FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UTA 2-1

VIDEO Arădenii nu se opresc: „UTA, prea mică pentru o brigadă atât de mare!” + „Unii jucători au vrut să iasă de pe teren”

FCSB - UTA / Sursă foto: GSP +18   FOTO
FCSB - UTA / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat luni, 06 decembrie 2021 08:12 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 08:34

Bogdan Apostu (39 de ani), impresar apropiat de UTA, a ieșit în față după partida pierdută de arădeni cu FCSB, scor 1-2. Formația lui Laszlo Balint a fost dezavantajată clar de arbitri, iar Apostu nu a menajat brigada lui Marian Barbu.

  • Golul de 1-0 a venit în urma unui penalty dictat după un duel între Octavian Popescu și Roger. Totuși, reluările TV nu au relevat un contact concret între cei doi fotbaliști. 
  • Penalty-ul din care s-a înscris golul decisiv, de 2-1, a venit după ce mingea ieșise în afara terenului cu întreaga-i circumferință, lucru nesancționat de arbitri.

„E frustrant pentru jucători. Reprezint majoritatea jucătorilor de la UTA și îmi pare rău pentru ei. E o seară tristă pentru fotbal, în primul rând. Sunt convins că nici echipă de fotbal nu are nevoie de un asemenea arbitraj. Dacă îmi permiteți o figură de stil, cred că UTA a fost prea mică pentru o brigadă atât de mare.

„Chiar nu vă e rușine?” » Titlu dur pe prima pagina a Gazetei de azi + notele minuscule pentru prestațiile arbitrilor
FCSB - UTA 2-1
„Chiar nu vă e rușine?” » Titlu dur pe prima pagina a Gazetei de azi + notele minuscule pentru prestațiile arbitrilor

Am primit zeci de mesaje și am văzut că mingea a ieșit la acea fază. UTA chiar a jucat și a fost aproape de a produce surpriza. Eu cred că ar fi meritat să fie, după aspectul general al jocului, măcar un rezultat de egalitate. Mă bucur că Balint a rămas cerebal. Unii jucători au vrut să iasă de pe teren.

Cred că, din punct de vedere moral, UTA se poate considera învingătoare. (...) Atât timp cât arbitrul influnțează în asemenea mod o partidă frumoasă, e păcat pentru fotbalul românesc”, a spus Apostu, în dialog cu jurnaliștii prezenți la Arena Națională. 

Bogdan Apostu: „Se fură niște puncte și nu e normal”

Indiferent în favoarea cui se greșește, e clar că avem nevoie de VAR. Sper că, cel târziu la vară, să avem implementat acest sistem. Se fură niște puncte și nu e normal.

Bogdan Apostu, impresar

Arbitraj penibil pro-FCSB: două penalty-uri INVENTATE!

FCSB a deschis scorul în meciul cu UTA profitând de un penalty dictat acordat eronat de „centralul” Marian Barbu. Ulterior, a făcut 2-1 după o fază în care jocul trebuia oprit.

În minutul 21 al meciului găzduit de Arena Națională, Octavian Popescu a căzut spectaculos în careul advers după un duel cu Roger, mijlocașul dreapta al oaspeților. Aparent călcat și lovit cu brațul de către adversar, Popescu a căzut, iar Marian Barbu, poziționat excelent, nu a stat pe gânduri și a arătat spre punctul cu var.

Arădenii nu se opresc: „UTA, prea mică pentru o brigadă atât de mare!” + „Unii jucători au vrut să iasă de pe teren”
Roger așază piciorul lângă cel al lui Octavian Popescu

Penalty controversat primit de FCSB cu UTA

Totuși, reluările TV nu au relevat un contact concret între cei doi fotbaliști, nici la nivelul picioarelor, nici mai sus. FCSB a profitat de decizia arbitrului. Florin Tănase a confiscat mingea și l-a executat pe Iacob de la punctul cu var.

Eroare pro-FCSB și la golul 2

În minutul 80, Marian Barbu a dictat al doilea penalty al meciului în favoarea FCSB-ului, după un șut al lui Valentin Gheorghe blocat cu brațul de Medjimorec, unul dintre stoperii echipei oaspete.

Numai că jocul ar fi trebuit oprit înainte de acel moment, întrucât mingea ieșise în afara terenului înainte ca Dumiter să paseze spre Valentin Gheorghe. 

Asistentul de pe acea parte, Mircea Orbuleț, nu a sesizat că mingea trecuse de linie cu întreaga-i circumferință, astfel că nu a ridicat fanionul. O eroare decisivă, pro-FCSB.

FOTO Imagini spectaculoase din partida FCSB - UTA 2-1

+14 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

Laszlo Balint, furibund: „Vreți să fiu calm? Nu am cum! Doar în Liga 3, unde stăteau spectatorii cu coasa la gard, am mai trăit așa ceva!”

Oficialul CFR-ului a izbucnit la miezul nopții, „dezgustat” de arbitrajul din FCSB - UTA: „E strigător la cer, ne temem pentru titlu”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
2851798574849396
Vlad Ciprian Flavius  •  06 Decembrie 2021, 18:06
Postat de observator_federal pe 06 Decembrie 2021, 09:21

Dar arădenii nu au avut nimic de spus despre arbitraj când,cu arbitrul Cojocaru la centru, UTA a învins-o pe Universitatea Craiova jucând ”la rupere” și cu trageri de timp incredibile (cel mai afectat de întinderi a fost portarul Jacob, iar alți doi arădeni cică”au ieșit pe targă!!”) deși Screciu și Bancu mai ales au suferit de pe urma intervențiilor criminale ale lui Hora și Roger?? Or fi crezut arădenii atunci că sunt superechipă (ce i-a mai lăudat presa, ce încântare a fost acest meci pentru gigiștii și clujenii din massmedia - comentatorul Mădălin Negoiță de la Look Cluj, par egzamplu, ce de imagini cu atmosfera caldă din tribune ne-au dat teleaștii din carul TV când Bancu se tăvălea pe jos, cu gura plină de sânge) dar de fapt arbitrul i-a împins de la spate, doar ca să mai facă Universitatea ”un pas greșit”. Arbitrajele decid podiumul de ani de zile, iar Craiova nu are cum să scape de sub ”focul încrucișat” al echipelor cu protecție ocultă - Fcsb și Cfr 1907. Să vedeți azi, la Botoșani, dacă Istvan Kovacs ne va mai aplica acelați tratament ca la meciul din tur cu FCSB, acel 4-1 în care nu ni s-au dat două penaltyuri...

Just comentariul tau si subscriu parerii tale! Ca sa nu mai vorbim de etapa trecuta cind ne spunea mister de la Uta ca Argesul nu a avut sut pe poarta insa a omis ca trebuia sa joace in 10 dupa ce l au cautat pe la dinti pe Latovlevici. El isi cauta scuze deja pt ce urmeaza. Le vine Botosaniul acasa, merg la Craiova .... La meciul tur le a spus ca fotbalul nu e volei si ca vor pune fileu pe viitor. Abia astept sa i urce pe garduri oltenii)))

1731885997060900
Niculae Petre  •  06 Decembrie 2021, 15:11

ADEVARUL ESTE CA A FOST VICIERE DE REZULTAT.DAR POATE ANTRENORUL DE LA UTA ISI AMINTESTE DE PERIOADA CAND ANTRENA SNAGOVUL SI SE JUCA LA GREU LA PARIURI . LA MECIUL CU CFR ISI AMINTESTE CUMVA CA JUCAU CA NISTE DOMNISOARE ,IAR LA ALTE MECIURI S-A LASAT CU FAULTURI LA GREU.ASA CA NENEA ANTRENORUL ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

laur33
laur33  •  06 Decembrie 2021, 14:07

Eu vreau sa stiu parerea lui MM. Ca dupa meciul CFR-ului a iesit repede cu o parere. Acum ce face? Doarme?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează