FOTBAL  »  Superliga  »  DIICOT LA U CLUJ

Florian Walter crede că acţiunea DIICOT e comandată de cineva care doreşte să elimine Universitatea: ”E o anchetă premeditată”

Articol de GSP - Publicat joi, 15 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 noiembrie 2012 22:48

Walter susţine că la Cluj se doreşte dispariţia Universităţii, pentru ca CFR să rămînă singura echipă din oraş


- Domnule Walter, cum aţi primit comunicatul DIICOT de astăzi?
- E o anchetă premeditată, mă aşteptam la ea de mult timp. Această echipă, "U" Cluj, trebuie să dispară de pe faţă pămîntului, asta vor autorităţile locale de acolo. La cîte mi s-au întîmplat mie în Cluj, acum s-a ajuns la apogeu... Sută la sută e o răzbunare a celor de acolo. Eu i-am anunţat din ianuarie că plec. Mă gîndesc că stadionul acela trebuie să rămînă altcuiva, nu Universităţii şi fanilor ei.

"Jucătorii au fost liberi să aleagă"
- Cum au fost transferaţi cei 15 jucători de la "U" la Petrolul?
- Jucătorii aveau salarii foarte mari cît eram eu la "U". Ei nu puteau să mai fie plătiţi pentru că nu mai era finanţare. Am scos clubul la vînzare şi nimeni nu s-a prezentat. La sfîrşitul lunii ianuarie i-am anunţat că plec, din motive personale. Cine mai putea să-i plătească pe jucători? Erau aduşi de mine şi le-am spus: «Sînteţi liberi să alegeţi. Vreţi să rămîneţi la U Cluj?» Unii au vrut să rămînă. Matache a rămas şi apoi a devenit liber de contract că nu şi-a primit banii, Boşneag şi-a depus şi el memoriu şi a cîştigat, Niculescu la fel şi aşa mai departe. Alţii au ales să plece.

- Exista varianta de a vinde 1, 2, 3 dintre ei pe sume care să revitalizeze clubul?
- Cui? Dumneavoastră ştiţi cîte case sînt de vînzare în momentul de faţă în România şi nu au cumpărători? Eu l-am oferit pe Cojocnean lui Porumboiu cu 100.000 de euro şi nu a vrut să-l ia.

- Sînteţi convins că nici măcar formal nu aţi făcut vreo greşeală în documente?
- Poate moral, dar e pe societatea mea. 17 milioane de euro am investit, pe acte, la "U" Cluj. Eu am vrut să dau gratuit clubul şi nimeni nu vine. Dovadă e că nici un clujean nu vrea să cumpere, nici un om din Transilvania. A apărut un cumpărător în ultima perioadă şi acum a apărut această chestiune cu DIICOT, ca să nu se vîndă "U" Cluj, să dispară. Pentru că intră în faliment, insolvenţă, dispare, dispare, dispare.

"Mărginean m-a distrus"
- Cum răspundeţi acuzaţiilor că aţi fi patronul a două echipe în Liga 1?
- Nu sînt patronul a două echipe. Am eu influenţe asupra Universităţii Cluj?

- În momentul în care eraţi acţionar la "U" Cluj, eraţi şi la Petrolul? Cînd s-a realizat transferul celor 15 jucători?
- Niciodată. Nu eram acţionar la Petrolul în acte. Jucătorii sînt oameni, iar oamenii sînt liberi să aleagă, nu sînt maşini.

- Care-i legătura dumneavoastră cu domnul Ioan Mărginean?
- E un prieten bun al meu. El m-a adus la Cluj, el m-a distrus! Pentru că m-a făcut să bag bani într-o prostie.

- Cu domnul Daniel Capră, acţionar la Petrolul, ce relaţii aveţi?
- Este prietenul meu de 25 de ani. El a cumpărat Petrolul în iarnă, s-a înţeles cu cei ce au vîndut şi aşa mai departe. Acum sîntem 50 - 50 la sută cu acţiunile.


"Totul e absurd, o făcătură! Unii jucători au plecat prin transfer, alţii liberi. Vom consulta un avocat, pentru că nu poate fi vorba de un prejudiciu de 11 milioane de euro. Lumea uită ce investiţii a făcut Walter la Cluj"
Ioan Mărginean, acţionar majoritar "U" Cluj

"Eu am crezut, în momentul cînd am luat clubul, că facem un model Bilbao. Toate acţiunile au fost scoase la vînzare un ban bucata, ca să le cumpere suporterii. Suporterii, la rîndul lor, să-şi aleagă noul organ de conducere şi era ceva nou pentru fotbalul românesc, cinstit, corect"
Ioan Mărginean, acţionar majoritar "U" Cluj

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (10)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  27 Noiembrie 2012, 22:02

Numai Tiriac avea bani inainte de '89. Cei care arunca acum cu banii si fac fitele cele mai mari, au furat de unde s-a putut si de unde au fost lasati sa fure contra cost! Toti sint patati, asta o stiu si copiii de tita. Politicienii se protejeaza pe sine si isi protejeaza tovarasii de pungasii si ii dau in primire pe excrocii din tabara adversa aruncind populatiei praf in ochi ca fac dreptate cind de fapt se razbuna sau elimina concurenta. Ar trebui toti trimisi la ocna pe viata.

americanul65
americanul65  •  15 Noiembrie 2012, 18:12

Walter... daca esti asa de ingrijorat despre aceasta situatie, de ce ai plecat anul trecut cu toti jucatori buni? Actiuniile tale strig ca, cel putin, ai fost de accord cu desfiintarea clubului.

demolarii
demolarii  •  15 Noiembrie 2012, 12:32

Comform unui principiu romanesc, promulgat de actualul presedinte la rang de merit, daca ai bani poti calca peste lege. Domnul Walter doar l-a aplicat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează