-mi scade din capacitatea de analiza

elohin
elohin  •  30 Martie 2013, 10:53
Postat de nic_bv pe 30 Martie 2013, 09:47

Nu e ca pe playstation. Daca nu pleci inainte, apuci doar sa o scoti din plasa. Nu ai vazut goluri din actiune, de la distanta mai mare de 11 metri, in care portarul plonjeaza DUPA SUT, e pe directie dar nu ajunge la minge?

nu am zis ca o sa le apere pe toate, am zis ca isi creste procentu de a apara, repet tensiunea e foarte mare pt cel care executa si in general jucatorul prefera o executie mai putin plasata care sa fie mai sigura

Vezi toate comentariile (9)
Comentează