FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB și restul lumii » Pe cine preferă fanii dintre echipele desprinse din cele 4 mari cluburi de tradiție

FOTO: Inago
FOTO: Inago

Articol de - Publicat sambata, 02 iulie 2022 07:08 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 08:30

Sondajul inițiat de GSP.ro, privind echipele preferate ale cititorilor ziarului, are o concluzie incontestabilă: FCSB e, de departe, pe primul loc în opțiunile fanilor dintre toate cele 9 echipe care s-au format din cele 4 mari branduri din trecut ale fotbalului românesc: Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova.

În această săptămână, Gazeta a publicat un articol, plecând de la situația în care a ajuns Dinamo, a cărei identitate e amenințată serios de alte două cluburi care poartă numele Dinamo, din Liga a 3-a și din Liga a 4-a. 

A fost radiografiat modul în care cele mai importante nume din fotbalul românesc până în urmă cu un deceniu, Steaua, Dinamo, Rapid și U Craiova, s-au dezintegrat și s-au transformat în mai multe echipe, care susțin practic același lucru. Fiecare că este continuatoarea clubului-mamă și că deține palmaresul istoric. 

GSP a inițiat și un sondaj, la care cititorii ediției on-line ai ziarului au fost invitați să-și exprime opțiunile cu privire la formația favorită. Variantele de răspuns erau exclusiv din rândul celor 9 echipe provenite din cele 4 branduri. Iar câștigător detașat, după ce au existat peste 20.000 de voturi, a fost FCSB.

Octavian Popescu îl contrazice pe MM Stoica în privința BAC-ului: „Dacă nu era importantă şcoala, nu mai stăteam să termin toate clasele”
FCSB
Octavian Popescu îl contrazice pe MM Stoica în privința BAC-ului: „Dacă nu era importantă şcoala, nu mai stăteam să termin toate clasele”

Clubul roș-albastru a atins un procent imens, de aproape 40%. Nu doar că n-a avut niciun competitor pe măsură, dar următoarea în acest top e Dinamo, proaspăt retrogradată în Liga a 2-a, însă cu numai 17% din opțiuni. Față de CSA Steaua, procentul FCSB-ului e de peste 4 ori mai mare.

SONDAJ GSP.RO: Ce echipă favorită aveți în momentul de față?

FCSB și restul lumii » Pe cine preferă fanii dintre echipele desprinse din cele 4 mari cluburi de tradiție

În 2009, Steaua avea o cotă de piață de 44%

În urmă cu 13 ani, într-un moment în care niciunul dintre cele 4 mari branduri nu avea nicio problemă de identitate și de apartenență la trecutul istoric al clubului, s-a realizat un sondaj la nivel național. A fost efectuat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie. 

Față de sondajul realizat on-line de GSP, care conținea o întrebare cu răspuns închis, în sensul în care se putea alege o variantă doar dintre cele 9 indicate, studiul efectuat de IRES în 2009 conținea întrebare cu răspuns deschis, în care intervievații puteau alege orice echipă de fotbal din România. 

Steaua a câștigat detașat, cu un procent de 44%. Următoarele 4 cluburi în ierarhia de atunci au avut cumulat cât adunase Steaua, e vorba despre Dinamo, U Craiova, CFR și Rapid.

FCSB și restul lumii » Pe cine preferă fanii dintre echipele desprinse din cele 4 mari cluburi de tradiție

În 2019, FCSB subordona tot

În urmă cu 2 ani și jumătate, Gazeta Sporturilor a contractat o renumită casă de sondare a opiniei publice, GfK, pentru a realiza un sondaj privind simpatiile microbiștilor din România. FCSB a atins aproape 41% și s-a situat detașat pe primul loc. În acel studiu, procentul celor care au indicat că țin cu Rapid era aproape identic cu cel al celor care erau pro CSA Steaua.

FCSB și restul lumii » Pe cine preferă fanii dintre echipele desprinse din cele 4 mari cluburi de tradiție

VIDEO FCSB, victorie în primul amical: 6-0 cu FC Sfântul Gheorghe

Citește și: 

Mihai Stoica, înainte de startul sezonului: „FCSB este singura echipă care n-a lipsit nicio secundă din Liga 1”

Cum arată startul sezonului pentru CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova » Cele 3 rivale se duelează în 3 etape consecutive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (102)
ienasoiu
ienasoiu  •  08 Iulie 2022, 11:03

Ați specificat corect: sondaj printre cititorii ziarului gsp. Eu, de exemplu n-am mai citit aceste pagini de vreun an de zile. Sper să nu-mi pară rău că revin. Dacă iar am să văd că este un ziar scris pentru cei ce „fac ce spune Becali” și de către cei ce fac ce spune Becali am să mă distanțez din nou. Oare nu vă sună un clopoțel în porțiunea aceea din organigramă care se numește marketing? Nu socotește nimeni, în urma acestui sondaj, câți cititori se pierd datorită politicii părtinitoare? Când cifrele sondajului vostru se vor apropia de cifrele prezențelor suporterilor pe stadioane atunci veți fi legitimați ca un ziar modern, independent și de ținută.

Catalin210783
Catalin210783  •  03 Iulie 2022, 23:57

Ce ziaristi… ce profesionisti… *** ? Cum sa spui ca FCSB este pe departe cea mai iubita echipa ? Ce medie la suporteri au pe meci in sezonul trecut ? Sau a cumparat nea jiji niste postaci ? Ca suporteri nu prea isi permite. Mergeti pe stadion cand joaca echipre de traditie, Petrolul, U Cluj Steaua, in B au avut mai multi fani, in A, sa nu zicem de Rapid, Craiova, Cfr Cluj, chiar si Dinamo. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iuda
iuda  •  02 Iulie 2022, 20:29

Chiar nu mai aveti nici un pic de bun simt,mai era putin si procentul era de 50% .Banii vorbeste )))))) PENIBILI

Vezi toate comentariile (102)
Comentează