FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali revine la vechile practici! » Tactică reluată după ce FCSB s-a apropiat de CFR Cluj

Articol de , , - Publicat sambata, 12 februarie 2022 07:06 / Actualizat sambata, 12 februarie 2022 12:49

FCSB a reintrat în lupta pentru titlu, motiv pentru care patronul roș-albaștrilor își reia tacticile de timorare a adversarelor: l-a ofertat pe Paul Iacob, stoperul Chindiei, chiar înaintea meciului direct de duminică, o strategie adoptată de fiecare dată în anii în care a fost implicat activ pentru câștigarea campionatului.

Lupta pentru câștigarea titlului a fost relansată, motiv pentru Gigi Becali să treacă la o ofensivă pe toate fronturile pentru a ieși câștigător din duelul cu CFR. Deși acum o lună spunea că nu va face nicio achiziție, a bifat deja două, Edjouma și Florin Achim, și e pe cale să o realizeze și pe a treia, Paul Iacob, de la Chindia, deși MM Stoica nu mai e convins de transfer.

„Da, am făcut o ofertă să semnăm pentru la vară. MM Stoica zice că e foarte bun, eu nu-l cunosc. Merg pe mâna lui MM pentru că eu nu mă pricep la fundași. El zice că e bun", a explicat Becali pentru GSP.ro.

Mihai Stoica e cu gândul la marele transfer: „Tănase a costat două milioane de euro, el vine gratis. De ce să nu aibă salariu mai mare?”
FCSB
Mihai Stoica e cu gândul la marele transfer: „Tănase a costat două milioane de euro, el vine gratis. De ce să nu aibă salariu mai mare?”

Paul Iacob, jucător-cheie pentru Săndoi și Chindia

De fapt, interesul pentru Iacob e determinat nu doar de dorința de a-și întări defensiva pentru sezonul următor, de unde va dispărea, cel mai probabil, Vinicius, dar mai ales de practicile la care a apelat în trecut atunci când a fost aproape de a câștiga titlul. Și anume: abordarea unor jucători de la echipele pe care urma să le întâlnească, tocmai pentru a încerca fie timorarea lor, fie să oblige indirect cluburile de care aparțin să nu-i mai folosească din moment ce aveau ofertă sau chiar au semnat cu FCSB. 

Duminică, pe Arena Națională va veni Chindia, iar Iacob e unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai trupei lui Emil Săndoi, stoperul lipsind în doar două din cele 25 de etape de până acum. Becali încearcă să rezolve achiziția sa până în ziua meciului, chiar dacă mutarea propriu-zisă ar urma să fie făcută la finalul actualului campionat. 

Becali, aceeași tactică și pentru Omrani

În trecut, Becali a apelat des la această tactică și de multe ori a avut rezultate: fie jucătorii în cauză n-au mai intrat pe teren, fie au avut o evoluție slabă. Iacob nici măcar nu e primul exemplu de când distanța dintre CFR și FCSB a scăzut la numai 6 puncte. Prima țintă a patronului roș-albaștrilor a fost chiar din curtea rivalei directe. 

Billel Omrani. La fel ca Iacob, francezul e în ultimele 6 luni de contract și încă n-a ajuns la o înțelegere cu clujenii. Becali a anunțat public că i-a făcut o ofertă și, în afara intenției de a-l avea în lot din vară, a dezvăluit și ce altceva își dorește să bifeze prin această mișcare: "Dacă va semna cu noi, CFR nu îl va mai folosi". 

Și CFR a procedat la fel, dar în culise

Metoda lui Becali a fost pusă în aplicare, cu mult succes, în precedentele două ediții, chiar de CFR Cluj. Diferența a fost că șefii de atunci din Gruia n-au și anunțat că au semnat cu anumiți jucători, care au fost lăsați să joace în continuare, iar ei s-au comportat ca și cum ar fi făcut deja parte din lotul CFR-ului. Primul exemplu: Bălgrădean a semnat cu clujenii în februarie 2020.

Nu s-a știut, iar el a fost titular în meciul Botoșani - FCSB 2-2, când a greșit grav la unul dintre goluri. După acel joc, cei de la FCSB au aflat și l-au scos din lot. Al doilea exemplu: Bouhenna era la Sepsi, dar acum un an a fost antamat de CFR. A rămas la Sepsi, cei de acolo n-au fost informați și l-au folosit în meciul direct, terminat 1-0 pentru clujeni, cu Bouhenna încasând un cartonaș roșu în startul reprizei secunde, la 0-0. 

Chiricheș nu i s-a supus

Tactica lui Becali, de a antama anumiți jucători, care continuă să mai joace o perioadă la echipa de la care vin, după care să aștepte de la ei neimplicare în meciul direct, nu e de ieri, de azi. Unul dintre primele cazuri a fost chiar cel al actualului lider al naționalei. Vlad Chiricheș a semnat în vara lui 2011 cu FCSB, dar a rămas să mai joace la Pandurii încă o jumătate de sezon. Înaintea meciului FCSB - Pandurii, din septembrie, Becali a avut un discurs public agresiv la adresa lui. 

„Cum să joace Chiricheș? Păi, ar însemna să joace împotriva lui! Dacă ne pune piedică, își pune lui și nu va mai juca anul viitor în Champions League", a spus atunci Gigi. Chiricheș nu a ținut seamă de avertisment, a fost titular, iar Pandurii s-a impus atunci, 2-1. Și, într-adevăr, în vara lui 2012, FCSB nu a evoluat în Champions League, unde a ajuns CFR, care a câștigat titlul. 

7 puncte recuperate în 3 etape și un minut

În prezent, FCSB se află la numai 6 puncte în spatele liderului CFR. Distanța e infinit mai mică decât era în urmă cu 3 runde și un minut. În prima etapă din 2022, chiar în disputa directă, clujenii conduceau cu 3-2 înainte cu un minut de expirarea prelungirilor. În acel moment, la acel scor, echipa antrenată de Dan Petrescu avea un avans de 13 puncte. S-a terminat însă 3-3, cu golul lui Iulian Cristea, din minutul 90+3, după care, în următoarele 3 meciuri, FCSB a recuperat alte 4 puncte. 

13 punctea adunat FCSB în ultimele 5 etape din tur, singurele puncte le-a irosit la Voluntari, 0-0, în vreme ce CFR a obținut 12, fiind învinsă de Rapid, scor 0-2

Distanța din prezent a mai fost între cele două formații, ultima dată, pe parcursul acestui sezon, după runda a 12-a, la jumătatea lunii octombrie. 

Gigi Becali revine la vechile practici! » Tactică reluată după ce FCSB s-a apropiat de CFR Cluj

Cum arată programul în ultimele 5 etape

CFRFCSB
Mediaș (d)Chindia (a)
Rapid (a)Mioveni (d)
Sepsi (d)Farul (a)
Voluntari (d)Argeș (d)
Dinamo (a)Voluntari (a)

VIDEO Totul despre FCSB - Chindia

Citește și: 

Ce problemă consideră Rotariu că are Florinel Coman: „El nu acceptă asta. Mi-e teamă să nu intre într-un con de umbră”

După discuția cu Becali, Omrani i-a dat răspunsul lui Petrescu: „Asta mi-a spus!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
raspunzel
raspunzel  •  12 Februarie 2022, 14:06
Postat de cuviosulmafiot pe 12 Februarie 2022, 13:05

Tu...ori esti la scoala generala si nu prea te uiți la televizor,ca te joci toata ziua pe telefon,ori dimpotriva este prea batran si te cam lasa memoria!Prima:Chiar Becali a zis- la DIGI SPORT(unde altundeva)!Se contrazicea cu Porumboiu!Iar la aluziile lu ala- cu privire la Poarta Alba-fratele Gigi a inceput sa strige:”Io la Poarta Alba eram...șef!Pe mine ma vizitau Victor Ponta-prim ministru si seful PSD si Liviu Dragnea,ministrul transporturilor!Mie imi maturau celula gardienii si aveam si„ospatari”(dintre deținuții mai cuminți),care ma serveau”!Iar cu privire la„iesirile la bere”cu Basescu-aia am vazut cu toții-in direct- imediat dupa meciul retur cu Rapidul din sferturile Cupei UEFA,in 2005!!Și ca atunci cand a plecat de la bere, Basescu s-a urcat...la volan!Dar tu-repet-ori erai prea mic,ori nu te uiți la televizor,ori... esti gaga-ce sa-i faci, se intampla la batranețe!

pa.calici...eu abia acum am realizat...voi sunteti cei mai mari fani ai ciobanului :))) Voi banuiesc ca il credeti si cand spune ca e cavalerul luminii, ca e pus de Dumnezeu sa faca... Adica , dupa mintea ta, daca se duceau Ponta si Dragnea sa-l viziteze la puscarie chiar credeti ca nu se afla ? Si cine credeti ca l-a bagat acolo??? Dupa voi...tot ce spune ciobanu e ADEVARUL ADEVARAT :)))) Bine - nu alea cand zice ca in ultimii 4 ani a furat CFR titlurile cu arbitrii si ce nu va place voua ... Scrieti de noi ca suntem .... cand voi sunteti singurii penibili din Univers care citeaza din GG si care se uita un gura ciobanului :)))) Voi nu vedeti ispravile "grupului R&D" ca sunteti prea ocupati cu ce spune ciobanu :)))

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  12 Februarie 2022, 13:09

Au revenit *** cu un nou articol scris in 3 !!! Cum va puteti numi voi ziaristi?? Nu va e rusine?? Despre altceva nu sunteti in stare sa scrieti??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  12 Februarie 2022, 13:05
Postat de raspunzel pe 12 Februarie 2022, 12:41

pa...calici ... tu chiar traiesti in lumi paralele ... Ai 2 postari si ambele.....unde draq ai vazut/auzit tu ca il vizitau pe cioban la puscarie ponta si dragnea ?? Iesiri la bere cu Basescu .....spune-ne si noua ce fumezi .... ca prea visezi frumos :))))) "Brown le-a inscris golul egalizator " - tu te uiti la meciuri ??? "Min. 81: Dawa trage tare din câțiva metri și îl învinge pe Bălgrădean" Ca sa intreb altfel: tu realizezi ca in 2 postari ai scris numai aiureli ? Adica inteleg ...nu iti plac FCSB...dar sa refuzi sa accepti realitatea si sa inventezi doar ca sa iasa ce vrei tu sa spui ... e jalnic :))))

Tu...ori esti la scoala generala si nu prea te uiți la televizor,ca te joci toata ziua pe telefon,ori dimpotriva este prea batran si te cam lasa memoria!Prima:Chiar Becali a zis- la DIGI SPORT(unde altundeva)!Se contrazicea cu Porumboiu!Iar la aluziile lu ala- cu privire la Poarta Alba-fratele Gigi a inceput sa strige:”Io la Poarta Alba eram...șef!Pe mine ma vizitau Victor Ponta-prim ministru si seful PSD si Liviu Dragnea,ministrul transporturilor!Mie imi maturau celula gardienii si aveam si„ospatari”(dintre deținuții mai cuminți),care ma serveau”!Iar cu privire la„iesirile la bere”cu Basescu-aia am vazut cu toții-in direct- imediat dupa meciul retur cu Rapidul din sferturile Cupei UEFA,in 2005!!Și ca atunci cand a plecat de la bere, Basescu s-a urcat...la volan!Dar tu-repet-ori erai prea mic,ori nu te uiți la televizor,ori... esti gaga-ce sa-i faci, se intampla la batranețe!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează