FOTBAL  »  Superliga  »  PALMARES STEAUA

VIDEO Cât va mai dura până la un nou verdict al Curții de Apel privind palmaresul Stelei? Avocatul FCSB se pronunță: „Cu siguranță așa va fi”

FCSB și CSA Steaua luptă pentru palmaresul Stelei istorice // foto: Imago Images
FCSB și CSA Steaua luptă pentru palmaresul Stelei istorice // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 28 martie 2023 17:21 / Actualizat marti, 28 martie 2023 17:43

Adrian Căvescu și Dan Idita, avocații care au reprezentat FCSB la ÎCCJ în dosarul pentru palmaresul Stelei, se așteaptă ca până la dictarea unui nou verdict din partea Curții de Apel București să treacă mai mult de un an.

Astăzi, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis casarea deciziei Curții de Apel București din iunie 2021, prin care celor de la CSA Steaua le-a fost atribuit palmaresul Stelei istorice de la înființare până în 1998, iar FCSB a rămas cu palmaresul din 2003 încoace.

În consecință, Curtea de Apel București va rejudeca apelul la decizia inițială a Tribunalului București, din iulie 2019, prin care CSA Steaua a câștigat palmaresul de la înființare până în 2003, iar FCSB a rămas cu perioada 2003 - prezent.

Prima reacție a lui Gigi Becali după verdictul ÎCCJ: „Nu am niciun dubiu”
FCSB - CSA STEAUA
Prima reacție a lui Gigi Becali după verdictul ÎCCJ: „Nu am niciun dubiu”

Cât va mai dura până la un nou verdict al Curții de Apel în procesul pentru palmaresul Stelei?

Până la un nou verdict al Curții de Apel mai este de așteptat destul de mult, avertizează avocatul FCSB-ului din dosar, Adrian Căvescu.

Întrebat despre un orizont de timp în care ar putea veni decizia, el a precizat că acest lucru nu se va întâmpla în următorul an:

„La dosarul de mărci a durat un an motivarea. Vom reîncepe judecata la Curtea de Apel, dar în mai puțin de un an nu vom avea, cu siguranță, un răspuns”.

Celălalt avocat FCSB, Dan Idita, a fost mai rezervat: „Este foarte greu de apreciat”.

Un club care a avut continuitate deține palmaresul unic, acesta aparține celui care deține azi clubul. Decizia este favrabilă FCSB, un succes incotestabil. Ne revedem la rejudecare. Cum s-a întâmplat și în dosarul cu mărcile, când ÎCCJ a decis rejudecarea și anularea mărcilor celor de la CSA Steaua.

Curtea de Apel a decis că după anul 1998, CSA Steaua nu poate avea nicio pretenție asupra palmaresului. Noua echipă înființată în 2017 nu are niciun izvor comun cu echipa istorică. Acest lucru va face obiectul rejudecării, deoarece prima decizie nu era foarte clară. Palmaresul de la înființare, din 1947, este unic și aparține echipei din Liga 1.

- Adrian Căvescu, avocat FCSB

Fcsb a câștigat doar timp, nimic altceva. Ba mai mult Steaua este cea care a câștigat pentru că în acest stadiu a rămas în vigoare (deși nu e definitivă) sentința Tribunalului București, care a acordat palmaresul Stelei până în 2003, incluzând și pe cel de la AFC. 

Prin urmare, se va rejudeca apelul privind acea sentință de la Tribunal, pentru că doar decizia Curții de Apel a fost casată.

- AS47, asociație a suporterilor CSA Steaua

Mai multe știri despre procesul FCSB - CSA Steaua: 

Tudorel Stoica despre rejudecarea palmaresului CSA Steaua - FCSB: „Nu înțeleg de ce justiția o lungește atât, n-au altceva de făcut?!”

Fanii CSA Steaua, reacție tranșantă după decizia ICCJ: „Așa se întâmplă când suporterii nu iau atitudine și acceptă ca oamenii precum Becali să facă legea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
istet10
istet10  •  28 Martie 2023, 17:48

"Prin urmare, se va rejudeca apelul privind acea sentință de la Tribunal, pentru că doar decizia Curții de Apel a fost casată." Si daca va fi infirmata definitiv, ce se va intampla? Palamaresul nu se va mai regasi la CSA.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close