FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. EXCLUSIV Revoltă de amploare provocată de Mihai Pintilii! Amenințări cu boicotul din cauza ideii lui Gigi Becali

Pintilii, 35 de ani, face acum parte din staff, dar a început acest sezon ca fotbalist și a bifat pentru FCSB 7 meciuri, ultimul pe 22 septembrie 2019
Pintilii, 35 de ani, face acum parte din staff, dar a început acest sezon ca fotbalist și a bifat pentru FCSB 7 meciuri, ultimul pe 22 septembrie 2019

Articol de , , - Publicat joi, 09 iulie 2020 19:29 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 21:33

Intenția lui Gigi Becali de a-l pune „principal” la FCSB pe Mihai Pintilii, deși nu are niciun fel de licență de antrenor, a provocat furia mai multor actuali cursanți de la licența Pro, care amenință că vor boicota și cursurile, dar și achitarea taxei către FRF.

Gigi Becali vrea să repete experiența Mirel Rădoi, din 2015, și anunță că îi oferă lui Mihai Pintilii rolul de antrenor principal, deși acesta nu deține nicio licență de antrenor. De niciun fel. Nici măcar una care să-i permită să antreneze la copii și juniori. 

Intenția patronului vicecampioanei, care a fost făcută publică, a stârnit furia mai multor antrenori care în vara trecută au trecut examenul pentru accesul la cursurile licenței Pro, singura care permite unui tehnician să poarte titulatura de antrenor principal la Liga 1.

"De ce să mai cheltuim banii degeaba pentru ceva fără valoare?"

Mai mulți dintre aceștia s-au arătat revoltați de situație și își doresc să participe la un protest fără precedent. Fie să boicoteze prezența în continuare în modulul pentru licența Pro, fie să refuze achitarea taxei. Care e una extrem de mare, 5.500 de euro! 

"Dacă FRF îi va permite lui Pintilii să funcționeze ca antrenor principal, chiar și sub acoperirea altui antrenor cu licență, atunci înseamnă că licența Pro nu are valoare și nu are niciun rost ca noi să mai continuăm să mergem la cursuri și nici să cheltuim banii degeaba" e unul dintre mesajele care au răbufnit din partea celor nemulțumiți

Argumentele lui Stoichiță pentru lipsa licenței la naționale

Lista actuală a cursanților Pro cuprinde 19 nume, iar printre ei se regăsesc inclusiv selecționerii României. Mirel Rădoi și Adrian Mutu nu dețin cea mai importantă diplomă și, în ciuda acestui impediment, chiar FRF, care impune cu strictețe ca orice tehnician din Liga 1 să aibă Pro, i-a angajat la primele două reprezentative. 

"Ne-am interesat la UEFA și cei de acolo percep un antrenor care e în cursul curent pentru licența Pro ca fiind unul care are acea licență și căruia i se permite să antreneze la un nivel unde această diplomă e necesară", a explicat Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF. Totuși, la finalul cursului, toți cei 19 vor susține examene și există posibilitatea să fie picați și să nu intre în posesia licenței!

Cine sunt acum cursanții licenței Pro

  • În afara lui Rădoi și Mutu, lista îi cuprinde pe: Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărășanu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Dorin Docolin, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu, Dumitru Suciu.

Pintilii n-ar avea voie nici să conducă antrenamentele! 

În situația în care fostul mijlocaș ar fi numit de Gigi Becali responsabilul staff-ului tehnic, nu doar că nu ar putea să se ridice de pe bancă pentru a da indicații, în timpul jocurilor, dar și la antrenamente ar avea interzis să fie A1. 

Conform regulamentului, o ședință de pregătire a unui club de Liga 1 nu poate fi condusă de o persoană care nu are licență de niciun fel. Dacă Pintilii ar face-o și ar exista filmări, fotografii sau alte mărturii că a încălcat regulamentul, atunci și el, dar și FCSB ar fi pasibili de suspendare și de amendă.

Totuși, Toni Petrea "principal"?

 Gigi Becali a lăsat ieri să se înțeleagă că nu Pintilii va urma să fie antrenor principal. "Neubert și Toni Petrea au semnat rezilirea cu echipa lui Reghecampf. Aș fi vrut să-i am înainte de meciul cu Craiova, dar nu avem un mare stres. Nu cred eu că o să ne scoată Sepsi în Cupă sau că Botoșaniul o să treacă peste noi. Discutăm direct cu ei. Trebuie să vină cât mai repede", a spus ieri Becali.

Rădoi: "Lui Pintilii îi va fi aproape imposibil" 

Prezent într-o emisiune la Telekom Sport, actualul selecționer a comentat posibilitatea ca Pintilii să fie numit "principal", fără licență de niciun fel

"Ar fi fix în situația mea de la FCSB. Degeaba crezi că tu stai pe bancă și le zici ce să transmită celor care pot da indicații mai departe jucătorilor. 

FCSB. EXCLUSIV Revoltă de amploare provocată de Mihai Pintilii! Amenințări cu boicotul din cauza ideii lui Gigi Becali

Fotbaliștii nu te văd acolo, la margine, e foarte, foarte complicat. De fapt, crezi că ești "principal", dar nu ești într-o astfel de situație. Se ajunsese atunci să fiu în anumite posturi chiar jenante. Dădeam să mă ridic de pe bancă pentru a le oferi o sticlă cu apă, imediat venea arbitrul de rezervă și îmi zicea «stai jos, n-ai voie, stai jos!»", a declarat Rădoi.

La cum îl cunosc eu pe Pintilii, un tip foarte direct, dacă ar fi să fie antrenor principal, atunci ar accepta funcția doar dacă ar face ce crede el de cuviință, nu că i s-ar dicta ceva din lojă -  Mirel Rădoi

Poenaru i-a băgat în ceață pe cei de la FRF

În vara trecută, la examenul de acces la cursurile pentru obținerea licenței Pro, Ilie Poenaru a fost respins la proba teoretică, la care a avut de susținut tema pasa filtrantă. Tehnicianul chiar a intrat într-o dispută verbală cu cei care îl examinau în acel moment: Valentin Sinescu, un antrenor submediocru, fără nicio realizare importantă în carieră, și Răzvan Rotaru, fost fotbalist la ligi inferioare și fost ziarist. 

În acest moment, Ilie Poenaru e unul dintre cei mai în vogă antrenori din Liga 1, iar parcursul său din acest sezon i-a determinat chiar și pe cei din Comisia Tehnică, dar și din conducerea FRF, să-și pună semne de întrebare privind capacitatea și valoarea oamenilor care decid la Școala de Antrenori cine merită și cine nu merită să intre la cursurile unei licențe.

3 echipede Liga 1 vor avea ca antrenor principal un tehnician fără licența Pro, în cazul în care Pintilii va fi A 1 la FCSB, ceilalți doi fiind Ilie Poenaru (Clinceni) și Marius Croitoru (Botoșani)

Un fost ziarist poate antrena, Mutu, Rădoi și Pancu, nu! 

Pe lista celor care au obținut licența Pro în ultimii 5 ani se află foarte multe nume obscure, care nu spun absolut nimic, dar care, din perspectiva diplomei, îndeplinesc criteriul de eligibilitate. 

Printre ei și fostul ziarist al Gazetei Sporturilor, Răzvan Rotaru, dar și nume precum Dan Mihu, Codruț Moșteanu, Paul Răducan, Octavian Benga, Aristică Cioabă, Daniel Dobai. 

Dintre cei care însă nu au licență Pro sunt Rădoi, Mutu, Pancu, Laszlo Balint, Măldărășanu, Florin Bratu, Croitoru, Ilie Poenaru. În schimb, sunt foarte mulți foști fotbaliști de Liga 1 care sunt în regulă cu diploma Pro, dar care încă n-au debutat pe banca unei formații de prima scenă: Bărcăuan, Diniță, Schumacher, Naicu, Țermure, Florin Pârvu, Florin Motroc, Sorin Colceag.

VIDEO. Gigi Becali: „Dacă eram în locul englezilor, pe el îl luam”

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB - DINAMO 1-0. Dennis Man, despre plecarea în Premier League: „Mi-ar trebui un timp de acomodare”

FCSB. Gigi Becali, suspendat de Comisia de Disciplină! Amendă drastică + și clubul are de suferit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  10 Iulie 2020, 21:40

N-o să mai sufle vântul din cauza "nemulțumiților"...Ma uit pe listă și văd nume de jucători sub-mediocrii care cred că dacă o să aibă licența, o să și fie mari antrenori...Dar îl vad și pe "finu"Radoi,care poate bine-merci fi selecționer, fără licența viselor...Complicata e gândirea celor care diriguiesc prin fotbalul nostru...Mourhinio era un biet translator și fără licente ale viselor a câștigat CL...

ccristian0
ccristian0  •  10 Iulie 2020, 16:28

Aristică Cioabă a jucat si a antrenat la atatea echipe si pe atatea continente incat mai trebuie sa scrieti voi inca 25 de ani sa invatati despre el!

189254898748309
Claude SH  •  10 Iulie 2020, 14:52

Ce mare lucru! Se înscrie Pintilii la curs și treaba e ok

Vezi toate comentariile (31)
Comentează