FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, loser pe linie! » Sezon de coșmar pentru Becali: au venit încă 3 eșecuri dure! + Csikszereda devine un pol de putere

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 mai 2021 08:38 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 09:35

E un sezon în care clubul lui Gigi Becali e pe cale să piardă absolut totul: prima echipă a ratat titlul, FCSB II nu s-a calificat în barajul pentru promovarea în Liga 2, echipa de U16 nici n-a prins play-off-ul campionatului, în vreme ce la U17 și U19, roș-albaștrii au suferit ieri înfrângeri dure în turul semifinalelor pentru câștigarea Ligii Elitelor.

FCSB are parte de un sezon cu adevărat horror. E foarte aproape să rateze obiectivele cu toate cele 5 echipe cu care a participat în 5 competiții diferite: Liga 1, Liga 3, Liga Elitelor U19, Liga Elitelor U17 și Liga Elitelor U16.

Primele două ținte au fost deja ratate încă de acum o săptămână. Cele din dreptul echipelor de juniori sunt ca și compromise, și ele, după rezultatele înregistrate în turul semifinalelor de la U19 și U17 și modul în care a arătat clasamentul final al seriei din care FCSB a făcut parte la U16.

Practic, rând pe rând, atât formația de seniori, care avea ca obiectiv titlul, cât și cea din liga a 3-a, dar și cele de la Academie, în care s-a investit foarte mult în ultima vreme și dețin condiții excepționale, sunt ieșite deja sau cu un pas în afara obiectivelor.

LIGA 1: FCSB ratează titlul al 6-lea an la rând

FCSB a mai bifat un sezon în care n-a reușit să cucerească titlul. Este pentru al 6-lea campionat la rând când nu termină pe primul loc. Va încheia pe locul 2, așa cum s-a întâmplat în 5 din cele 6 ediții în care s-a recunoscut învinsă.

LIGA 3: FCSB II nici n-a ajuns să spere că o poate bloca pe Steaua

Echipa secundă a clubului condus de Becali, care a evoluat în Liga 3, a avut un obiectiv clar pentru acest sezon: să o oprească pe CSA Steaua să promoveze.

Într-o primă fază s-a aflat în grafic, a terminat pe unul dintre locurile care au dus-o la semifinala barajului pe care dacă l-ar fi câștigat urma să se dueleze cu clubul Armatei.

Dar FCSB II a fost eliminată de CS Afumați, 0-1 și 4-1 pentru gruparea ilfoveană, care a pierdut, la rândul ei, prima manșă cu Steaua, 0-2 în Ghencea.

Returul e sâmbătă, dar pentru FCSB II misiunea e ca și compromisă: Steaua e 90% promovată în al doilea eșalon.

LIGA ELITELOR U19: FCSB, umilită chiar la Berceni

E o competiție în care au luat startul 24 de echipe, împărțite în două grupe egale: cea de Vest și cea de Est.

FCSB s-a comportat bine în campionat, a terminat pe locul 2, după Viitorul, lucru care i-a permis să acceseze semifinalele și să rămână în joc pentru a deveni campioană.

Cealaltă serie a fost câștigată de Csikszereda, iar pe locul 2 a terminat Gaz Metan Mediaș, la egalitate de puncte cu CFR, dar avantajată de meciurile directe: 1-1 și 2-0. S-a jucat încrucișat, locul 1 cu locul 2 din cealaltă serie:

  • FCSB - Csikszereda 1-3
  • Gaz Metan - Viitorul 1-2

Returul acestor jocuri va avea loc sâmbătă, însă FCSB e ca și eliminată. Partida tur din semifinale s-a disputat în baza din Berceni, iar pe teren a fost, practic, o singură echipă, cea din Miercurea Ciuc, care a dominat clar și și-a mai creat și alte ocazii.

LIGA ELITELOR U17: UTA s-a distrat în fața FCSB-ului

Același sistem de desfășurare ca la U19. La această categorie de vârstă însă, FCSB își făcea mari speranțe, mai ales după parcursul din campionatul regulat.

A terminat pe primul loc, având 5 puncte peste Viitorul și 18 peste a treia clasată, Academica Clinceni. FCSB a marcat 101 goluri, o medie de peste 4,5 goluri pe meci, însă în prima manșă a semifinalelor a clacat.

A dat peste UTA, care a terminat pe locul secund în seria de Vest, la un singur punct sub Craiova.

  • UTA - FCSB 4-1
  • Viitorul - Craiova 2-1

Returul e programat tot sâmbătă, însă FCSB și-a luat, practic, adio de la disputarea finalei.

LIGA ELITELOR U16: FCSB n-a prins nici măcar play-off-ul

Competiția a cuprins nu mai puțin de 8 serii, cu un total de 42 de echipe. Doar câștigătoarea fiecărei grupe urma să acceadă în sferturile de finală.

FCSB a ratat primul loc. A terminat cu un singur punct sub Craiova, eșecul din meciul direct, 0-1 în Bănie, fiind decisiv.

În ciuda faptului că a marcat nu mai puțin de 25 de goluri în 5 partide, mai mult decât dublu față de Craiova, FCSB U16 a ratat accesul în fazele eliminatorii.

Cele 4 dispute din sferturile de finală vor avea loc vineri:

  • Csikszereda - CSM Bacău
  • Clinceni - Craiova
  • Petrolul - Dinamo
  • LPS Banatul - UTA

FCSB e locul 2 în topul Academiilor!

Din 2019, FRF a demarat proiectul clasificării Academiilor de copii și juniori din România. Pe baza unui dosar și a unor criterii, fiecare club primește un punctaj, după care se realizează un top. Pe baza acestuia, primele 24 de echipe sunt invitate de FRF să participe în Liga Elitelor U19 și U17, competiții în care Casa Fotbalului finanțează cheltuielile cluburilor cu deplasarea și cazarea dintr-un sezon, costuri care se ridică la 7.000-8.000 de euro.

În această clasificare, FCSB a fost pe locul 5 în 2019, dar anul trecut a urcat până pe locul secund. În ambii ani, Viitorul a fost lider.

Top 15 Academii pe 2020

1. Viitorul93,42
2. FCSB88,18
3. Dinamo84,86
4. Chiajna84,81
5. Csikszereda83,90
6. Sport Team București83,34
7. U Craiova81,59
8. Voluntari81,13
9. ASU Poli Timișoara81,10
10. CFR Cluj80,12
11. UTA79,70
12. Ripensia78,30
13. Sepsi74,83
14. Clinceni74,04
15. U Cluj73,60

Rezultatul se realizează în funcție de modul în care punctează cluburile în cele 7 criterii impuse de FRF. O academie poate obține cel mult 100 de puncte. Cele 7 criterii și ponderea lor sunt următoarele:

FCSB, loser pe linie! » Sezon de coșmar pentru Becali: au venit încă 3 eșecuri dure! + Csikszereda devine un pol de putere

Csikszereda devine un pol de putere al juniorilor

Un club care e tot mai bun în competițiile juvenile e Csikszereda. Era abia pe locul 12 în topul Academiilor în 2019, dar anul trecut nu doar că a intrat între primele 10, dar a ajuns până pe poziția a 5-a. Iar în cele 3 competiții în care a luat parte, U19, U17 și U16 s-a comportat extraordinar. 

Doar două cluburi au reușit să-și treacă în palmares două locuri 1: Craiova și Csikszereda, însă oltenii au treminat abia pe 7 la Liga Elitelor U19, în vreme ce clasarea celor din Miercurea Ciuc, în afara celor de pe prima poziție, a fost pe 3, la Liga Elitelor U17.

Competiție/ echipa (clasare*)ViitorulFCSBCsikszeredaCraiovaUTADinamo
U19121767
U17213124
U16221111

* locul la finalul campionatului regular

Record absolut de U21...

FCSB a pierdut titlul în Liga 1, însă e echipa de pe primul loc în privința numărului de fotbaliști eligibili pentru regula U21 pe care i-a folosit pe parcursul sezonului 2020-2021. Nu mai puțin de 25, practic un lot întreg, în frunte cu consacrații Vlad, Olaru, Moruțan, Florinel Coman și Man. La polul opus s-a aflat chiar campioana CFR Cluj, care a dat minute la doar 7 jucători născuți după 1 ianuarie 1998. 

În total, în întreg campionatul Ligii 1 au fost rulați 161 de astfel de fotbaliști, ceea ce înseamnă că FCSB a avut peste 15% dintre aceștia. Practic, într-o formulă ideală a campionatului, alcătuită doar din nume care să respecte vârsta naționalei de tineret, FCSB ar avea mai mult de jumătate dintre jucători.

Cel mai bun 11 al campionatului, format din jucători U21

Vlad - Haruț, Chindriș, Iacob, Opruț - Moruțan, Dulca, Olaru - Man, Fl. Coman, Petrila

... dar Becali cere scoaterea regulii

În ciuda faptului că e echipa care a acoperit cel mai bine regula FRF și care are cele mai solide variante și pentru sezonul următor, când eligibilitatea va fi pentru jucătorii născuți după 1 ianuarie 2000, cel care a condus răscoala cluburilor împotriva legii U21 a fost chiar Gigi Becali. Și, cel puțin deocamdată, a reușit să blocheze înăsprirea ei. 

FRF și-ar fi dorit, în scenariul că rămân 5 schimbări, ca al doilea jucător U21 să joace aobligatoriu cel puțin 45 de minute. Comitetul Executiv a amânat o decizie finală. FCSB îi are disponibili pentru următorul campionat, printre alții, pe Octavian Popescu, Cristi Dumitru, revenit de la FC Argeș, Perianu, Târnovanu, Horșia, revenit de la Mediaș, dar și Robert Ion, care a fost grav accidentat!

Mai multe știri despre FCSB:

A jucat la FCSB, dar se bucură că roș-albaștrii au ratat titlul: „Becali e îngrozitor! Să tacă, mulți au eșuat din cauza lui”

Florin Tănase, anunț fără echivoc la finalul campionatului: „Este momentul pentru un transfer”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (26)
kikostel
kikostel  •  26 Mai 2021, 15:26

E adevărat, Gigi e un loser. Nu înțelege fotbalul și nu știe să conducă, a falimentat aproape toate afacerile care nu se bazau pe bișniță. Dar asta nu face decât să pună într-o lumină și mai proastă patronii, managerii și antrenorii din acest jalnic campionat! Dacă Gigi reușește an de an să intre in pe play-off, ceilalți ar trebui să se întrebe serios dacă nu și-au greșit meseria.

1745flo
1745flo  •  26 Mai 2021, 14:26
Postat de realcf pe 26 Mai 2021, 13:42

aaa. inca ceva... e echipa cu cel mai mare profit financiar! ar trebui punctat si acest aspect domnilor gazetari!

Deci își pot cumpăra mai multe semințe, dacă de trofee nu poate fi vorba!

ciuke
ciuke  •  26 Mai 2021, 14:00
Postat de adi_stelistul pe 26 Mai 2021, 11:23

Da? Am eu o teorie si mai interesanta. Fii atent aici: CFR campioana in 2018 - 2019 - 2020 - 2021. Observi succesiunea - dupa FIX un an iau un titlu? Cum in 2022 se face fix un an de la ultimul lor titlu, cred ca ar fi momentul lor, nu?

Raspunsul este nu. CFR schimba antrenorul si juma' de echipa.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează