FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali nu poate scăpa de el, oricât s-ar accidenta! » Cum s-a asigurat Chiricheș că își ia toți banii, chiar dacă stă pe bară

Articol de , , - Publicat joi, 28 septembrie 2023 17:05 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 17:49

Gigi Becali a spus pentru prima oară că regretă readucerea lui Vlad Chiricheș (33 de ani), pe care-l consideră prea scump, în condițiile în care o nouă accidentare l-a trecut iar pe margine pe căpitanul naționalei. Orice ar crede, patronul FCSB nu poate renunța imediat la el, deoarece apărătorul s-a asigurat prin contract că nu poate fi dat afară din cauza niciunei accidentări.

Chiricheș, „veteranul" pe care Becali l-a readus și l-a învestit ca lider al echipei, nu contribuie deloc în perioada aceasta în care el este accidentat din nou. Vlad nu a mai jucat din august și va mai lipsi cam o lună de acum înainte.

Gigi a ajuns să calculeze că repatrierea fundașului în vârstă de 33 de ani a fost o afacere proastă. După victoria cu FC Bihor, 2-0, patronul a comentat la Prima Sport și despre situația în care se găsește internaționalul român: „Dacă-mi pare rău că l-am luat pe Chiricheș înapoi? Într-un fel, da. Nu aș regreta că l-am adus înapoi dacă n-ar fi vorba despre bani mulți. Îi plătesc patru sute de mii de euro anual. Cine știe, poate că-și va reveni și ne va ajuta de acum înainte".

Peste Di Maria și Rafa Silva! Un jucător de la FCSB e printre cei mai buni 10 fotbaliști din Europa, cu excepția top 5 campionate
FCSB
Peste Di Maria și Rafa Silva! Un jucător de la FCSB e printre cei mai buni 10 fotbaliști din Europa, cu excepția top 5 campionate

Oricât ar mai sta pe margine, Vlad Chiricheș tot va lua banii

Vlad nu se va întoarce pe teren imediat, el mai are nevoie de o pauză de o lună pentru refacerea după o ruptură musculară. 

Când l-a luat înapoi, Becali a știut istoricul plin cu accidentări al lui Chiricheș. A fost principalul motiv pentru care Gigi și colaboratorii lui au fost reticenți, întâi l-au primit pe jucător în câteva antrenamente și abia după o perioadă de probă i-au oferit un contract. Testarea aceea nu a fost de ajuns, din moment ce Vlad a devenit indisponibil după numai patru partide din campionat.

Conștient și el de fragilitatea sa, jucătorul s-a asigurat prin contract că problemele medicale nu-i vor afecta contractul și salariul. 

Apropiați ai fotbalistului povestesc că acordul scris conține și o clauză conform căreia „accidentarea în antrenamente sau în timpul meciurilor nu constituie un motiv întemeiat de încetare a contractului înainte de termen și nici un motiv pentru modificarea remunerației fotbalistului".

Ceea ce înseamnă că Vlad poate să nu mai joace deloc pentru FCSB, și tot ar încasa toți banii până la sfârșitul contractului. Becali nu are dreptul să rupă înțelegerea, și nici nu-i poate scădea salariul din cauza absenței de pe teren a jucătorului.

8,5 milioane de euroa costat Chiricheș în 2013, când FCSB l-a vândut la Tottenham. Vlad fusese campion cu FCSB, cu care evoluase și în grupele Champions League, și era titular în echipa națională

76 de meciuria bifat Vlad în echipa națională. Edi Iordănescu îl consideră și el un fotbalist foarte important, numai că selecționerul nu l-a putut folosi în jocurile cu Israel, 1-1, și cu Kosovo, 2-0, din cauza rupturii musculare pe care a suferit-o la FCSB

Vlad Chiricheș n-a scăpat niciodată de probleme

Chiricheș a fost mai mereu un fundaș foarte bine cotat, de-a lungul carierei sale, însă accidentările dese l-au împiedicat să joace în mod constant. 

Niciun club nu s-a putut baza pe el din cauza aceasta. Vlad nu a avut niciun sezon cu mai mult de 27 de meciuri ca titular! În sezonul trecut, la Cremonese, Chiricheș fusese adus ca o vedetă, nou-promovata spera că românul avea s-o ajute să evite retrogradarea. 

Când a fost apt, Vlad a purtat banderola de căpitan. Doar că n-a prea fost apt, el a putut juca din start doar în 14 partide din totalul de 38 ale sezonului din Serie A. Cremonese a retrogradat la finalul stagiunii, iar Vlad a plecat gratuit la FCSB.

Lui Gigi Becali îi plac alți fundași

Becali nu mai e încântat de prezența lui Chiricheș în lot și pentru că e mulțumit de alți apărători pe care i-a folosit în ultima vreme. Ngezana a jucat bine și a și marcat pentru prima oară de când a ajuns în România, în meciul cu FC Bihor. Dawa e un favorit al lui Gigi, care-l admiră pe camerunez pentru forța lui. 

Mai există Haruț și a mai apărut, în mod surprinzător, Lixandru, un tânăr polivalent, fundaș sau mijlocaș central. Lixandru a ajuns să prindă un loc în echipă datorită absențelor lui Chiricheș și Dawa și a căpătat deja complimente din partea lui Gigi, „m-am convins că e fotbalist!".

VIDEO Gigi Becali are un nou favorit: „Lixandru e fotbalist, îmi pun baza în el”

Citește și: 

Fotbalistul pe care Petrolul cerea 1,5 milioane de euro dacă era ofertat de FCSB s-a întors pe teren! „Bine ai revenit, Van Dijk”

Risto Radunovic intră în istorie! Performanță incredibilă pe care o va bifa muntenegreanul la meciul cu Universitatea Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
chepandy777
chepandy777  •  29 Septembrie 2023, 15:26

Gigi bun de plata. Chiriches deja e la pensie fericita.

mdeah
mdeah  •  29 Septembrie 2023, 14:46
Postat de paolo12 pe 29 Septembrie 2023, 14:14

Nu l-a obligat nimeni pe cioban sa semneze. Stia ca e de sticla.

Da, Gigi Becali are mână la fotbaliști, dar are unele obsesii din trecut. Așa a fost și cu Omrani.

paolo12
paolo12  •  29 Septembrie 2023, 14:14
Postat de mdeah pe 29 Septembrie 2023, 11:02

In mod normal da. Dar existau antecedente medicale...

Nu l-a obligat nimeni pe cioban sa semneze. Stia ca e de sticla.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close