FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce duel la FCSB! Edi Iordănescu, misiune dificilă: pus să aleagă între două vedete

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 07:22 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 13:01

Octavian Popescu va fi apt să joace după pauza pentru echipele naționale, însă va avea un rival puternic, pentru a bifa legea FRF, în Ianis Stoica, noua senzație din ofensiva vicecampioanei, titular în ultimele 3 jocuri oficiale, în care a marcat 3 goluri.

Vești bune pentru Edi Iordănescu în perspectiva finalului turului de campionat. Doi dintre jucătorii accidentați în ultima perioadă au fost refăcuți de staff-ul medical și vor putea să evolueze începând din etapa viitoare. 

Printre ei, și Octavian Popescu, cel care a avut un progres fantastic pe parcursul sezonului trecut, în ciuda faptului că e un fotbalist extrem de tânăr, doar 18 ani. El a fost văzut varianta principală pentru ca FCSB să îndeplinească regula U21 pe parcursul actualului campionat. 

Absența lui însă, dublată și de indisponibilitatea lui Sorin Șerban, pe flancul stâng al defensivei, i-a determinat pe antrenorii vicecampioanei să forțeze o altă soluție care să bifeze legea de la Casa Fotbalului. Iar alegerea s-a numit Ianis Stoica, jucător care a profitat din plin de șansa care i s-a acordat și a avut același gen de randament pe care Popescu îl arătase în toamna lui 2020.

De acum, va exista un mare semn de întrebare pentru Edi Iordănescu în privința alegerii pe care o va face pentru regula U21. Octavian Popescu sau Ianis Stoica? Teoretic, cei doi ar putea evolua și în același timp, fiindcă ei nu sunt neapărat pe același post. 

450.000 de euroe cota la care Stoica e evaluat de site-ul transfermarkt

Tavi Popescu a evoluat inclusiv ca inter, în vreme ce Ianis Stoica a dat un randament mai bun în atac, însă sunt șanse mici ca FCSB să înceapă meciurile avându-i pe amândoi în formula de start. Mai ales că și-a revenit și Florin Tănase, care nu poate lipsi din primul „11", acolo unde trebuie să apară și alte nume ofensive grele precum Keșeru, Cordea și chiar Budescu. 

Cu această dilemă importantă pentru FSCB, Gazeta Sporturilor îi analizează pe cei doi, într-un raport direct. Pe ceea ce au jucat și au reușit în actualul sezon. Amândoi sunt născuți în același an, 2002, deci sunt o generație sub nivelul admis de FRF, jucători născuți după 1 ianuarie 2000. 

1.600.000 de euroe valoarea de acum a lui Octavian Popescu

Au bifat cam același număr de meciuri, însă există o diferență de volum al minutelor petrecute pe teren, dar și al aparițiilor în formula de start, ambele în favoarea lui Popescu.

ParametruI. StoicaOct. Popescu
Meciuri1011
Medie minute4571
Meciuri ca titular310

În schimb, Ianis Stoica stă mult mai bine în privința golurilor marcate. A punctat de 5 ori, Popescu doar de 3 ori, în condițiile în care Ianis are sub 60% din minutele jucate de colegul său. 

6,00e media pe care Ianis Stoica o are în acest sezon pe baza notelor GSP

De fapt, nu doar capitolul goluri arată mai bine pentru fiul fostului fotbalist Pompiliu Stoica, ci și ceilalți parametri care se referă la aportul ofensiv.

5,82e media pe care Octavian Popescu o are în acest sezon în urma calificativelor Gazetei

ParametruI. StoicaOct. Popescu
Goluri53
Șuturi la poartă1,41,18
Șuturi pe poartă10,45
Mingi pierdute4,39
Centrări precise25%14%
Driblinguri0,94,3

* cu excepția golurilor, celelalte cifre

Dacă Stoica a contribuit mai mult în ofensivă, Octavian Popescu e mult mai bun în privința jocului defensiv.

228e indexul InStat al lui Stoica, pe acest sezon; nivelul maxim l-a atins în jocul din Cupa României, cu CS Hunedoara, când a avut un punctaj de 326

Cifrele lui sunt superioare, poate și datorită faptului că a evoluat de multe ori ca inter, ceea ce presupune o participare defensivă mult mai mare decât atunci când joci între cei 3 din linia de atac. Popescu are mai multe dueluri câștigate și de aproape 4 ori mai multe baloane recuperat.

243e indexul InStat al lui Octavian Popescu, cu cea mai bună prestație în derby-ul cu Dinamo, când a atins un punctaj de 280

ParametruI. StoicaOct. Popescu
Pase precise78%78%
Dueluri câștigate32%43%
Mingi recuperate0,51,91
Deposedări1,32,9

16 ani și două lunia avut Ianis Stoica în momentul în care a debutat în Liga 1, în tricoul Dunării Călărași, în februarie 2019

17 ani și 9 luniera vârsta lui Octavian Popescu când a disputat primul joc în Liga 1, pentru FCSB, în septembrie 2020

Cine ar trebuie să joace titular la FCSB?

Octavian Popescu
Ianis Stoica
Amândoi

VIDEO Pregătire intensă la Baza Sportivă FCSB!

Citește și: 

Ce fotbal știe să producă Edi Iordănescu? Constatare șocantă: e sub toți antrenorii cu nume din Liga 1 la un capitol vital

FCSB primește întăriri! Edi Iordănescu a făcut anunțul așteptat de toți fanii „roș-albaștrilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
1690324144614070
Viorel Ignat  •  07 Octombrie 2021, 20:52

Mi-as permite citeva sugestii pt GS : jucătorii romani nu sint staruri,vedete etc. iar când se fac asemenea sa zicem alegeri nu ar fi rău să existe și o varianta care ar spune asa "Nu ne interesează nici unul" !? De altfel ,sa facem o paralela și la alegeri parlamentare ar fi bine sa existe aceeași întrebare sa vedeți , pe pariu ca acei votanți ar fi mereu câștigător,nu ne obligați oarecum sa alegem în potriva noastră tot felul de nulități, tot timpul poporul roman trebuie sa aleagă Raul cel mai mic!!??

865817293525504
Tudor Averchi  •  07 Octombrie 2021, 00:59
Postat de niculaemoromete pe 06 Octombrie 2021, 13:25

Nici unul, nici altul nu au depășit mediocritatea... Îi distrugeți psihic, ei săracii citesc și cred ce scrieți! Nu le folosește, dar vouă nu vă pasă...

Hai bă sa fim serioși .. câta vreme sa i mai ocrotim .. iau o groaza de bani pentru traiul di România și pe deasupra se mai cred și vedete .. e timpul sa mai si pună osul la treaba romanul si sa facă treaba serioasă . Ceva e clar : rezultatele le ai când te antrenezi constant zi de zi , an de an .. degeaba iti intra 2 si după te uiți la lume de sus ..

creeperno115
creeperno115  •  06 Octombrie 2021, 22:45

Au dat 6 la o echipa de juniori cu om in minus. O sa fie invers in retur, daca nu ne mananca arbitrul

Vezi toate comentariile (21)
Comentează